حکیم مهر - مشروح گفتگوی اختصاصی حکیم مهر با دکتر سید محسن دستور (رئیس سازمان دامپزشکی) به مناسبت 14 مهر / بخش دوم و پایانی + عکس
دکتر دستور :
- پوشش مایهکوبی جمعیت دامی توسط بخش خصوصی بالای 30 درصد است
- اعتراض در خصوص تعرفه واردات را به ما منعکس کنید تا رسیدگی شود
- عملکرد ما خیلی جاها آبرو ایجاد کرده نه اینکه آبروی دامپزشکی را برده باشد!
- سازمان دامپزشکی به دفتر یا گروه مستقل برای حیوانات خانگی نیازمند است
- خیلی اوقات شئونات اجتماعی لازم از سوی صاحبان حیوانات خانگی رعایت نمیشود
- حیوانات خانگی به دلیل تحت پوشش کلینیکها بودنشان از نظر بهداشتی غالباً مشکلی ندارند
- عضو نظام دامپزشکی هستم و حق عضویتم را هم پرداخت میکنم
- در برنامه تلویزیونی میخواستم آئیننامه نظارت بهداشتی را مطرح کنم ولی وقت تمام شد!
- آئین نامه نظارت بهداشتی یکی از بهترین مصوبات قانونی دامپزشکی در اجرای نظارت بهداشتی است
- دیدگاه ما این است که درصد کسر شده از حقوق دامپزشک توسط نظام دامپزشکی در حداقل ممکن باشد
- تأمین رفاه حیوانات از وظایف حرفهای دامپزشکان است
- نظارت بهداشتی در برزیل و خارج از ایران مسئله حاکمیتی و غیرقابل واگذاری به بخش خصوصی است
- تمام قد دفاع کردن از مؤسسه رازی وظیفه همه است
- 3500 نفر سهمیه استخدام به 350 نفر تبدیل شد!
- شیوع تب برفکی ارتباطی با واردات قانونی دام زنده ندارد
دکتر مشکوة :
- نظارت عالیه یعنی اینکه شما کت و شلوار بپوشید و در کشتارگاه قدم بزنید!
- ما بازرسی در برزیل انجام نمیدهیم بلکه نظارت میکنیم
- در دوره قبل آقای دکتر ابراهیمزاده کارشناس مسئول بیماریهای حیوانات خانگی بودند
- اعتقادم به تعامل نزدیک و همکاری است
- وقتی نامهای (منظور نامه جامعه دامپزشکان است) نوشته میشود باید با مستندات همراه باشد
حکیم مهر : اخیراً رییس هیأت مدیره جامعه دامپزشکان (دکتر نبیپور) نامهای به شما نوشته و مدعی شدند مایهکوبی واگذار شده به بخش خصوصی زیر 10 درصد پوشش داشته است. نظر شما چیست؟
نه بیشتر از این 10 درصد است! برداشتم این است که پوشش جمعیت دامی توسط بخش خصوصی بالای 30 درصد است. ضمناً استان به استان و بیماری به بیماری هم فرق میکند اما بطور متوسط بالای 30 درصد است. واکسیناسیون طیور هم که میدانید کاملاً توسط بخش خصوصی انجام میشود.
حکیم مهر : در همان نامه از تعرفه بالای مواد اولیه و داروها تا 65 درصد و تعرفه پایین 4 درصدی محصولات آماده هم انتقاد شده بود. در این مورد نظر شما چیست؟
تعرفه را که ما وضع نمیکنیم بلکه کار کارشناسی همکارانمان است ولی اصول کلی این است که اگر تولید داخل وجود داشته باشد تعرفه بالاتری برای آن ماده یا محصول تعریف میشود. حالا هر چقدر تولید داخلی در مورد یک محصول کمتر وجود داشته باشد تعرفه پایینتری هم برای آن وضع میشود. این تعرفههای بالا و پایین هم به همین دلیل وضع شدهاند. ضمن اینکه ما اعلام کردیم اگر اعتراضاتی در این زمینه است به ما منعکس کنند و پیشنهادات خود را ارائه دهند تا ما هم آنرا به وزارت جهاد کشاورزی و بازرگانی برای انجام کار کارشناسی انعکاس دهیم.
