حکیم مهر: صبح امروز، «مهندس غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی» نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از دامپزشکی استان گیلان بازدید کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان گیلان، جعفرزاده اعلام کرد: تمامی کشتارگاههای سنتی دام در استان تعطیل شده و سه کشتارگاه صنعتی دام در شهرستانهای رشت، تالش و لنگرود با ظرفیت کشتار 1850 راس دام سبک و 550 راس دام سنگین گوشت قرمز استان را تامین میکنند.
وی افزود: آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان توانسته است کد EC را از اتحادیه اروپا اخذ کند و بعنوان آزمایشگاه مرجع در خصوص صادرات آبزیان به اتحادیه اروپا شناخته شود و نیز تجهیز آزمایشگاه مرکزی جهت انجام آزمایشات بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و دریافت کد IR در خصوص سه کشتارگاه صنعتی طیور از دیگر دست آوردهای این مجموعه است.
مهندس جعفرزاده یادآور شد: با توجه به اینکه گیلان کریدور پرندگان مهاجر است، کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال 96 توسط این اداره کل قابل تحسین است؛ ما یکی از استانهای مهم در زمینه صادرات مرغ هستیم و اقداماتی که در آزمایشگاه اینجا انجام میشود، قابل تقدیر است.
نماینده مردم رشت در ادامه سخنان خود افزود: تسهیلسازی در امور کاری شرکتهای یکپارچه زنجیرهای تولید گوشت مرغ در استان گیلان باعث شده تا آنها بتوانند در استان سرمایهگذاری قابل توجهی داشته باشند. در حال حاضر تعداد 21 کارخانه جوجهکشی در سطح استان وجود دارد و تعداد دو کارخانه جوجهکشی بوقلمون تنها کارخانجات تولید بوقلمون در کشور هستند. لازم است تا مجموعه آزمایشگاهی این اداره کل نظارت خوبی داشته باشد.
وی ادامه داد: ما در رتبه دوم پرورش ماهیان گرمابی هستیم و صادرات محصولات دامی مانند ماهی، مرغ و تخممرغ نطفه دار نقش مهمی در عایدات ارزی کشور ایفا میکند و اینها همه نشان از تلاش خوب دکتر عاقبتی، معاونین و کارکنان زحمتکش مجموعه دامپزشکی استان است.
به گفته مهندس جعفرزاده، علیرغم بلاتصدی بودن حدود 50 درصد چارت تشکیلاتی اداره کل، ذرهای از خدمات قابل ارائه کم نشده است و نظارت دامپزشکی بر فرآوردههای خام دامی، اماکن عرضه، کشتارگاهها، مراکز بستهبندی و سایر مراکز تحت نظارت را از دیگر اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی استان ذکر کرد.
نماینده مردم رشت گفت: با همه این اوصاف با توجه به تفکیک وظایفی که از سال 71 بین مجموعه دامپزشکی و وزارت بهداشت انجام شده، فکر میکنم دامپزشکی توانسته به رسالت خودش خوب عمل کند. طبیعتا مسئولیت ما نمایندگان مجلس هم این است که این مجموعه را تقویت کنیم تا فرآوردههای خام دامی سالم و با کیفیت به مردم عرضه شود. در حال حاضر امنیت غذایی رکن اساسی و اصلی را در زندگی مردم دارد و دامپزشکی نقش برجسته ای را در این زمینه ایفا میکند.