سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان مسجدسلیمان از دامداران خواست در موقع خرید داروهای دامی به تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و پروانه بهره برداری و مجوز صادره از دامپزشکی توجه کنند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری علم و فناوری، تعداد زیادی از هموطنانمان در سراسر کشور به شغل شریف دامداری مشغول هستند و از این راه امرار معاش می کنند.
توجه به سلامت و بهداشت دام ها یکی از ضروریاتی است که باید دامداران سختکوش به آن توجه زیادی داشته باشند تا دام ها دچار بیماری نشوند.
خرید دارو فقط از داروخانه مجاز
یکی از نکات مهم برای دامداران توجه به داروهایی است که برای سلامت دام ها برای آنها تهیه می کنند زیرا داروها نیز باید سالم باشند تا حیوانات دچار مشکل نشوند.
در همین ارتباط «دکتر هوشنگ شرفی» سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان مسجدسلیمان توضیحاتی ارائه داد و اظهار کرد: به همه دامداران و مرغداران نقاط مختلف کشور به ویژه شهرستان مسجدسلیمان توصیه می شود انواع داروهای دامپزشکی، مواد بیولوژیک، واکسن، سموم و مواد ضد عفونی کننده را فقط با تجویز دامپزشکان و از داروخانه ها و مراکز مجاز دامپزشکی تهیه کنند.
وی در ادامه توصیه های دیگر نیز بیان کرد و در همین ارتباط توضیح داد: همچنین تاکید می شود که دامداران در موقع خرید داروهای دامی به تاریخ تولید و تاریخ انقضاء داروهای دامپزشکی توجه کنند.
بازرسی داروخانه ها توسط کارشناسان دامپزشکی
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان مسجدسلیمان تصریح کرد: همچنین دامداران می بایست در هنگام خرید داروها، پروانه بهره برداری و مجوز صادره از دامپزشکی را نیز مشاهده کنند تا از سلامت دارو اطمینان یابند.
شرفی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های اداره دامپزشکی شهرستان مسجدسلیمان اشاره کرد و گفت: بازرسی هایی توسط کارشناسان دامپزشکی از داروخانه های عرضه کننده داروهای دامی سطح شهرستان انجام شد.
وی اضافه کرد: در بازرسی هایی انجام شده توسط کارشناسان دامپزشکی از داروخانه های عرضه کننده داروهای دامی، بیش از 130 قلم داروی دامی تاریخ منقضی و غیر قابل مصرف کشف و ضبط شد .
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان مسجدسلیمان در ادامه نظارت دامپزشکی بر چرخه توزیع داروهای دامی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: از دامداران و مرغداران شهرستان می خواهیم در صورت رویت هر گونه مورد مشکوک در زمینه انواع داروهای دامپزشکی، مواد بیولوژیک، واکسن، سموم و مواد ضد عفونی کننده به این اداره شکایت کنند تا بررسی شود.
که از عنوان درست داروهای دامپزشکی
Veterinary drugs
به جای اصطلاح غلط داروهای دامی
Animal drugs
استفاده کردند!
از آنجایی که انواع داروهای دامپزشکی
می توانند وارد چرخه بیولوژیک انسان و دام شوند
بایستی سالم، تاریخ دار و با کیفیت باشند
و فقط و فقط پس از خریداری از داروخانه دامپزشکی،
در اختیار تیم درمانی دکتر دامپزشک قرار گیرد
و کلیه
عملیات تزریق و خوراندن داروهای دامپزشکی
به علت حساسیت مضاعف اثرات سمی آنها برای
بهداشت و سلامت آحاد جامعه،
منحصرا توسط این تیم درمانی متشکل از کلینیسین معالج، کارشناس و تکنیسین دامپزشکی انجام پذیرد
و به هیچ وجه در اختیار دامداران و مرغداران نباشد!