حکیم مهر - رییس مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی با تاکید براینکه واردات دام زنده، میزان تولید کشور را تحت تاثیر قرار میدهد، تصریح کرد: اگرچه مجوزهای قانونی با قرنطینه همراه است اما ازآنجاکه در کنار آن، مساله قاچاق دام نیز مطرح میشود ورود انواع عوامل بیماریزا محتمل است.
دکتر محمد لطفیزاده با بیان اینکه با واردات دام زنده مخالف هستم و آن را به مصلحت کشور نمیدانم، در ادامه به بیماری تب برفکی که با همهگیری بسیاری در کشورمان همراه بود اشاره کرد و گفت: با ورد دام که عمدتا هم به صورت قاچاق انجام می شود هرچند که دقت و پیگیریهایی نیز انجام میشود، در صورتی که آمادگی لازم را نداشته و واکسن هم در دسترسمان نباشد ورود برخی از عوامل بیماریزا منجر به تلفات میشود.
لطفیزاده تاکید کرد: در کشور ما این ظرفیت وجود دارد که به راحتی و با بها دادن به تولید و حمایت از دامپرور و تولیدکننده داخلی نیازگوشت قرمزداخل را تامین کنیم.
رییس مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی با اشاره به قرنطینههای سازمان دامپزشکی کشور در مناطق مرزی، اظهار کرد: در شرایطی که مجوز قانونی برای واردات دام صادر میشود دامها در قرنطینه دامپزشکی تحت نظارت قرار گرفته و سپس وارد میشود با این حال برخی بیماریها مانند تب کریمه کنگو در دامها علائم واضحی ندارند و چه بسا در زمان قرنطینه علائم قابل مشاهده نباشد ضمن اینکه برخی بیماریها ی دام به انسان نیز منتقل می شوند به طوری که از ابتدای سال جاری بیش از 80 مورد تب کریمه کنگو در انسان داشتهایم.
لطفیزاده با بیان اینکه درمورد قاچاق دام هیچ کنترلی از طریق مراجع رسمی و به ویژه سازمان دامپزشکی انجام نمیشود، تصریح کرد: بنابراین دامی که به صورت قاچاق وارد کشور میشود میتواند به راحتی باعث انتقال انواع عوامل بیماریزا به کشور شود.
وی با بیان اینکه مساله قاچاق دام چیزی نیست که بتوان از آن به راحتی گذشت و آن را انکار کرد، افزود: باید توجه کرد در شرایطی که دام به صورت قاچاق وارد کشور میشود هیچ ارگان رسمی مسوولیتی در برابر آن ندارد بنابراین بهتر است با تلاش نیروی انتظامی و همکاری سازمان دامپزشکی از این امر جلوگیری شود.
رییس مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی با تاکید براینکه قویتر شدن قرنطینهها باعث کنترل بهتر مبادی رسمی کشور میشود، اظهار کرد: هرچند که معقتد نیستیم با کمبود گوشت در کشور روبرو هستیم و تاکید میکنیم که امروزه به راحتی قادر به تامین گوشت مورد نیاز کشور از طریق تولید داخلی هستیم ولی اگر به ضرورت در برخی مواقع مانند ماه مبارک رمضان و یا شب عید برای تنظیم بازار مجبور به واردات باشیم بهترین گزینه واردات گوشت منجمد است.
او افزود: اگر قرار است دامی به کشور وارد شود بهتر است که در مرز تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور ذبح شده و سپس لاشه یا گوشت آن وارد شود و از تردد دام زنده که میتواند باعث انتقال عوامل بیماری زا شود جلوگیری به عمل آید.
وی در پایان ضمن اعلام موافقت با مدیریت واردات، اذعان کرد: این مدیریت به معنای آن نیست که همیشه مرز را باز بگذاریم ضمن اینکه واردات حلال مشکلات در طولانی مدت نبوده و حلالی مقطعی است.