حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: «آنچه امروز در دانشگاههای دامپزشکی گم شده است، این است که دانشجویی را پرورش ندهیم که فقط مغز انباشته داشته باشد و زمانی که به بازار کار ورود میکند، گویا با اهداف بازار کار بیگانه است.»
به گزارش حکیم مهر، «دکتر مهدی خلج» در اولین همایش بینالمللی انجمن علمی بیماریهای داخلی دامهای بزرگ و بزرگداشت مقام شامخ پروفسور محمد نوری، ضمن انتقاد از اینکه اساتید، سازمان دامپزشکی را منشاء تمام مشکلات موجود در حوزه دامپزشکی میدانند، تصریح کرد: «ما باید مشکلات را تحلیل کنیم و در همه سطوح حرکت متوازن داشته باشیم تا بتوانیم مشکلات را کاهش دهیم. همه میدانیم که تعداد مراکز آموزشی زیاد و تعداد فارغالتحصیلان هم زیاد است. در کنار این ها گله داریم از اینکه محتوای اموزشی ما اساسا متناسب با آنچه میخواهیم نیست.»
وی افزود: «مجموعهای از مشکلات را داریم اما دوستان دانشگاه در تحلیلهایی که ارائه میکنند، نسخهای مینویسند مبنیبر اینکه اگر بخواهیم مشکلات حل شود، سازمان باید این بشود و آن شود. ازطرفی کارشناسان سازمانی هم میگویند باید دانشگاه این تغییرات را در خود ایجاد کند. اما من میگویم باید یک تحلیل همه جانبه از کل وضعیت دامپزشکی داشته باشیم.»
رئیس سازمان دامپزشکی کشور این مساله را که خانواده دامپزشکی خود را با خانواده پزشکی مقایسه میکنند، به فال نیک گرفت و ادامه داد: «در این چند سال حرکتهای خوبی صورت گرفته که فارغالتحصیلان پزشکی هم به دامپزشکی علاقهمند شدند. اینکه بخواهیم دامپزشکی را رشد دهیم خیلی خوب است اما باید مسیر را پیدا و مشکلات را احصا کنیم.»
وی ضمن اشاره به فرمایش امام (ره) مبنیبر اینکه همه چیز از دانشگاه شروع میشود، خاطرنشان کرد: «اگر کل خانواده دامپزشکی از موضع دکتر پیغمبری و جمعی که در حال برنامهریزی هستند حمایت کنند و وزارت علوم و دانشگاه آزاد را موظف کنند که تعداد دانشکدههای ما باید این مقدار و تعداد فارغالتحصیلان این اندازه باشد، مشکلات حل خواهد شد. اگر همه ما روی تصمیمگیری برای آموزش عالی متمرکز شویم، این مقدمه تغییر و تحول بعدی است. اگر دانشجوی زیاد فارغالتحصیل شود نمیتوانیم مشکلات را آنگونه که هست حل کنیم. البته این به این معنا نیست که سازمان دامپزشکی منتظر بماند که مراکز آموزش عالی کار کنند. باید فکر و ارزشگذاری کنیم که اگر قرار است تغییر و تحول صورت گیرد، ببینیم که وزن دانشگاه به عنوان ریشه، چقدر است و از چه زمانی شروع کنیم؟»
خلج با بیان اینکه ما دوست داریم سازمان دامپزشکی میتوانست همه دیدگاههای بخش را پیگیری و اصلاح کند و یک روند تکاملی را رقم بزند، افزود: «اما تا مراکز و فارغالتحصیل را تعدیل نکنیم، خیلی نمیتوانیم موفق باشیم. فارغالتحصیل وارد بازار کار میشود اما بازار کار، فرد کارآفرین میخواهد.»
وی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی سهم خود را میپذیرد، گفت: «سازمان کارهایی کرده که شاید صدای آن در مقابل هجوم مطالبات گم شود. از جمله اینکه یک آییننامه اجرایی در سازمان دامپزشکی داشتیم که برای تمام مراکز تحت نظارت، یک مسئول فنی نیاز داشت. این اولین گام بود. در این چند سال خیلی تلاش میکنند که این را حذف کنند. اما سازمان این قانون را در مجلس شورای اسلامی تصویب کرد که این یک گام بزرگ بود.»
خلج ادامه داد: «قانون دیگر در مورد ممیزی مراکز تولید واکسن و مواد بیولوژیک بوده و آن این است که ممیزی این اماکن باید توسط شرکتهای دامپزشکی انجام شود. این ۲ قانون در سال ۹۵ برای بخش غیر دولتی دامپزشکی تصویب شده است.»
رئیس سازمان دامپزشکی کشور حضور خود در مراسم افتتاحیه اولین همایش بینالمللی انجمن علمی بیماریهای داخلی دامهای بزرگ را ادای احترام به مقام پروفسور نوری عنوان کرد و گفت: «سخن من نمیتواند بیان شخصیت علمی و برجسته ایشان باشد. اما به هرحال بنده در جلساتی که قرار است عرض ادب به بزرگان باشد، تلاش میکنم که حضور داشته باشم.»
وی با بیان اینکه دکتر نوری استادی هستند که توانستهاند جنبههای تئوریک و عملی را تلفیق کنند، تصریح کرد: «ایشان با تمرکز و با همه وجود به کارها ورود میکنند. کمااینکه با عشق و علاقه وارد کار شدند و روحیه پویایی دارند که دائما در طلب دانستن هستند.»
در ادامه، «دکتر مهدی سخا» رئیس هیات مدیره انجمن علمی بیماریهای دامهای بزرگ با بیان اینکه تلاش ما در تمام سطوح علمی و اجرایی انجمن برای رسیدن به اهداف علمی است، گفت: «این انجمن در سال ۹۲ به َعنوان دومین انجمن از وزارت علوم مجوز دریافت کرد.»
وی ادامه داد: «انجام تحقیقات علمی در سطح ملی و بینالمللی، همکاری با نهادهای اجرایی، ارزیابی و بازنگری و اجرای طرحها و برنامههای آموزشی و پژوهشی، همکاری با سایر نهادهای اجرایی در زمینه اجرای پروژههای تحقیقاتی، ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، فنی و برگزاری بزرگداشت صاحبنظران و .... را عهدهدار میباشد.»
دکتر سخا با اشاره به اینکه اولین اقدام عملکردی انجمن جمعآوری انبوه مقالات اما به صورت پراکنده و برحسب گرایشهای متفاوت بود که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت، تصریح کرد: «با مشخص شدن وضعیت بیماریها در ایران نقشه راه اینده تحقق مییابد که یکی از اهم فعالیت های بانک اطلاعاتی میباشد.»
واقعا آیا لازمه که در سطح کشور این تعداد کنگره و همایش در مورد دامپزشکی داشته باشیم و ایا این تعداد کنگره مشکلی از مشکلات جامعه دامپزشکی حل کرده، هرچه که بیشتر به سمت جلو حرکت می کنیم کیفیت علمی این کنگره ها کم و کمتر میشه و این موضوع رو شما در مورد مقالات پذیرفته شده در اکثر کنگره ها می تونید ببینید.ای کاش حداقل یک کنگره بطور اختصاصی به مشکلات سیستم آموزش دامپزشکی و یا اشتغال و یا الحاق این رشته به وزارت بهداشت برگزار می شد و مخالفان و موافقان نظراتشون می دادن و در انتها به یک نتیجه گیری و برنامه ریزی برای بهتر شدن دامپرشکی می رسیدن.به امید آن روز....