کد خبر: ۴۳۸۲۰



رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، معتقد است زمانی که دولت با ارز دولتی مرغ وارد می‌کند، هزینه تمام شده مرغ داخلی در کشور با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها بالا است، بنابراین صنایع مرغ داخلی ورشکسته می‌شوند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «احمد علی کیخا» با اشاره به اختصاص ارز دولتی برای واردات برخی کالاها، گفت: دولت اعلام کرده که به تعدادی از کالاها ارز دولتی اختصاص می‌یابد و یکی از این کالاها مرغ وارداتی است، در حالی که دولت باید از صنایع مرغ داخلی حمایت کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، افزود: زمانی که دولت با ارز دولتی مرغ وارد می‌کند، هزینه تمام شده مرغ داخلی در کشور با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها بالا است، بنابراین صنایع مرغ داخلی ورشکسته می‌شوند.

چرا باید صادرات محصولات کشاورزی ممنوع شود؟

وی با بیان اینکه مجموعه سیاست‌های دولت در حوزه کشاورزی روشن، شفاف و هدفمند نیست، ادامه داد: در حال حاضر دولت می‌گوید که صادرات فلان محصول کشاورزی ممنوع است، چرا باید چنین تصمیمی اتخاذ کند؟ چرا با نظام تعرفه بازی نمی‌کند؟ در حالی که هم اکنون بهترین زمان بری تقویت بنیان‌های بخش کشاورزی است.

نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه دولت می‌تواند اعلام کند که تولیدکننده بخش کشاورزی اجازه دارد با فلان میزان تعرفه صادرات انجام دهد، یادآور شد: صادرات محصولات کشاورزی علاوه بر ایجاد درآمد برای دولت و کشور برای کشور ارزآوری به همراه داشته باشد.

ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی اقدامی خلاف قانون است

وی با بیان اینکه ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی اقدامی خلاف قانون است، افزود: ممنوعیت صادرات در قانون وجود ندارد و دولت می‌تواند با نظام تعرفه بازی و ۳۰ تا ۴۰ درصد تعرفه وضع کند همانند اقدامی که ترکیه و چین در برابر آمریکا انجام می‌دهند و کاری که آمریکا در برابر آنها انجام داده است.

کیخا با تاکید بر اینکه کشورهای مختلف با برقراری تعرفه موثر صادرات و واردات را کنترل می‌کنند، ادامه داد: این موضوع که بالای سر هر فروشنده یک مامور نظارتی قرار داده شود فایده‌ای ندارد، بلکه باید سیستم و سیاست‌ها اصلاح شود.

مسئولان در یک اتاق نشسته و تصمیم می‌گیرند

وی تاکید کرد: حس مردم و بخش خصوصی این است که مسئولان در یک اتاق نشسته و تصمیم می‌گیرند و هیچ اطلاعی از سیستم بیرون ندارند که این امر باید اصلاح شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه به صورت مستمر سامانه‌های جدید از سوی دولت ایجاد می‌شود، تصریح کرد: آیا تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف کننده وجود ندارد که برای نظارت بر قیمت کالاها نیز سامانه جدید ایجاد شود، در حالی که این سامانه‌ها به جز گرفتاری و مشکلات برای مردم چیزی ندارد.



نظر شما
ادامه