دانشمندان دانشگاه آلاباما موفق به توسعه آزمایشی شدند که میتواند درصد موفقیت پیوند حیوان به انسان را مشخص کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، هر روز 20 نفر در آمریکا به دلیل نبود اعضای حیاتی بدن برای پیوند زدن میمیرند. متأسفانه تعداد اعضای اهدایی با افرادی که نیاز به پیوند اعضا دارند، برابری نمیکند.
پیوند سلول، بافت یا اندام حیوانات به انسان میتواند جان بسیاری را نجات دهد. محققان دانشگاه آلاباما یک سری آزمایش توسعه دادهاند که درصد موفقیت پیوند اعضای بین انسان و حیوان را میسنجد.
به لطف تکنیکهای ویرایش ژن مانند کریسپر، حال انسان میتواند حیوانات را طوری تغییر دهد که احتمال پس زدن عضو حیوانی در گیرنده انسانی کمتر شود. با این حال پس زدن عضو تنها مشکلی نیست که باید رفع شود.
یکی از نگرانیهای دانشمندان این است که عضو اهدایی حیوان حاوی نوعی ویروس یا میکرو ارگانیسم عفونی باشد که بتواند گیرنده انسانی را بیمار کند.
محققان برای این که مطمئن شوند اعضای اهدایی حیوان آلوده به انگل یا ویروسی نیست، روشهایی توسعه دادهاند که میتواند حضور عوامل بیماریزا، مقدار، فعالیت و بافت هدف آنها را مشخص کند. این آزمایشها برای 30 عامل عفونی طراحی شدهاند که قابلیت انتقال از خوک به میزبان انسانی را دارند.
دانشمندان این روشها را روی 22 بچه خوک و گاو آزمایش کردند و اعلام کردند که بسیار حساس و دقیق هستند. درصد درستی این آزمایشها قابل مقایسه با تستهایی است که برای بررسی ویروس در اندام انسانی به کار گرفته میشود.
منبع: فیوچریزم