کد خبر: ۴۱۴۸

حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی اصفهان، راور، مرکزی و خراسان رضوی

 

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان در جمع خبرنگاران:
15سایت مصوبات کمیته ساماندهی کشتار ویژه عید قربان را در اصفهان اجرا می‌کنند

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان گفت: یکی از وظایف سازمان دامپزشکی، بازرسی و نظارت لاشه‌های دامی در کشتارگاه‌هاست.

عبدالرضا مرادی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به این که ذبح دام خارج از کشتارگاه جرم محسوب می‌شود، اظهار داشت: برای روزهای خاصی چون تاسوعا، عاشورا و عید قربان برنامه ریزی‌های ویژه‌ای داریم.

وی با بیان این که از سال گذشته با تشکیل شورای تخصصی سلامت و امنیت غذایی در فرمانداری و به استناد مصوبه ساماندهی کشتار عید قربان، کمیته ساماندهی کشتار ویژه عید قربان تشکیل شد، افزود: به استناد اصل 44 و در راستای اصل خصوصی سازی، 15 سایت برای اجرای این طرح پیش بینی شدند.

مرادی با اشاره به این که در این 15 سایت، دام زنده ارائه و ذبح می‌شود و تمام این مراحل تحت نظارت ناظران ذبح شرعی و همکاران دامپزشکی انجام می شود، تصریح کرد: برای اطلاع رسانی درباره این سایت‌ها، 1000 پوستر و 50 بنر در سطح شهر توزیع کرده‌ایم و از طریق صدا و سیما، تریبون نماز جمعه و ائمه جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره اوقاف، کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز آگاهی‌هایی به مردم دادیم.

وی با بیان این که قیمت گوسفند زنده با همکاری تعزیرات حکومتی، سازمان بازرگانی و اتحادیه گوشت قرمز تعیین شده است، اظهار داشت: با فروشندگان متخلف دام زنده در اطراف شهر اصفهان براساس حکم معاونت دادستان برخورد کرده‌ایم.

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان خاطرنشان کرد: در سال گذشته 3 سایت این خدمات را به مردم اصفهان ارائه می دادند که امسال تعداد سایت‌ها به 15 عدد رسیده است.

 

--------------------------------------------------

 

سرپرست شبکه دامپزشکی راور خبر داد:
راه‌اندازی 3 اکیپ نظارت بر ذبح قربانی در راور


سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان راور گفت: برای حفظ سلامت شهروندان در روز عید قربان شبکه دامپزشکی راور با دو اکیپ سیار و یک اکیپ ثابت بر روند ذبح دام‌ها نظارت می‌کند.

احمدرضا انور با اشاره به ذبح قربانی در این هفته اظهار داشت: طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی بر ذبح دام‌های قربانی در این شهرستان برای تأمین سلامت شهروندان انجام می‌شود.
انور گفت: با توجه به فرا رسیدن عید سعید قربان و ضرورت کنترل و نظارت بهداشتی بر ذبح دام‌های قربانی و افزایش سطح بهداشت عمومی جامعه اکیپ‌های نظارتی و بازرسی این شبکه نظارت بهداشتی بر ذبح دام‌های قربانی را در این روز به عهده دارند.
وی افزود: به منظور حفظ سلامت شهروندان در روز عید قربان شبکه دامپزشکی شهرستان راور با تشکیل دو اکیپ سیار در سطح شهر، یک اکیپ ثابت مستقر در محل شبکه دامپزشکی و استقرار بازرسان بهداشتی در کشتارگاه دام بر روند ذبح دام‌ها نظارت می‌کند.
انور تصریح کرد: کشتارگاه دام شهرستان نیز در روز عید قربان از ساعت هفت صبح تا 13 بعد از ظهر به منظور ذبح دام‌های قربانی فعال است و بازرسان بهداشتی این شبکه نیز آماده ارائه خدمات به مراجعان هستند.
وی خاطرنشان کرد: بازرسان بهداشتی علاوه بر نظارت ویژه اطلاعات لازم را به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی در زمینه امکان انتقال بیماری به مصرف‌کنندگان از طریق مصرف گوشت‌های غیربهداشتی به عموم مردم ارائه می‌دهند.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان راور بیان داشت: در این راستا خودداری مردم از کشتار دام قربانی خارج از کانال نظارتی دامپزشکی و همچنین همکاری آن‌ها با این شبکه و اطلاع‌رسانی موارد مشکوک بسیار کارساز محسوب می‌شود.

