حکیم مهر - پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه شیراز نوشت :آیین تقدیر از 27 نفر از پژوهشگران برتر دانشگاه شیراز دی ماه سالجاری در مجتمع فرهنگی رفاهی ایندانشگاه برگزار شد.
در این آیین از شش نفر از مدیران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و شرکت صنایع الکترونیک شیراز نیز که تأثیر مهمی در ارتقای روابط پژوهشی بین دستگاهها داشتند تقدیر گردید.
همچنین در سال جاری دکتر سعید نظیفی، دامپزشک، پژوهشگر و استاد بخش علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز به عنوان پژوهشگر برتر کشور در گروه دامپزشکی معرفی شد.
این استاد بخش علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز گفت: مشکل بسیاری از پژوهشگران، کمبود امکانات و تجهیزات است که امیدوارم با تخصیص اعتبارات لازم، بخشی از این کمبودها رفع شود.
دکتر سعید نظیفی در گفتوگو با خبرنگاران افزود: مسأله پژوهش در دانشگاهها از اولویتهای وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری است.
وی ادامه داد: تحقیقات به صورت پایه، توسعهای و کاربردی انجام میشود که با توجه به رشتههای مختلف، نوع تحقیقات متفاوت است.
پژوهشگر برتر کشور در سال 89 اظهار داشت: این طور نیست که دانشگاه مسأله تحقیق و پژوهش را محصور کند؛ چون یکی از برنامههای وزارت علوم، گسترش ارتباط بین دانشگاه و صنعت و کاربردی کردن پژوهشها در حوزه خارج از دانشگاه بویژه در صنعت است.
دکتر نظیفی اضافه کرد: دانشکدههایی مانند مهندسی در این زمینه فعالتر قدم برداشته و قراردادهای زیادی را با حوزه صنعت منعقد کردهاند؛ ولی در برخی رشتهها به دلیل ماهیت رشته، این مسأله کمتر مطرح بوده است.
استاد دانشگاه شیراز گفت: از نظر من، به همه نوع پژوهش نیاز داریم؛ چون پژوهشهای پایه میتواند مبنایی برای کاربردی شدن پژوهشها باشد.
دکتر نظیفی ادامه داد: افرادی که به عنوان استاد در دانشگاه تحقیق و پژوهش میکنند، بر اساس آییننامه ارتقا باید مقالاتی را در مجلات خارجی چاپ نمایند.
وی افزود: وقتی از اعضای هیأت علمی خواسته میشود که در این مسیر حرکت کنند، آنها هم این کار را خواهند کرد و این به معنای محدود و محصور کردن تحقیق و پژوهش در سطح مجلات است.
استاد بخش علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز بیان داشت: یکی از شیوههای سیاستگذاری در وزارت علوم، اعلام زمینههای پژوهش در دانشگاهها است.
دکتر نظیفی افزود: این سیاستگذاری میتواند کارگشا باشد و پژوهشهای افراد را سازماندهی کند و به سمت پژوهشهای کاربردی سوق دهد.
پژوهشگر برتر سال 89 کشور در مورد فعالیتهای تحقیقاتی خود گفت: فعالیتهای پژوهشی که در چند سال اخیر انجام دادهام بیشتر در زمینه تشخیص بیماریهای دامی از جمله بیماریهای انگلی و مسمومیتهای دامی بوده است.
mojadadan tabrik migam in movafaghiat ro be aghaye dr. nazifi,ke behtarin ostademoon too daneshkade boodand va hamishe shagerdishoon mayeye eftekhaare man boode.man harche say kardam emaile dr ro yadam nayoomad ke jodagane tabrik begam,hala azinja bazam tabrik migam khedmateshoon.