مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به وضعیت غیربهداشتی کشتارگاه بهبهان گفت: وضعیت کشتارگاه دام بهبهان به هیچ وجه مورد قبول دامپزشکی نیست. آخرین تصمیم اتخاذ شده در خصوص کشتارگاه دام بهبهان معرفی شهردار به قوه قضائیه بود و تصمیمگیری بر عهده قوه قضائیه گذاشته شده است .
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر مصطفی کنارکوهی» در جلسه شورای سلامت که امروز (30 مردادماه) برگزار شد، با اشاره به وضعیت غیربهداشتی کشتارگاه بهبهان اظهار کرد: جهت صنعتی شدن کشتارگاه بهبهان جلساتی مکرری برگزار شده اما به دلیل اینکه سرمایه گذران و سهام داران کشتارگاه جدید به توافق نمیرسند، کار بهره برداری از این کشتارگاه عقیم مانده و این مساله موجب ضرر به مردم و ادامه فعالیت کشتارگاه سنتی شده است.
وی تصریح کرد: وضعیت کشتارگاه دام بهبهان به هیچ وجه مورد قبول دامپزشکی نیست. آخرین تصمیم اتخاذ شده در خصوص کشتارگاه دام بهبهان معرفی شهردار به قوه قضائیه بود و تصمیم گیری بر عهده قوه قضائیه گذاشته شده است.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: نگرانی ما درخصوص کشتارگاه فعلی این است که اگر کشتارگاه سنتی بهبهان تعطیل شود که حتما باید این کار انجام شود، کشتارگاه های دیگری آغاز به کار می کنند و در این شرایط کشتارهای غیرمجاز که معضلات زیادی درپی دارند، باید از سوی دامپزشکی پیگیری شوند.
کنارکوهی با اشاره به بیماری تب کریمه کنگو گفت: در دو سال کانون بیماری تب کریمه کنگو را در بهبهان داشتیم که منشاء بیماری از کشتارگاه بهبهان بوده است.
استفاده صیفی کاران بهبهان از آب آلوده به فاضلاب خطرناک است
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی بهبهان هم در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر فاضلاب بهبهان وارد رودخانه میشود، گفت: در این وضعیت، گاهی مردم با نصب پمب از رودخانه آب برداشت میکنند و جهت صیفی کاری از این آب استفاده می کنند که با توجه به تخلیه فاضلاب در رودخانه، مصرف این آب میتواند بسیار خطرناک باشد.
به گزارش ایسنا، «دکتر محسن شبرو» با اشاره به مشکلات بهداشتی شهرستان بهبهان اظهار کرد: فرسودگی تاسیسات آبرسانی و مشکلات آب روستایی، عرضه مواد غذایی به صورت دوره گردی، عرضه قلیان و مواد دخانی در سفره خانه ها و اماکن عمومی، مشکلات مربوط به فاضلاب شهری، وجود حیوانات بلاصاحب و سگهای ولگرد و تبعات بهداشتی آن، نامناسب بودن محل دفن زباله و نبود بازارچه عرضه آبزیان از دیگر مشکلات بهداشتی بهبهان هستند.
شبرو تصریح کرد: بیش از سه بار بحث کشتارگاه صنعتی بهبهان در شورای سلامت خوزستان مطرح شده است. بیش از یک دهه از احداث ساختمان این کشتارگاه و تجهیز آن می گذرد اما این کشتارگاه هنوز بلاتکلیف رها شده و منتظر تصمیمی در این خصوص هستیم. ظاهرا علت بلاتکلیف بودن کشتارگاه بهبهان اختلافات بین سهامداران است که همچنان حل نشده باقی مانده است.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی بهبهان گفت: باید هرچه سریعتر در خصوص کشتارگاه سنتی بهبهان نیز تصمیمی گرفته شود. در نامه ای که در اردیبهشت ماه سال جاری داشتیم ۳۹ ایراد در خصوص این کشتارگاه عنوان شد که همگی تهدید علیه بهداشت عمومی هستند.
وی با بیان اینکه کشتارگاه سنتی بهبهان فاقد سیستم فاضلاب است، گفت: احداث تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه یکی از ضروریات است.
شبرو با اشاره به مشکلات فرسودگی شبکه آبرسانی و مشکلات آب روستایی عنوان کرد: فرسودگی بیش از ۴۰ درصد خطوط انتقال شبکه توزیع و تاسیسات در روستاها، روستاهای فاقد متولی تامین آب شرب، روستاهای فاقد آب شرب مناسب از نظر کمی و کیفی برخی از مشکلات دیگر در زمینه آب هستند.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی بهبهان با اشاره به مشکلات ساماندهی فاضلاب شهری و ضرورت احداث شبکه فاضلاب شهری در بهبهان عنوان کرد: چند سال است که شبکه فاضلاب بهبهان در حال احداث است اما ظاهرا همچنان برنامهای در خصوص اتمام آن وجود ندارد.
شبرو با اشاره به محل دفن زباله در بهبهان عنوان کرد: زمینی که قرار است محل دفن زباله بهبهان شود به شهرداری تحویل داده شده است اما همچنان بحث جابجایی و ایجاد سلول های لازم وجود دارد. آتش سوزی زباله ها در فصل تابستان در محل جمع زباله ها موجب اعتراض مردم شده است.
وی در خصوص عرضه مواد غذایی غیربهداشتی در سفره خانه ها و مکانهای عمومی گفت: علی رغم اینکه این موضوع در شورای سلامت و در شورای تامین بهبهان مصوبه داشته است اما همچنان این معضل در حال رشد است.
وی بیان کرد : در سفره خانه هایی که در اماکنی دور از دید مردم فعالیت می کنند اتفاقات ناگواری رخ می دهد و بعضا شاهد مسائل اخلاقی هستیم که باید این موضوع مد نظر قرار بگیرد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی بهبهان با اشاره به عرضه مواد غذایی دوره گردی تصریح کرد: این معضل علاوه بر نامناسب کردن مبلمان شهری مشکلات بهداشتی دیگر نیز می تواند ایجاد کند.