کد خبر: ۴۴۸۶۴
تعداد نظرات: ۵ نظر
 

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیماری آنفلوآنزای‌ فوق حاد دام و طیور به انسان سرایت نمی‌کند و تنها موجب تلف شدن حیات وحش و طیور می‌شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر سیامک‌ مسعودی»‌ رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با شیوع آنفلوآنزا‌ی فوق حاد و بیماری نیوکاسل‌ فوق حاد در بین طیور و حیات وحش اظهار کرد: زمانی که پرندگان و طیور به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد مبتلا می‌شوند، لاشه‌های این پرندگان را در کوره‌های مخصوصی در دامداری‌ها و دامپزشکی‌ها می‌سوزانند.

وی افزود: در برخی از مرغداری‌ها به علت فقدان کوره‌های مخصوص، لاشه‌های پرندگان مبتلا به بیماری آنفلوآنزا را در محیط آزاد رها کرده و همین موضوع باعث انتقال بیماری به حیات وحش می‌شود.

مسعودی گفت: سازمان دامپزشکی کشور برای نظارت بر بیماری‌های طیور و حیات وحش اقدامات لازم را انجام داده و دام‌ها و پرندگان تلف شده بر اثر بیماری را در مکانی مجهز به امکانات لازم معدوم می‌کند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: برخی از پرندگان مانند مرغ، خروس و کبوترها که در منازل نگهداری می‌شوند، باید توسط دامپزشکی آن منطقه مورد بازرسی و واکسیناسیون‌ قرار گیرند.

وی افزود: جهاد کشاورزی در گذشته برای افرادی که به تکثیر برخی از پرندگان اقدام می‌کردند، دوره‌های آموزشی از جمله شناخت بیماری و نحوه نگهداری از پرندگان را برگزار می‌کرد.

مسعودی گفت: سازمان دامپزشکی کشور در صورت اطلاع یافتن از شیوع بیماری در میان پرندگان و حیوانات، سریعاً نسبت به معدوم سازی و واکسیناسیون آن‌ها اقدام می‌کند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه بیان کرد: بیماری نیوکَسِل‌ میان حیوان و انسان مشترک نیست، اما افرادی که در آزمایشگاه‌ها مشغول به کار هستند، اگر به طور مکرر با این بیماری برخورد کنند، ممکن است از نظر بینایی دچار مشکل شوند.

وی افزود: آنفلوآنزای‌ فوق حاد بیماری‌ای نیست که به انسان سرایت کند، اما این بیماری باعث تلف شدن طیور و حیات وحشی می‌شود که درگیر این بیماری شده‌اند، به طوری که تلفات این بیماری در بین حیوانات بسیار زیاد است.

مسعودی گفت: طی 10 سال اخیر سازمان دامپزشکی کشور نسبت به استفاده از طیور مبتلا به بیماری آنفلوآنزا هشدارهای لازم را به شهروندان داده است، به این صورت که اگر کسی بخواهد گوشت پرنده و دامی را مصرف کند باید آن را در حرارت مستقیم قرار دهد و یا اینکه آن را از فروشگاه‌ها و مراکز خرید مطمئن و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور تهیه و خریداری کند.

پی نوشت حکیم مهر:

این سخنان در حالی از رسانه های جمعی بیان می شوند که آنفلوآنزای‌ فوق حاد پرندگان جزو بیماریهای زئونوز محسوب شده و تاکنون تلفات انسانی متعددی بر اثر سویه های مختلف آن (مثلاً H5N1، H5N6 و H7N9 و ...) گزارش گردیده است.

 

 

خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Finland
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
0
0
با سلام آقای دکتر مسعودی دامپزشک حیات وحش انسانی بسیار متشخص،مودب و فوق العاده باسواد می باشند امکان ندارد چنین مصاحبه ای انجام داده باشند احتمالا اشتباه شنیداری یا تایپی در خبرگزاری اتفاق افتاده...!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
0
0
هر دم از این باغ بری میرسد
به به
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
0
0
میدونی که تب برفکی هم زئونوز حساب میشه؟؟؟ درضمن اینکه انفلوانزا بخواد سد بین گونه ای رو بشکنه خیلی از شرایط لازم داره ؛ ولی چون درمان مطمینی نداره میگن بیماری مهمیه ؛ الان شما مچ اینشون گرفتین درسته ؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
0
0
شکا خمون انتقال رو درست انجام بدید نمیخاد نطر بدید چهار تا گوره خر نتونستید جابجا کنید حالا ....
ناشناس
|
Hong Kong
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
0
0
شاید ایشان موضوع را فلسفی نگاه کردن.احتمالا بین انسان و آدم فرق گذاشتن!. عقیده همه جهان یک طرف ایشان هم یک طرف. بی احترامی به شما دوستان نباشه، واقعا چرا ما دامپزشکان عادت کردیم از علممون و مسئولیتمون بیشتر نظر پرکنی کنیم.
نظر شما
ادامه