حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: زاده یکی از روستاهای اطراف شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی است. مدیریت جهادی را از جبهههای جنگ و در آن ۱۹ ماهی که در منطقه عملیاتی فکه خدمت سربازی خود را انجام میداد، فرا گرفته است. وقتی از خدمت برگشت، کنکور داد و در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد. اگرچه با علاقه این رشته را انتخاب نکرد، اما تا آخر به پای آن ایستاد و همه وجودش را وقف دامپزشکی کرد.
«دکتر سید بهمن نقیبی» سالهای زیادی را در عرصههای مدیریتی دامپزشکی و از جمله مدیر کلی دامپزشکی استان قزوین خدمت کرده و امروز کرسی مدیریت را به کسی که او را یار دیرینه خود معرفی میکند، سپرده است.
حکیم مهر: آقای دکتر، دوران کودکی شما چگونه گذشت؟
دوران کودکی را تا قبل از شروع تحصیلات ابتدایی در زادگاه خود بودم. برای تحصیلات ابتدایی به بجنورد آمدم. از سال پنجم دبستان تا سوم دبیرستان در مشهد بودم و دوباره به بجنورد برگشتم و دیپلم خود را در این شهر گرفتم. آن سالها هدف من قبولی در یکی از رشتههای بالای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بود اما رتبه خوبی نیاوردم و لذا انتخاب رشته نکردم. بلافاصله عازم خدمت شدم و تا سال ۶۷ یعنی نزدیک به ۱۹ ماه در منطقه عملیاتی فکه بودم.
حکیم مهر: از دوران جبهه چه درسی آموختید؟
شاید اگر الان خدا توفیقی داده که در جنبههای مختلف اداری منشاء اثرات مثبت باشم، به خاطر این است که شخصیت من در دوران جبهه و جنگ ساخته شده است. شرایط جبهه برای یک جوان ۱۸ ساله خیلی خوب بود. لذا همیشه مدیون آن بازه زمانی هستم که امکان خدمت در جبهه برایم مهیا شد.
حکیم مهر: بعد از اتمام خدمت چه کردید؟
سال ۶۷ فرصتی مهیا شد که ادامه تحصیل دهم. کنکور دادم و با استفاده از سهمیه منطقه یک در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شدم. اما چون برادر بزرگترم هم دامپزشک بودند، خانواده اصرار داشتند و تمایل داشتند که در رشته دیگری تحصیل کنم، لذا از من خواستند که انصراف دهم و دوباره در رشته دیگری امتحان دهم. بعدا متوجه شدم که وقتی در کنکور یک سال قبول شدم و انتخاب رشته کردم، برای شرکت در سال بعد، محدودیت خواهم داشت. اما علیرغم انصرافی که داده بودم دعوت به ادامه تحصیل شدم و تا سال ۷۶ و پایان تحصیلات در دانشگاه تهران بودم. آن زمان این اجبار وجود داشت که فارغالتحصیلان طرح بگذرانند. من به دلیل اینکه همسرم در تهران بود، به نزدیکترین شهر به تهران یعنی قزوین آمدم. در ادامه چون ان زمان تعداد نیروهای دکتر دامپزشک در ادارات کم بود، به ما پیشنهاد کردند که در قالب قراردادی و بعد از طریق آزمون استخدامی سراسری در همانجا استخدام شوم.
حکیم مهر: در مقابل درخواست خانواده مبنیبر انصراف از دانشگاه تهران مقاومتی نکردید؟ اصلاً انتخاب این رشته از روی علاقه بود یا خیر؟
اگر بخواهم صادقانه بگویم، آن زمان به دلیل عدم شناخت کافی از دامپزشکی، علاقهای به این رشته نداشتم و دلم میخواست در رشتههای دیگر ادامه تحصیل کنم، اما امتیازم نرسید. با این توجیه که دانشگاه تهران محیط مناسبی دارد، وارد این رشته شدم.
حکیم مهر: از انتخاب خود پشیمان نیستید؟
افسوس اینکه چرا این مسیر را آمدم، نمیخورم، اما میگویم شاید اگر رشته دیگری را خوانده بودم، لااقل وضعیت مالی بهتری داشتم. باید قبول کنیم که رشته دامپزشکی به لحاظ سطح برخورداری از رفاه اجتماعی مغفول مانده است. چون به هر حال ما یک عنوان دکتر داریم و طبیعتاً خانواده و خویشاوندان انتظار دارند که به لحاظ تمکن مالی وضعیت مناسبتری داشته باشیم.
من این رشته را با علاقه انتخاب نکردم اما این مساله دلیلی بر این نبود که در زمان مسئولیت در انجام وظایف خود سهلانگاری کرده باشم. سیر مراحل اداری هم به نوعی تایید میکند که همیشه مقامات مافوق از من به عنوان کسی که کار خود را سهلانگارانه انجام نمیدهد، یاد کردند. مجموعهای از تقدریر نامههایی که در این مدت گرفتم نیز نشان داد که وجدان و تعهد خود را به حرفهای که آن را انتخاب کردم، ثابت کردم و امروز بعد از مدیریت ۱۷ ساله در ردههای مختلف، ابراز رضایت میکنم. به هر حال با پول مردم از بیتالمال تحصیل رایگان کردم و اگر در این مدت منشاء اثری بودم، باید بازتاب آن به جامعه برگردد.
