مسئول پرورش اسب حوزه معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: عملیات ثبت ژنتیک اسب های نژاد عرب در کشور بعد از بازگشت دوباره انجام این وظیفه به وزارت جهاد کشاورزی از امروز(یکشنبه) در این استان به عنوان یکی از کانون های پرورش این حیوان آغاز شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «عباس کربلاییان» اظهار داشت: به دنبال واگذاری وظیفه ثبت اسبهای عرب به وزارتخانه، اولین سری این عملیات توسط کارشناسان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با همکاری معاونت بهبود تولیدات دامی و کانون اسب عرب استان آغاز شد.
وی افزود: این عملیات شامل میکروچیپگذاری در بدن کرههای اسب عربی است که تاکنون ثبت نشدند، و با توجه به مدارک ثبت اسبهایی که دارای کره اسب هستند انجام میشود.
کارشناس ارشد ژنتیک و اصلاح دام سازمان جهاد کشاورزی یزد با بیان اینکه عملیات ثبت اولین قدم در راه فرآیند اصلاح نژاد است ، اضافه کرد: هدف از این کار هویت دادن به دام و شناسایی تبار به منظور حفظ خلوص ژن اسب است که چند سالی به فدراسیون سوارکاری سپرده شده بود.
کربلاییان تصریح کرد: با توجه به تخصصی بودن کار و نیز اعتراض گسترده از سوی پرورش دهندگان اسب ، این وظیفه را که قبلا وزارت جهاد کشاورزی انجام می داد دوباره به جهاد بازگردانده شد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث اسب باید « سه بعد » مدنظر باشد که یکی از آنها بعد ورزشی و تخصص های مرتبط با آن همچون ، کورس ، استقامت و چوگان است که مسئولیت آن بر عهده فدراسیون سوارکاری خواهد بود.
مسئول پرورش اسب حوزه معاونت امور دام جهاد کشاورزی یزد ، بعد دوم را حوزه دام اسب عنوان کرد و ادامه داد:در این بعد، بحث بیماری این حیوان به دامپزشکی و مباحث تغذیه و اصلاح نژاد آنها نیز به معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مربوط است.
وی تصریح کرد: پرورش دهندگان بخش خصوصی و انجمن های ورزشی که در این بخش سرمایه گذاری کردند نیز بعد سوم هستند که یکی از مهم ترین آنها کانون اسب اصیل عرب ایران است.
چندی قبل رئیس فراکسیون ورزش مجلس در همایش اولین گردهمایی هماندیشی انجمنهای نژادی و پرورش اسب ایران و همایش ملی نخبگان و فعالان صنعت اسب که با حضور جمعی از فعالان این رشته و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده بود به سرمایهگذاری 160 هزار میلیارد ریالی مردم ایران در صنعت اسب اشاره کرد.
محمدرضا تابش گفته بود: باید با تجاری سازی این بخش و احیای حس خودباوری ، مانع خسارت به سرمایهگذاران شد.
وی افزود: در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ظرفیت ایجاد 100 هزار شغل در کشور وجود دارد.
هم اکنون بیش از 300 مرکز پرورش اسب با 6 هزار و 870 رأس و سرمایه گذاری 20 هزار میلیارد ریال در استان یزد وجود دارد و هر سال 2 کورس مسابقه اسب دوانی بهاره و پاییزه کشور در یزد برگزار میشود.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی یزد ، این استان مقام نخست را در پرورش و نگهداری اسب عرب و همچنین مقام اول در باشگاه داری کشور را داراست و از این رو علاقه وافر و توجه خاصی به پرورش این حیوان در استان وجود دارد.