حکیم مهر : رییس هیأت مدیره جامعه دامپزشکان در همین نامه مدعی بودند که ضعف سازمان دامپزشکی، آبروی دامپزشکی را به خطر انداخته! با این موضوع موافقید؟!
من فکر نمیکنم در این حد باشد. ممکن است ما در جاهایی ضعف داشته باشیم اما در خیلی جاها هم عملکردمان آبرو ایجاد کرده نه اینکه آبرو برده باشد! به هر حال هم بدنه کارشناسی سازمان دامپزشکی و هم مدیریت، زحمات زیادی کشیدهاند تا بتوانند جایگاه واقعی سازمان دامپزشکی را حفظ کنند و اگر هم لازم است در جایی این جایگاه ارتقاء یابد این اتفاق رخ دهد.
حکیم مهر : در ساختار سازمان دامپزشکی کشور حتی یک دفتر هم برای رسیدگی به امور حیوانات خانگی وجود ندارد و بیشتر نگاه این سازمان بر دامهای بزرگ و شکل گلهای حیوانات متمرکز است. برنامهای دارید که در زمان ریاست شما دفتر یا گروهی برای رسیدگی به امور حیوانات خانگی ایجاد شود؟
به نظرم سازمان دامپزشکی نیاز دارد و هم در بحث تشکیلاتی و هم در بحث کارشناسی باید تلاش بشود که حداقلهایی در این زمینه در سازمان ایجاد گردد. البته بحث حیوانات خانگی نسبت به سایر کارهای سازمان دامپزشکی محدوده کمتری از نظر فعالیت دارد اما با این حال نیاز هست که دفتر یا گروهی بدین منظور ایجاد شود.
حکیم مهر : نظر شما درباره موضع اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که تبلیغات حیوانات خانگی بخصوص در زمینه دارو و غذا را ممنوع اعلام کرد چیست؟
من فکر میکنم یک جاهایی باید برویم توجیه کنیم و از طرفی افرادی که از حیوانات نگهداری میکنند یا همکارانمان که خدمات میدهند هم باید شئونات اجتماعی در این زمینه را با توجه به شئونات کشورمان رعایت کنند. بالاخره ما هم در شهر تهران زندگی میکنیم و خیلی اوقات میبینیم از سوی صاحبان این حیوانات شئونات لازم رعایت نمیشود و همین موضوع ذهنیت منفی در طرف مقابل ایجاد میکند.
حکیم مهر : خود شما به عنوان رئیس سازمان دامپزشکی کشور شده تاکنون در جلسهای شخصاً این توجیه که میفرمایید را انجام داده باشید یا نمایندهای فرستاده باشید تا موضوع را تبیین کند؟!
به همکارانمان چه در سازمان مرکزی و چه در اداره کل دامپزشکی استان که در جلسات دعوت میشوند گفتهایم که هم به کسانی که با ما طرف هستند (صاحبان حیوانات خانگی) سفارش کنید و هم در جلساتی که شرکت میکنید این مطالبی که از طرف ما نیاز هست را منعکس و در واقع اطلاعرسانی کنید. ما میگوییم این حیوان تحت پوشش یک مرکز خدمات دامپزشکی (کلینیک) است. لذا خیلی اوقات به این جهت شرایط بهداشتی درباره این حیوانات رعایت میشود. اما صاحبان حیوانات درباره چگونگی حضور حیوان در اجتماع و بیرون آوردن آن از منزل باید شرایط اجتماعی امروزمان را هم در نظر بگیرند و رعایت کنند.
حکیم مهر : بسیار خوب! عضو سازمان نظام دامپزش