حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: کمتوجهی سردمداران وزارت جهاد کشاورزی به حوزه حساس دامپزشکی، همواره یکی از گلایههای اعضای خانواده دامپزشکی بوده است. وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، در حالی برنامه ۳۰ صفحهای خود برای جلب رای اعتماد نمایندگان را به بهارستان عرضه کرد که جای خالی دامپزشکی در آن به شدت احساس میشد. حالا معاون امور تولیدات دامی همین وزیر، میهمان حکیم مهر شده تا بگوید این مساله یک سوء تفاهم بوده است. «دکتر حسن رکنی» معتقد است که جایگاه مهم دامپزشکی در برنامههای آقای وزیر محفوظ است.
حکیم مهر: آقای دکتر، جایگاه امروز دامپزشکی کجاست؟
خوشبختانه دامپزشکی ایرانِ بر اساس شاخصهای بینالمللی یکی از سازمانهای مورد وثوق در دنیاست. این موضوع از جهت افزایش صادرات و بهبود تراز تجاری در حوزه محصولات کشاورزی، به ویژه محصولات دام و طیور اهمیت زیادی دارد که یکی از نقشآفرینان عمده آن، سازمان دامپزشکی است.
حکیم مهر: اما گویا این نقشآفرین عمده، در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی خیلی خواهان ندارد. کمااینکه چند روز پیش که آقای مهندس حجتی برنامههای پیشنهاد خود برای مدیریت وزارتخانه را به مجلس ارائه کردند، عملاً نامی از دامپزشکی نبردند.
به هیچ وجه به این شکل نیست. اتفاقا آقای وزیر نگاه بسیار جامع و کاملی به بخشهای مخلتف وزارتخانه دارند. دامپزشکی یکی از بخشهایی است که نقش پررنگی در فرایندهای مختلف، از تهیه غذای سالم و رصد کردن نهادهها گرفته تا تولید مواد پروتئینی، بحث صادرات و ... دارد. جایگاه مهم دامپزشکی در برنامههای آقای وزیر هم دیده شده و حتما اگر بخواهیم با کشورهای مختلف داد و ستد، صادرات و واردات داشته باشیم، نیاز است که شاخصهای بهداشتی را در بالاترین سطح خود رعایت کنیم.
لذا جایگاه ویژه و با اهمیت دامپزشکی همانطور که تا الان مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی بوده، کماکان زین پس هم مورد توجه خواهد بود. کشور نیازمند این تخصص و برنامهریزی خوب آن در حوزه بهداشت تولید مواد غذایی است و این استمرار ضرورت دارد.
حکیم مهر: یکی از گلایههای همیشگی صنف دامپزشکان، نادیده گرفته شدن آنها در مجموعه عریض و طویل وزارت جهاد کشاورزی است. شما به عنوان نماینده این وزارتخانه چه پیامی برای دامپزشکان دارید؟
این ذهنیتی است که ممکن است دیگران برای دامپزشکان بسازند. آنچه مسلم است این است که اهمیت سازمان دامپزشکی در خانواده جهاد کشاورزی بسیار بالاست و نقش دامپزشکی در تصمیمگیریها، تصمیمیسازیها و برنامهریزیهایی که در حوزه دام و طیور در سطوح مختلف در کشور انجام میشود، بسیار پررنگ و ارزشمند است.
حکیم مهر: وزارت بهداشت تمایل زیادی دارد که مجموعه سازمان دامپزشکی را به آن وزارتخانه ملحق کند و وزیر بهداشت نیز تا به حال چندین بار این مساله را عنوان کرده است. از نظر شما، آیا این انتقال به سود سازمان دامپزشکی خواهد بود یا به ضرر آن؟
به نظر من کار سازمان دامپزشکی با معاونت امور دام عجین است و باید به شکل توأمان با آن پیش برود. از آنجا که حوزه معاونت امور دام در وزارت جهاد کشاورزی تعریف شده است، حتما عرصه کاری سازمان دامپزشکی هم در وزارت جهاد کشاورزی میتواند اثرگذاری بالاتری داشته باشد.
حکیم مهر: یعنی از نظر شما اگر انتقال صورت گیرد، این مساله به ضرر دامپزشکی تمام میشود؟
به نظر میرسد که شرایط موجود شرایط بهتری است. موضوعات این چنینی نظیر ادغام یا جابهجایی بین بخشهای مختلف نیازمند کار کارشناسی بیشتری است.
حکیم مهر: نظر شخصی شما چیست؟
آنچه من به عنوان نگاه کارشناسی عرض میکنم این است که شرایط موجود در وزارتخانه، شرایط خوبی است.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.