حکیم مهر: فعالیت رسمی خود را از کدام بخش آغاز کردید؟
از کارشناسی در اداره دامپزشکی شهرستان آبیک. بعد از یک سال به شهرستان قزوین آمدم. خدا رحمت کند دکتر اویسی مدیر کل وقت را که در اواخر سال ۷۹، یک روز بنده را به اتاق خود دعوت کردند و گفتند که برای شما پست ریاست اداره دامپزشکی بویین زهرا را در نظر گرفتیم. علیرغم اینکه خیلی کار سختی به نظر میرسید اما باز هم به اتکا به همان جوهرهای که در دوران جبهه و جنگ شکل گرفته بود، آن را قبول کردم و خوشبختانه دوره پر فروغی را با بچههای دامپزشکی بویین زهرا گذراندیم. بعد در دوران مدیر کلی دکتر صفری، ایشان از من درخواست کردند که به عنوان معاون اداری مالی خدمت کنم، لذا از سال ۸۳ تا سال ۹۲ معاون اداری مالی بودم. در نهایت و در زمان ریاست دکتر دستور، بنده را بهعنوان یکی از گزینههای مدیر کلی انتخاب کردند و حکم انتصابم را زدند. این حکم تا همین چند روز پیش ادامه داشت که به صلاحدید سازمان تصمیم گرفته شد که مدیریت جدیدی انتخاب شود تا وضعیت بهتری در بعضی از قسمتها ایجاد شود و شرایطی مهیا شود که یک تفکر جدیدتر روی کار آید تا بتواند به تعالی دامپزشکی کمک کند.
حکیم مهر: در حال حاضر چه میکنید؟
الان به عنوان کارشناس در اداره کل دامپزشکی استان مشغول به خدمت هستم.
حکیم مهر: شما بیشتر در زمینه اجرایی فعالیت کردید. هیچوقت به فکر ادامه تحصیل نبودید؟
فرصتی پیش آمد که در دانشگاه جامع علمی کاربردی قزوین به عنوان مدرس نیمهوقت و پارهوقت فعالیت آموزشی و تدریسی کنم. درسهای مختلفی را از جمله شیمی مواد غذایی، انگلشناسی، ماهیشناسی، بهداشت شیر و ... تدریس کردم. حتی در لحظات حضورم در کلاس که درواقع خارج از وقت اداری بود، دلم میخواست به دانشجویان چیزهایی را بگویم که احساس نکنند از سر اجبار این کار را انجام میدهم، لذا مجبور شدم مطالعات زیادی انجام دهم و آنجا بود که متوجه شدم که چقدر پتانسیل برای درس خواندن داشتم و این کار را انجام ندادم. شاید در این فرصتی که پیش آمده تا از مدیریت اجرایی دور باشم، به ادامه تحصیل فکر کنم.
حکیم مهر: به عنوان حرف آخر...
بنده از پایگاه خبری حکیم مهر بهعنوان یک سایت خبری معتبر یاد میکنم. باور کنید شب من به پایان نمیرسد مگر اینکه یک مرور به اخبار حکیم مهر داشته باشم و تمام مطالب آن را بخوانم. به نظر من حکیم مهر وقایع و اتفاقات دامپزشکی کشور را به بهترین شکل منعکس میکند و سپاسگذارم از این حجم اطلاعرسانی و آگاهیبخشی شما. همین فضا که در آن انتصابات را اطلاعرسانی میکنید، باعث شده که تعداد زیادی دوست در سرتاسر کشور پیدا کنم و با اسامی و پتانسیلهای آنها آشنا شوم و این را مدیون اطلاعرسانی خوب شما هستم. اطلاعرسانی سالم توأم با علم و خودداری از جانبداری در یک موضوع و بیان شفاف مطالب. مجموعه اینها در کنار هم خیلی ارزشمند است.
همچنین از رؤسای ارشد خودم در سازمان دامپزشکی کشور، از استاندار محترم و معاونین ایشان و رؤسای برنامه و بودجه و کسانی که در این مدت خالصانه همکاری کردند تا به موفقیتهای امروز برسیم، تشکر میکنم. برای دکتر زینالی عزیز هم که سالیان زیاد با ایشان همکار بودیم، آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم چرخ پیشرفت دامپزشکی استان همچنان بچرخد. بنده در مصاحبه قبلی هم گفتم که دامپزشکی استان قزوین این پتانسیل را دارد که پایتخت دامپزشکی کشور شود که قطعا با مساعی و تلاشهای همکاران و مدیریت جدید، نیل به این هدف کار خیلی سختی نخواهد بود.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
به نوبه خود از زحمات شبانه روزی جنابعالی تشکر میکنم،امید که زحماتتان ،ذخیره اخرت شود. انشالله که در تمامی مراحل زندگی موفق و موید باشید.شما را الگویی برای خودممی دانم.