کد خبر: ۳۸۵۵۸



گمرک جمهوری اسلامی ایران در واکنش به انتشار اخباری در باره واردات شتر به کشور با ارائه توضیحاتی اعلام کرد: بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی، مجوز واردات شتر تنها برای مصارف گوشتی صادر شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، از گمرک جمهوری اسلامی ایران، اطلاعات مربوط به واردات شتر به کشور در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی بررسی و مشخص شد که واردات شتر بر اساس مجوزهای بازارچه‌های مرزی صورت گرفته است .

بر اساس اطلاعات موجود در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی، مجوز واردات شتر از طریق بازارچه‌های مرزی کوهک سراوان، میلک، ماهیرود و میرجاوه از سوی سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی صادر شده و بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی، تنها برای مصارف گوشتی است.

هم اکنون جزئی‌ترین اطلاعات ترخیص همه محموله‌ها در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک ثبت و همه این اطلاعات به همراه مجوزها در بانک اطلاعاتی گمرک ایران موجود بوده و قابل بهره‌برداری است.

واردات همه کالاها به کشور از طریق گمرکات تنها بر اساس مجوزهایی صورت می‌گیرد که توسط سازمان‌های همجوار گمرک صادر می‌شود و گمرکات پس از اخذ مجوزها نسبت به انجام تشریفات گمرکی کالاها اقدام می‌کنند.

بر اساس این اطلاعات، همه شترهای وارداتی در سالجاری تنها از محل تولیدات کشورهای پاکستان و افغانستان صورت گرفته و قید عنوان اسامی سایر کشورها به ویژه چند کشور اروپایی در آمار تجارت خارجی کشور مربوط به کشور محل انجام معامله است و کشور محل تولید کالا محسوب نمی‌شود.

به طور مثال، بر اساس آمار تجارت خارجی کشور در ۷ ماهه سالجاری امارات متحده عربی با ۴ میلیارد و ۶۷۸ میلیون دلار دومین کشور صادر کننده کالا به ایران بوده در صورتی که مشخص و روشن است که این کشور مبدا تولید هیچ کدام از این کالاهای صادراتی به ایران نیست و تنها محل انجام معامله این کشور محسوب می‌شود.

برخی پایگاه‌های خبری در روزهای اخیر نوشتند: ایران در ۶ ماهه اول امسال در مجموع یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار شتر وارد کرده است. در میان کشورهای صادرکننده شتر به ایران، پاکستان با صادرات بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار دلار در مقام اول قرار دارد.

براساس گزارش‌های پایگاه‌های خبری یاد شده، با همه این‌ها ایران از سه کشور اروپایی انگلیس، ایتالیا و آلمان در مجموع ۹۳ هزار دلار و از جمهوری کره نیز ۴۸ هزار و ۴۹۴ دلار شتر وارد کرده است. این کشورها محل زندگی شتر نیستند و مشخص نیست این واردات چطور صورت گرفته است.


نظر شما
ادامه