حکیم مهر: نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعطیلی تنها کارخانه غرب کشور در تولید واکسن تب برفکی توجیهی ندارد، گفت: واکسن تب برفکی با قیمت گزافی از ترکیه وارد شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «جلال محمودزاده» درباره وضعیت دامداران استان آذربایجان غربی، گفت: با عدم تامین به موقع واکسن، تب برفکی بار دیگر گریبان دامداریهای آذربایجان غربی بویژه جنوب استان را گرفت؛ بنابراین نباید اجازه داد این بیماری در طی سالها همچنان پابرجا باشد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تنها کارخانه غرب کشور در تولید واکسن تب برفکی مهاباد (روناک) نیز متاسفانه تعطیل شده است؛ بنابراین واکسن تب برفکی را با قیمت گزافی از ترکیه وارد کشور کردند.
واکسن تب برفکی وارداتی از ترکیه کیفیت لازم را ندارد
محمودزاده با بیان اینکه واکسن وارداتی تب برفکی از ترکیه نه تنها کیفیت لازم را ندارد، بلکه قیمت بالایی نیز دارد، ادامه داد: شیوع تب برفکی بویژه در جنوب استان آذربایجان غربی بسیاری از دامداران را با مشکلات عدیده ای روبرو کرده است.
وی ادامه داد: عدم تامین به موقع واکسن تب برفکی، منجر به شیوع این بیماری دامی شده است، بنابراین باید تدابیری اتخاذ شود که این واکسن به موقع به دست دامداران برسد.
واردات نهاده های دامی انحصاری است
نماینده مردم مهاباد در مجلس با بیان اینکه واردات نهاده های دامی نیز انحصاری است، تصریح کرد: متاسفانه ۹۰ درصد واردات نهاده های دامی در اختیار یک یا ۲ نفر است و این امر موجب می شود که این افراد عرضه و تقاضای بازار را به نفع خودشان تمام کنند؛ بنابراین برای بهبود وضعیت نهادههای دامی نیز باید واردات در این حیطه از انحصار خارج شود تا وضعیت مرغداران نیز بهبود بخشیده شود.
واکسن تب برفکی با قیمت گزافی از ترکیه وارد شد
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه تعطیلی تنها کارخانه غرب کشور در تولید واکسن تب برفکی توجیهی ندارد، یادآور شد: واکسن تب برفکی با قیمت گزافی از ترکیه وارد می شود.
بهتر است ميزان تحصيلات اين نماينده عزيز در سطح ايمونولوژيكي و آشنايي ايشان با تكنولوژي توليد واكسن و آلودگي واكسنها مورد بررسي قرار گيرد و دليل تعطيلي و عدم پذيرش واكسنهاي توليدي روناك را له ايشان اطلاع بدهند . ضمنا دامداري كه با دام با ارزش بيش از ده ميليون تومان ساليانه دوازده هزارتومان واكسن بزنند توجيه اقتصادي ندارد ؟ اگر واكسن وارداتي مذكور بي كفايت است پس چگونه اين بيماري در كشور با وجود انكه واكسن ديگري در دوره اخير نبوده به كنترل در آمده است؟
لطفا ايشان حق بيمه اجباري پرايد ده ميليون توماني كه اجبارا دريافت ميشود را مورد بررسي قراردهند و اعلام دلسوزي معيشتي دامداران جهت دام هاي با ارزش كشور نمايند.
به اميد آنكه روزي افراد متخصص نظر بدهند و واقعا به فكر منافع كشور قدم برداريم