حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: کلاف سر درگم پرداخت حقوق مسئولین فنی گویا تنها منحصر به حوزه دامپزشکی نیست و همین معضل در سازمان غذا و دارو هم حکفرماست. تا جایی که رئیس امور استانهای اداره کل غذای سازمان غذا و دارو، دریافت حقوق مسئولین فنی بهداشتی سازمان غذا و دارو از کارفرما را یک مشکل بزرگ میداند و معتقد است که هر چه سریعتر باید یک سازوکار برای حل این مشکل پیشبینی شود.
از نظر «دکتر علیاکبر رادمهر» اگر یک مسئول فنی صرفاً با این توجیه که حقوق خود را از کارفرما میگیرد، از بهداشت جامعه چشمپوشی کند، خودش مقصر است.
حکیم مهر: آقای دکتر، جایگاه مسئولین فنی در ادارات غذا و دارو چگونه است؟
اگرچه معاونتهای غذا و دارو نظارت کامل روی فعالیت شرکتهای تولیدی دارند، اما خارج از بحث این نظارت، مسئولین فنی بهعنوان کارشناس ما در کارگاه تولیدی حضور دارند.
حکیم مهر: نوع رابطه مسئولین فنی با اداره غذا و دارو چگونه است؟
ما مسئولین فنی را از طریق معاونتهای خود استخدام میکنیم و اگر نیاز باشد به آنها آموزشهای لازم را نیز میدهیم. آنها موظف هستند در زمانی که قصد رفتن به مرخصی دارند، به معاونتهای غذا و دارو اطلاع دهند تا جانشینان آنها در محل حضور داشته باشند و بعد اقدام به مرخصی کنند. یعنی تولید بدون مسئول فنی امکان ندارد.
حکیم مهر: حقوق مسئولین فنی شما چگونه پرداخت میشود؟
مشکلی که وجود دارد این است که مسئولین فنی ما حقوق خود را از کارفرما دریافت میکنند. ما میبایست یک سازوکار مثل انجمن مسئول فنی یا یک کانون خاص داشته باشیم که حقوق را از کارفرما گرفته و از طریق کانون به مسئولین فنی پرداخت کند، اما ایجاد این سازوکار در درست ما نیست. یعنی ما متولی آن نیستیم و قانون هم این را به ما حکم نکرده است.
حکیم مهر: آیا به نظر شما این یک نقص نیست که مسئول فنی حقوق خود را از کارفرما بگیرد؟
متاسفانه بله. با این سازو کار مسئولین فنی تحت امر کارفرما قرار میگیرند. این نقصی است که وجود دارد و امیدواریم که کسی بتواند این مشکل را حل کند. لااقل ما از این مساله خوشحال میشویم.
حکیم مهر: آیا همین تحت امر قرار گرفتن، باعث چشمپوشی از مشکلات بهداشتی محصولات نمیشود؟
به هر حال مسئولین فنی براساس قسمنامهای که امضا میکنند و تعهدی که میدهند موظف هستند بهداشت را رعایت کنند. حالا اگر یک مسئول فنی صرفا با این توجیه که حقوق خود را از کارفرما میگیرد، از بهداشت جامعه چشمپوشی کند، خودش مقصر است. اما این ساوزکار باید انجام شود.
حکیم مهر: شما تلاشی برای ایجاد این سازوکار نکردید؟
ما مدتی به دنبال آن بودیم اما به نتیجهای نرسیدیم، چون قانون به ما اجازه این کار را نمیدهد که حقوق را از کارفرما بگیریم و به مسئول فنی بدهیم. باید شرکتها و کانونهای دیگری مانند نظام مهندسی و نظام پزشکی متولی این امر شوند، کمااینکه الان مسئولین فنی این رشتهها از طریق نظام حقوق خود را دریافت میکنند. برای مسئولین فنی سازمان غذا و دارو هم باید چنین سازوکارهایی ایجاد شود که بتوانند حقوق خود را دریافت کنند.
حکیم مهر: شما دقیقا چه تلاشهایی برای ایجاد این سازوکار کردید؟
تلاشهای زیادی کردیم. حتی در زمان مدیریت قبلی ساختمانی را اجاره کردیم و به شرکتی پیشنهاد دادیم که این امر را ساماندهی کند اما این موضوع به ثمر ننشست. حالا اینکه چرا این موضوع به ثمر ننشست را من اطلاعی ندارم اما خاطرم است که سالهای متعددی در خصوص ساماندهی مسئول فنی چندین شرکت متفاوت حتی اداره کل غذا اقدامات لازم را انجام دادند اما به نتیجه نرسیدند. اگر سازمانهای دیگری متولی این امر هستند و حمایت ما را میخواهند، ما در خدمت آنها هستیم که این کار را انجام دهیم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
سه ماه حقوقت را بهت ندن خدا را هم فراموش می کنی چه رسد به قسمنامه
یکبار اعلامکنید که اساس این مملکت روی فشلبازی تنظیم شده و تمام دیگه،چرا سفسطه ومغلطه می فرمایید