استفاده از ذرتهای تراریخت دامی در انواعی از پفک بهدلیل "منافع سرشار تجاری" صورت گرفته است. میزان سود سرشار استفادهکنندگان از این نوع از ذرت، در این گزارش، مستنداً محاسبه شده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، چندی پیش، مصرف ذرتهای تراریخت با استانداردهای دامی، در برخی انواع پفک، منتشر شد. خوشبختانه واکنش مراجع نظارتی ــ اعم از وزارت بهداشت و دستگاه قضایی ــ به این خبر بسیار مثبت و جدی بوده است.
حدسهای اولیه نشان میداد، استفاده از ذرتهای تراریخت دامی، با استانداردهای پایین، بهدلیل "منافع سرشار تجاری" صورت گرفته است. در ادامه خواهیم دید، این نظریه درست است و انواع تراریخت ذرت، حداقل بین 30 تا 50 درصد ــ و بیشتر ــ ارزانتر از انواع پاک تمام میشود.
آمارهای فائو نشان میدهد در سال 2017، کل تولید ذرت جهان (اعم از پاک و تراریخت) رقمی حدود 1.134 میلیارد تن بوده، که سه کشور آمریکا با تولید 371، چین با 259 و برزیل با 98 میلیون تن، مجموعاً بیش از 64 درصد از کل تولید ذرت جهان، سهم داشتهاند.
در سال 2017، کل میزان سطح زیر کشت ذرت تراریخت دنیا، 59.7 میلیون هکتار بوده است، در این سال بر اساس آمارهای ایسا، آمریکا با 33.8 و برزیل با 15.6 میلیون هکتار، حدود 83 درصد سطح زیر کشت ذرت تراریخت دنیا را به خود اختصاص دادهاند، پس از این دو، آرژانتین با تولید 5.2، آفریقای جنوبی با تولید 1.9 و کانادا با 1.5 میلیون هکتار، حائز مقامهای بعدی هستند. چین، که دومین تولیدکننده ذرت در دنیاست، ذرت تراریخت تولید نمیکند.
از میان سه کشور بزرگ تولیدکننده ذرت در جهان ــ یعنی آمریکا، چین و برزیل ــسهم ذرت تراریخت، از کل ذرت کشتشده در این سه کشور بهترتیب، 93.4 درصد، صفر، و 88.9 درصد بوده است؛ آخرین قیمتهای منتشره در سایت فائو نشان میدهد قیمت متوسط هر تن ذرت در سال 2016، در این سه کشور بهترتیب 130 و 264.3 و 183.7 دلار بوده است. به این ترتیب که قیمت ذرت آمریکا و برزیل ــ که بخش اعظم آن تراریخت است ــ بهترتیب 49.2 و 69.5 درصد قیمت ذرت پاک در چین است.
این قیمتها میتواند بهروشنی سطح کیفیت، نوع مصرف، و دلایل تولید ذرت تراریخت را از ذرت عادی تفکیک نماید. استفاده از ذرتهای با استانداردهای دامی در پفک، که اغلب توسط کودکان مصرف میشود، با اهداف کاملاً تجاری صورت گرفته است.