حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس سازمان نظام دامپزشکی در مراسم روز جهانی دامپزشکی با بیان اینکه در ماده ۲۱ قانون افزایش بهرهوری کارهای خوبی در حوزه آموزش دامپزشکی انجام شده است، گفت: «محدودیت در پذیرش دانشجو در بخش دولتی یکی از کارهایی بود که انجام گرفت. با بررسیهایی که انجام دادیم، مذاکراتی که با اساتید دانشگاه و مکاتباتی که با وزارت علوم داشتیم، ما به عنوان سازمان نظام دامپزشکی از اینکه وزارت علوم بتواند آموزش دامپزشکی را سامان دهد، ناامید شدیم. در زمانی که وزارت علوم تولیگری آموزش دامپزشکی را داشته است، از بعد کیفیت و مدیریت جذب دانشجو آسیب دیدیم. کمااینکه رتبه پذیرش دانشجوی دامپزشکی در سال جاری ۸۸ هزار بوده است.»
انتقال آموزش دامپزشکی به وزارت بهداشت در جلسه آتی شورای نظام مطرح خواهد شد
به گزارش حکیم مهر، «دکتر محمدرضا صفری» با اشاره به اینکه همکاران هیات علمی دانشگاه در شرایط خوبی نیستند، تصریح کرد: «سرانه آموزش دامپزشکی در دانشگاهها بسیار پایینتر از پزشکی است، لذا ما در سازمان نظام دامپزشکی تصمیم گرفتیم که از این به بعد از انتقال آموزش دامپزشکی به وزارت بهداشت حمایت کنیم. این مساله در جلسه آتی شورای نظام مطرح خواهد شد و با تصویب آن پیگیریهای ما در مجلس، دولت و وزارت بهداشت آغاز میشود تا سامانی به آموزش دامپزشکی دهیم.»
هر کس از در رسید، در زمینه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان متخصص شد!
صفری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سازمان دامپزشکی گفت: «از آنجا که ما نماینده ۳۷ هزار نفر شاغل رشته دامپزشکی هستیم و به سازمان به عنوان نهاد حاکمیتی تعصب داریم، انتظار داریم یک سازمان توانمند مستقل در تصمیمگیری و عملکرد داشته باشیم. امروز سازمان دامپزشکی تازیانه زیادی خورده است و هر تصمیمی که بخواهد بگیرد، دهها مرجع باید در مورد آن نظر دهند؛ از جمله در زمینه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که هر کس از در رسید، متخصص شد.»
سازمان دامزشکی توانمند و مستقل در تصیمگیری میخواهیم
وی با تاکید بر اینکه یک سازمان توانمند و مستقل در تصیمگیری میخواهیم، ادامه داد: «سازمان نظام دامپزشکی انتظار دارد بخش خصوصی که بخش بزرگ حرفه دامپزشکی است، مورد توجه بیشتری واقع شود. امروز به جهت توسعه حرفه و زیرساختهای تولید و نگاه به نگهداری حیوانات خانگی بخش خصوصی گسترده شده و البته صاحب نظر است. اما متاسفانه یک شکاف بین حاکمیت و بخش خصوصی دامپزشکی داریم که اتفاق خوبی نیست و کل حرفه را آسیبپذیر میکند.»
صفری گفت: «در سالی که گذشت چند قانون خوب از مجلس اخذ شد که در نوع خود بینظیر بود و از جمله آن میتوان به الزام به کارگیری مسئول فنی بهداشتی و مسئولیت پذیری همه زنجیرههای دخیل از مزرعه، ممیزی غیر رسمی همه مراکز دخیل در حرفه دامپزشکی و بیمه مسئولیت حرفهای به عنوان یک تکلیف در قانون که به عنوان وثیقه در دستگاه قضایی پذیرفته شود، اشاره کرد.»
انتخابات نظام دامپزشکی استانها در مهرماه برگزار میشود
وی از برگزاری انتخابات نظام دامپزشکی در استانها در مهرماه خبر داد و گفت: «امروز اصلاحیه آییننامه به استانها ابلاغ شد و ان شالله به فوریت تشریفات استانها را برگزار می کنیم.»
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با بیان اینکه روز جهانی دامپزشکی روز گفتوگو است، گفت: «ما باید گفتوگو را در جامعه ترویج کنیم و آنچه از این همایش انتظار داریم، همگرایی برای رسیدن به توسعه پایدار در سلامت غذاست. روز جهانی دامپزشکی را باید به همه کسانی که در حرفه دامپرشکی و حرف وابسته که در مواجهه با دام کار میکنند تبریک گفت.»
محور شعارهای ۱۰ سال اخیر روز جهانی دامپزشکی، «جهان واحد و سلامت واحد» بوده است
وی با تاکید بر اینکه اگر شعارهای ۱۰ سال اخیر روز جهانی دامپزشکی را مرور کنیم، محور آنها حرکت به سمت جهان واحد و سلامت واحد است، ادامه داد: «در طول این سالها شعارها به شکل هدفمند انتخاب شده تا به سمت جهان واحد و سلامت واحد برسیم.»
صفری با اشاره به اینکه باید به حرفه دامپزشکی توجه بیشتری شود، تصریح کرد: «بنده در محافل مختلف این توجه را میبینم و نمیتوانیم بگوییم به حرفه دامپزشکی توجه نمیشود. کمااینکه به خاطر فعالیتهای گسترده همه دست اندرکاران، جایگاه حرفه ارتقا یافته است و آنچه باید رخ دهد، تعیین اولویتهاست. باید تلاش کنیم اولویت ما بالاتر قرار گیرد که آن هم با در کنار هم بودن اتفاق میافتد.»
در تحقیقات دامپزشکی در حوزه الفبا قرار داریم
وی با یادآوری اینکه در سالهای گذشته مذاکرات زیادی با همکاران ترویج کشاورزی در حوزه تحقیقات داشتیم، خاطرنشان کرد: «مسیر روشنی را پیش میرویم، اما سرعت ما کند است. بدون تحقیقات گسترده دامپزشکی نمیتوانیم به سمت تحقق شعار سلامت واحد حرکت کنیم. جای تعجب است که وقتی در صنعت طیور، دام و حیوانات خانگی در جایگاه برجستهای هستیم، اما در تحقیقات دامپزشکی در حوزه الفبا قرار داریم. به همین خاطر است که نمیتوانیم برخی کارها را انجام دهیم.»
صفری ضمن گلایه از اینکه موسسه رازی طی سالهای گذشته عقب مانده است، گفت: «امسال جای خرسندی است که منابع خوبی درمجلس مصوب کردند. اما فعالیت موسسه رازی به تنهایی کافی نیست. اگر می خواهیم به سمت تحقق شعارها حرکت کنیم، تحقیقات دامپزشکی باید خیلی فراتر از آنچه هست باشد.»
وی در پایان گفت: «از دامپزشکی نیروهای مسلح باید به نیکی یاد کنیم، چون پایه گذار دامپزشکی نوین تشکیلات نظامی است.»