حکیم مهر: شورای هماهنگی مدیران کل دامپزشکی استان های سراسر کشور در استان خوزستان با حضور رئیس سازمان دامپزشکی کشور، مدیرکل حوزه ریاست، معاون توسعه مدیریت و منابع، معاون بهداشتی و پیشگیری، مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی، مدیر کل امور استان ها، رئیس اداره روابط عمومی و مدیران کل دامپزشکی سراسر استان ها در استان خوزستان برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، «دکتر علی صفر ماکنعلی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در شورای هماهنگی مدیران کل دامپزشکی استان ها در شهرستان اهواز گفت: ما در معاونت بهداشتی و پیشگیری برنامه های راهبردی خاصی را منطبق بر تجارب موفق کشورهای توسعه یافته به دنبال بهینه سازی رفتارها و برنامه ها از جمله برنامه ملی کنترل تب برفکی داریم.
وی افزود: ضرورت دارد کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی را بر مبنای دستورالعمل های عقلانی و علمی و مصداقی تغییر دهیم؛ ما در سه محور باید تلاش کنیم که یک محور واکسیناسیون آماده باش است و 60 درصد آن در حال انجام است و اجرایی شده است و در گاوداری های صنعتی استندبای واکسیناسیون را باید عملیاتی کرد و با هدف کاهش استرس بر دام های حساس، مدیریت انسانی پخش ویروس و بیماری در دامداری ها و کاهش هزینه می باشد.
دکتر ماکنعلی همچنین به دومین ستون برنامه ملی مدیریت بهداشت در مناطق قشلاقی و ییلاقی و مسیرهای عشایری اشاره کرد و اضافه کرد: باید هماهنگی لازم در این زمینه صورت گیرد و در این برنامه تکلیف استان های ییلاقی و قشلاقی مشخص می شود زیرا مدل ها و استراتژی های واحدها و استان ها با هم متفاوت است و برنامه مدونی باید اجرا کرد که منطبق با استراتژی کنترل بیماری ها باشد.
ماکنعلی ستون سوم برنامه ملی تب برفکی را دام های روستائی برشمرد و گفت: با وجود 23 تا 25 درصد جمعیت روستایی کشور و اینکه باید دام های روستایی را با کمک وزارت کشور و در قالب فعالیت های استانی طوری طراحی کنیم که چیزی به اسم واکسن رایگان نباشد و به دامدار به درستی منتقل شود تا بپذیرد که باید برای واکسیناسیون هزینه پرداخت کند.
وی در ادامه افزود: هفتمین کشور تولید کننده مرغ در دنیا و نهمین کشور تولید کننده تخم مرغ هستیم و همچنین کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شامل محورهایی همچون رصد و پایش، شبکه تشخیص، همیار کنترلی، آموزش و پژوهش است و باید موازی و با همکاری استانهای همجوار و با تبعیت از برنامه ملی کنترل بیماری انجام شود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: در مورد کنترل و پیشگیری بیماری سل گاوی آماده باشیم و برای استراتژی منطقه محوری بحث کنترل سل گاوی دو هدف یک تخصصی کردن و دوم هویت ملی دادن به نیروهای استانی در سطح ملی اهمیت دارد و باید استان ها کمک کنند تا بتوان گفت سازمان دامپزشکی کشور یک تیم تخصصی 30 نفره می باشد.
ماکنعلی در مورد کنترل بیماری سالمونلا نیز گفت: یک برنامه ملی تحت عنوان برنامه ملی توسعه بهداشت طیور داریم که اولویت ما بعد از آنفلوانزا، بیماری سالمونلا و نیوکاسل است.
وی در پایان گفت: لازم هست تیم های واکنش سریع بهداشت دام را داشته باشیم و از وضع موجود به سمت ارتقای کارآیی کارها حرکت کنیم تا در نهایت اثرات مثبت خود را به ما نشان دهد.