 

-----------------------------------------------

 

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی:
طرح تشدید نظارت بهداشتی دام در استان مرکزی اجرا می‌شود


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با تجهیز اکیپ‌های دامپزشکی، طرح تشدید نظارت بهداشتی و شرعی دام در عید قربان اجرا می‌شود.

سیدسعید حسینی اظهار داشت: با توجه به در پیش بودن عید سعید قربان به استناد تبصره دو ماده دو آیین‌نامه بازرسی بهداشتی گوشت و به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت قربانی و تامین بهداشت عمومی، با برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی کلیه دستگاه‌ها از قبیل فرمانداری، شهرداری، سازمان جهادکشاورزی استان، دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی، ائمه جمعه و جماعات، مراکز بهداشت استان و واحدهای تابعه،‌ کمیته امداد حضرت امام (ره) و بهزیستی هماهنگی‌های لازم در زمینه نظارت بر گوشت‌های قربانی توسط اکیپ‌های دامپزشکی صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: با عنایت به اولویت‌ کشتار دام در کشتارگاه‌های هر شهر، کشتارگاه‌های دام موظف هستند از ساعت 6 صبح عید قربان تا ساعت 13 ظهر به منظور پذیرش دام‌های قربانی و ذبح آنها اقدام و همچنین بازرس بهداشتی گوشت و ناظر شرعی در محل کشتارگاه‌ها مستقر و آماده کار باشند، همچنین پیش‌بینی خودرو سردخانه‌دار برای حمل لاشه‌های ذبح شده صورت گرفته است.
وی افزود: پرسنل فنی اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان، کاردان‌ها و تکنسین‌های دامپزشکی بخش دولتی به همراه ناظر شرعی با تجهیزات کامل از قبیل روپوش سفید، گوشی معاینه، ترمومتر و وسایل لازم برای بازرسی بهداشتی گوشت در ساعات مقرر شده آماده خدمت رسانی به شهروندان هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان توصیه کرد: شهروندان با توجه به شیوع بیماری‌های مشترک منتقل شونده توسط کشتار دام، برای قربانی دام ‌تا حد امکان به کشتارگاه‌ها مراجعه کنند و یا با اکیپ‌های سیار در سطح شهر در تماس باشند.
نعمتی‌نیا مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی نیز خاطرنشان کرد: نظارت شرعی نیز همزمان با نظارت بهداشتی از اولویت‌های کاری اکیپ‌های بازرسی است و تمامی اکیپ‌ها مجهز به ناظر شرعی همراه با قبله نما می‌باشند.

----------------------------------------------

 

امسال ناظرین ذبح شرعی در کنار ناظرین دامپزشکی بر ذبح دام عید قربان نظارت می کنند
 
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی از حضور ناظرین شرعی در اماکن ذبح دام در مشهد و دیگر شهرستان های استان همزمان با روز عید قربان خبر داد.
حجت الاسلام محمد امیری با اعلام این خبر افزود: این مهم برای اولین بار طی سالیان گذشته انجام  می گردد و 30 ناظرذبح شرعی از اولین ساعات شروع ذبح دام در عید قربان در اقصی نقاط استان همراه با ناظرین فنی دامپزشکی، کار نظارت بر ذبح شرعی دام ها را بر عهده خواهند داشت.
وی برنامه ریزی دقیق به همراه سایر دستگاه های اجرایی استان، از جمله؛ ائمه محترم جمعه، جهادکشاورزی، فرمانداری ها، شهرداری ها، مراکز بهداشت و ... را ازجمله مهم ترین محورهای خدمت رسانی به مردم در روز عید قربان دانست.
حجت الاسلام محمد امیری اظهار داشت: در راستای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی بهتر در جهت جلوگیری از ذبح دام در معابر با آیت ... علم الهدی، امام جمعه محترم مشهد مقدس و نیز شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان هماهنگی شده تا اطلاع رسانی لازم را از طریق مساجد و دیگر مراکز تحت پوشش انجام دهند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان، اطلاع رسانی از موضوع حلیت گوشت و اهمیت ذبح و نظارت شرعی، را از بحث های محوری موضوع امنیت غذایی و تجارت غذای حلال یادکرد و اشاره کرد: حلال بودن غذای مردم از بسیاری از معضلات روحی و روانی متاثر از غذای ناپاک جلوگیری خواهد کرد.

 

 

نظر شما
ادامه