حکیم مهر - رئیس سازمان نظام دامپزشکی در همایش کارشناسان بهداشتی بازدید از اماکن دامی موضوع ماده ۵ قانون نظام جامع دامپروری کشور که در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: قانون نظام جامع دامپروری کشور تبلور این باور است که امور مردم باید به مردم واگذار شود.
«دکتر محمدرضا صفری» افزود: تاسیس نظام دامپزشکی در سال ۷۶ رویایی بود که به همت همه خانواده بزرگ دامپزشکی در کشور محقق شد و امروز پس از ۲۰ سال این سازمان بیش از ۳۶ هزار عضو در سراسر کشور دارد.
وی در ادامه گفت: دو قانون "نظام جامع دامپروری کشور" و "افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی" نقطه عطفی در نگاه و رویکرد بخش دولتی در سپردن امور حاکمیتی و تصدیگری با چارچوب هایی مشخص به بخش غیر دولتی است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی تصریح کرد: امروز با همت کارشناسان بازدید از اماکن دامی بیش از ۵۷ هزار فقره پروانه بهداشتی موضوع ماده ۵ قانون نظام جامع دامپروری شامل موافقت اصولی، تاسیس، بهره برداری و تمدید در حوزه های دام، طیور و آبزیان و ... توسط سازمان نظام دامپزشکی در سراسر کشور صادر شده است.
وی افزود: با رعایت ضوابط ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کشور و دستورالعمل های اجرایی سازمان نظام دامپزشکی قانون نظام جامع دامپروری در کشور به خوبی اجرا و نهادهای نظارتی بر امر صدور پروانه های بهداشتی اماکن دامی تمرکز مستمر دارند.
عضویت 36 هزار دامپزشک، کاردان و کارشناس دامپزشکی در سازمان نظام دامپزشکی
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: هم اکنون 36 هزار نفر شامل دامپزشک، کاردان و کارشناس دامپزشکی عضو نظام دامپزشکی در سطح کشور فعالیت دارند.
دکتر صفری افزود: دامپزشکان 17 هزار نفر از اعضای نظام دامپزشکی در سطح کشور را تشکیل می دهند و بقیه کاردان و کارشناس امور دامپزشکی هستند.
وی ادامه داد: افزون بر 90 درصد دانش آموختگان حوزه دامپزشکی کشور عضو سازمان نظام دامپزشکی و بقیه در مشاغل دیگر مشغول کار هستند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: دفاتر نظام دامپزشکی در همه استانهای کشور تاسیس شده و ساماندهی فعالیتهای حرفه ای دامپزشکان و اجرای فعالیتهای مرتبط از وظایف نظام دامپزشکی می باشد.
وی به واگذاری صدور پروانه های مراکز تولید اماکن دامی به سازمان نظام دامپزشکی اشاره و بیان کرد: این اقدام از سال 1391 ابتدا در 10 استان عملیاتی شد و هم اکنون در تمامی مناطق کشور اجرا شده است.
دکتر صفری افزود: طی این مدت 58 هزار پروانه توسط کارشناسان حوزه دامپزشکی در حوزه های بهره برداری، تاسیس، موافقت اصولی و تولید در سطح کشور صادر شده است. پیش از این، صدور پروانه های مراکز تولید اماکن دامی توسط ادارات دامپزشکی انجام می شد و با واگذاری تصدیگری ها به حوزه نظام دامپزشکی، علاوه بر اشتغالزایی حدود 300 نفر از کارشناسان دامپزشکی، فرآیند صدور پروانه ها در زمان کوتاهتر و با هزینه کمتر انجام می شود.
پذیرش دانشجو در رشته دامپزشکی، 6 برابر نیاز اعلام شده از سوی سازمان نظام دامپزشکی است
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: پذیرش دانشجو در رشته دامپزشکی 3.5 برابر اعلام ظرفیت دانشگاه ها در دفترچه کنکور و 6 برابر نیاز اعلام شده از سوی سازمان نظام دامپزشکی است.
دکتر صفری افزود: پذیرش دانشجو در حوزه دامپزشکی مطابق با دفترچه های کنکور در سال تحصیلی گذشته 758 نفر اعلام شده بود که دانشگاههای آزاد و دولتی در این مدت 2 هزار و 500 دانشجو را پذیرش کردند.
او تعداد دانشکده های حوزه دامپزشکی کشور را 23 دانشکده شامل 12 دانشکده دولتی و 11 دانشکده غیردولتی عنوان کرد و گفت: عدم تطابق تعداد دامپزشکان با نیازهای جامعه از علل بیکاری دامپزشکان و کارشناسان این حوزه است.
وی بیان کرد: بر اساس قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاهها مکلفند در پذیرش دانشجو به لحاظ تعداد و حتی جنسیت دانشجو و حتی رشته مربوطه، به نظرات پیشنهادی جهاد کشاورزی عمل کنند و اکنون این اتفاق به ویژه در حوزه دانشگاههای غیر دولتی رخ نداده است.
گفتنی است، همایش یک روزه مسئولان صدور پروانه بهره برداری از اماکن دامی شرق کشور با حضور روسا و کارشناسان نظام دامپزشکی استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، گلستان و سیستان و بلوچستان به میزبانی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.
منبع: روابط عمومی سازمان نظام دامپزشکی – ایرنا
از انجا چه خبر؟؟؟