کلینیک تحقیقات واکسن دانشکده پزشکی بیرمنگام در دانشگاه آلاباما، یکی از چهار سایت ملی انتخاب شده جهت انجام آزماشات لازم بالینی بر روی واکسن کاندید شده جهت سویه H7N9 آنفلوانزای پرندگان میباشد.
به گزارش گروه بینالملل حکیم مهر، این آزمایش با حمایت موسسه ملی بهداشت (NIH) و با هدف تولید واکسنی مناسب جهت آمادگی لازم برای رویارویی با بروز هرگونه پاندمی H7N9 در آینده میباشد.
H7N9 نخستین بار در چین در سال 2013 در انسان گزارش شد و این آلودگی در نتیجه تماس مستقیم با پرنده بیمار و یا محیط آلوده ایجاد میگردد. در حالیکه موردی از ایجاد این عفونت در ایالات متحده تاکنون گزارش نشده است، اما آزمایشات اثر بخشی واکسن به همراه ادجوان (AS03)، به صورت کونژوگه با واکسن چهارگانه آنفلوانزای فصلی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. البته احتمال دارد همانند همهگیری سویه H1N1 در سال 2009، این سویه نیز در آینده شایع شود.
انجام آزمایشات ذکر شده در دانشگاه آلاباما آغاز شده است. واکسن H7N9 به همراه ادجوان AS03، به 150 فرد سالم که به سه گروه مساوی تقسیم شدند، تلقیح شد. برخی از این افراد واکسن روتین آنفلونزا را نیز دریافت کرده بودند، در حالیکه عده ای دیگر این واکسن را تزریق نکردند و واکنش بدن هر دو گروه در حال ارزیابی قرار دارد. این آزمایشات 16 ماه به طول می انجامد.
«پل جئوفرت» مدیر کلینیک تحقیقات واکسن دانشگاه آلاباما، میگوید: ما بسیار هیجانزده هستیم که دانشگاه آلاباما نقشی در انجام آزمایشات واکسن کاندید شده سویه H7N9 را به عهده دارد، زیرا این دانشگاه میتواند در راه درمان این سویه از آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان نقش مهمی ایفا نماید. همانطور که میدانیم ویروسهای جدید آنفلوانزا همچنان در حال ظهور و معرفی خود در جهان هستند و ما باید آمادگی لازم برای مقابله و حفاظت انسانها در مقابل این سویههای بالقوه را داشته باشیم.
منبع: uab.edu