حکیم مهر - توجه به حوزه دامپزشکی به عنوان یک حوزه اثرگذار و اینکه وابستگی غذایی باعث شکست کشورها می شود، از مباحث مطرح شده در نشست مشترک رئیس سازمان دامپزشکی کشور با استاندار کرمانشاه بود .
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور در سفر یک روزه خود به استان کرمانشاه و در جلسه دیدار با استاندار اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی وزارتی است با حوزه فعالیت اقتصادی که در حوزه اشتغال و تولید ناخالص ملی نیز بالاترین درصد را دارد.
امنیت غذایی در حیطه وزارت جهادکشاورزی و دستگاه های مرتبط از جمله دامپزشکی است
وی بیان داشت: از همه مهمتر بحث امنیت غذایی است که وابستگی آن باعث شکست هر کشوری می شود، لذا این مهم نیز در حیطه وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه های مرتبط از جمله دامپزشکی است.
۹۵ درصد سلامت و طول عمر انسان ها به بهداشت و پیشگیری باز می گردد
این مقام مسئول تصریح کرد: بر اساس آنچه سازمان بهداشت جهانی ترسیم می کند اگر به دنبال سلامت و طول عمر انسان ها هستیم راهکاری نداریم جز اینکه به بهداشت و پیشگیری از بیماری های آنها بپردازیم که در این بین نیز ۹۵ درصد به بهداشت و پیشگیری و تنها ۵ درصد به درمان و ایجاد بسترهای درمانی باز می گردد.
نباید به راه اندازی کلینیک های تخصصی افتخار کنیم
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه اگر در حوزه پیشگیری و بهداشت درست عمل کنیم نباید به راه اندازی کلینیک های تخصصی افتخار کنیم، افزود: معتقدیم که نمی توان با بیماری ها مبارزه کرد مگر اینکه حوزه پیشگیری و کنترل را اعتبارمحور ببینیم و نیز معتقدیم که پیشگیری یک معجزه است و جایگزینی ندارد.
استاندار کرمانشاه: دامپزشکی یک دستگاه حاکمیتی است
در ادامه «هوشنگ بازوند» استاندار کرمانشاه اظهار داشت: دامپزشکی از نظر من یک دستگاه حاکمیتی است و باید با نگاه ویژه دیده شود.
عملکرد مناسب سازمان دامپزشکی، سرمایه های اجتماعی کشور را تقویت می کند
وی سلامت سرمایه کشور که همان نیروی انسانی است را در گرو عملکرد خوب این سازمان دانست و افزود: اگر این سازمان عملکرد خوبی داشته باشد و مشکلات آن برطرف شود، سرمایه های اجتماعی کشور را تقویت می کند.
غفلت از دامپزشکی، غفلت از سرمایه نیروی انسانی است
بازوند غفلت از دامپزشکی را غفلت از سرمایه نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: در عمل نیز به این موضوع توجه و آنرا لحاظ خواهیم کرد و همچنین با سازمان برنامه بودجه استان نیز برای رفع مشکلات بودجه ای این اداره کل رایزنی خواهیم کرد.
در بسیاری از کشورها، تمام توسعه آنها در گرو توسعه دامپروری است
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هرچه در این حوزه موفق عمل کنیم می توانیم بازوهای قوی برای توسعه ایجاد کنیم، ادامه داد: سرمایه ها و پتانسیل دامی خوبی در استان داریم و به این امر نیز واقفیم که بسیاری از کشورها تمام توسعه آنها در گرو توسعه دامپروری است.
عدم مشاهده تب برفکی و آنفلوانزای قوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه در سال جاری
«شهبازی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در دیدار رییس سازمان دامپزشکی با استاندار کرمانشاه، پتانسیل های دامی استان را مطلوب اعلام کرد و افزود: این پتانسیل بستر مناسب را برای توسعه و صادرات را دارد و از طرفی تهدیدات این حوزه را هم نباید نادیده گرفت؛ البته خوشبختانه در سال جاری در استان موردی از لحاظ بیماری تب برفکی در دام و آنفلوانزای قوق حاد پرندگان گزارش نشده است که این را مدیون تلاش و زحمات همکاران دامپزشکی می دانیم.
مرز مشترک با کشور بحران زده عراق و معضل قاچاق دام، دو چالش مهم و تهدید زیستی استان کرمانشاه
در ادامه این جلسه «دکتر نادر پرور» مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه نیز به ارائه گزارشی از فعالیت های حوزه دامپزشکی استان پرداخت و اظهار داشت: حدود ۵ میلیون واحد دامی و صنایع وابسته به دام در استان کرمانشاه داریم که از این لحاظ پتانسیل خوبی در استان وجود دارد.
این مقام مسئول وجود ۳۷۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور بحران زده عراق و معضل قاچاق دام و ورود بیماری ها از این طریق را یکی از چالش های مهم و تهدیدات زیستی استان برشمرد و تصریح کرد: در این حوزه مرتب اقدامات پایش، مراقبت، پیشگیری و کنترل بیماری های دام و مشترک در دستور کار قرار دارد که این مهم نیازمند رفع مشکلات مالی دامپزشکی استان است.
موضوع این نیست که مهندس کشاورزی شما را درک کند بلکه این مهندسین عمران آن هم از نوع وزارت جهاد هستند که باید بتوانند شما را درک کنند