رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: چنانچه لاشه دام به علت مشکلات بهداشتی و سلامت ضبط و معدوم شود، معادل آن گوشت در اختیار فرد قرار می گیرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری صداوسیما، «دکتر مهدی خلج» با اشاره به اینکه هر دامی که به ظاهر سالم است الزاماً لاشه سلامتی ندارد، افزود: دامپزشکان مستقر در مراکز مجاز عرضه دام پیش از ذبح دام ها را معاینه می کنند و پس از ذبح نیز سلامت لاشه را مورد بررسی قرار می دهند تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنند و اگر لاشه به هر علتی سالم نباشد کل لاشه یا بخشی از آن معدوم و معادل آن گوشت دراختیار فرد قرار می گیرد.
وی تأکید کرد: از خرید دام در مراکزی غیر از مراکز مجاز خودداری و تا حد امکان به منظور حفظ سلامت و بهداشت محیط از ذبح دام در اماکن عمومی جلوگیری شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در صورت ذبح دام در اماکن عمومی، امحا و احشا می تواند سلامت و بهداشت محیط را تحت تأثیر قرار دهد.
خلج افزود: گوشت باید بعد از ذبح و قطعه بندی 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
وی گفت: امسال هزار و 933 گروه دامپزشکی و بازرسان بهداشتی ثابت و سیار در سراسر کشور فعال اند که 948 گروه آن به صورت سیار بر روند ذبح و سلامت لاشه نظارت می کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: هزار و 300 دامپزشک و بازرس بهداشتی و 560 نفر از روحانیون امروز در تأیید سلامت و ذبح شرعی نظارت دارند.
خلج تصریح کرد: از آن جا که بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هنوز شایع است، نظارت دقیق در روند پیش از ذبح و پس از آن ضروری است.
وی گفت: مردم می توانند برای نظارت بر ذبح دام در اماکن غیر از اماکن مجاز عرضه بهداشتی دام برای حضور گروه های سیار با سامانه 1512 و یا با داراه های کل دامپزشکی استان ها تماس بگیرند.