حکیم مهر - رئیس هیأت مدیره جامعه دامپزشکان ایران گفت: وزارت بهداشت سیستم نظارت مدیریتی است اما توان نظارت آموزشی بر حوزه دامپزشکی را ندارد؛ به نظر من آموزش باید به وزارت علوم برود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر پیام محبی» گفت: در سال 64 با تصویب طرح جدایی آموزش رشته های علوم پزشکی از وزارت علوم مطرح و با این مصوبه جدا شد.
وی افزود: در دولت نهم این مسئله مطرح شد که آموزش پزشکی و دامپزشکی که باید با یکدیگر ادغام شود و در این میان وزیر علوم و بهداشت هم موافق این طرح بودند.
رییس جامعه دامپزشکان تصریح کرد: دکتر مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم این موضوع را با رییس جمهور دولت نهم مطرح کرد و بنا براین مساله داشتند که وزارت بهداشت باید زیر نظر وزارت علوم برود چون وزارت علوم یک وزارت تخصصی در حوزه آموزش است؛ در حالی که وزارت بهداشت فقط یک سیستم نظارت مدیریتی است و در واقع توان آموزشی در حوزه دامپزشکی را ندارد.
وی بیان کرد: به نظر من آموزش باید به وزارت علوم برود، به دلیل اینکه در حال حاضر رییس بیمارستان یک استان رئیس دانشگاه همان استان بوده و این خودش باعث تفاوت است.
رییس جامعه دامپزشکان اضافه کرد: بحث طبابت دامپزشکی یک ویترین مهم در این حرفه به حساب می آید که متأسفانه در مورد معرفی آن کار زیادی صورت نگرفته است، وزارت بهداشت در صورت انتقال آموزش، چون نمیتواند در جامعه به دلایل مختلف فرهنگی و حتی عدم صرفه اقتصادی روی بیمارستانهای آموزشی مانور دهد، در این خصوص دچار ضعف خواهد بود.
محبی عنوان کرد: جایگاه دامپزشکی باید مطابق با تغییرات ایجاد شده در جامعه تغییر کند که این اتفاق نیفتاده است.
رئیس جامعه دامپزشکان یادآورشد: آنچه که در قانون دامپزشکی به چشم میخورد مربوط به سال 1350 است که آن زمان وظایف دامپزشکی محدودتر بود و بیشتر منحصر به بحث مسائل نقش دامپزشکی در بهداشت جامعه، سلامت غذایی و ... بود؛ امروز تغییرات زیادی در ارتباط با مسائل اقتصادی و اجتماعی دامپروری کشور ایجاد و تولیدات دامپروری از نظر کمی و کیفی متنوعتر شده است، اما قوانین متاسفانه مطابق با این تغییرات نیست.