جلسه هماهنگی اقدامات کنترلی بیماری تب برفکی استان تهران با حضور «دکتر علی صفر ماکنعی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر سیدبهمن نقیبی» مدیرکل مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی، مدیرکل دامپزشکی استان تهران و مسئولین شهرستانی در تاریخ هشتم اسفندماه درخصوص بررسی عوامل و علل وقوع بیماری تب برفکی در چند واحد دامداری استان برگزار گردید.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران، در این جلسه مقرر گردید با فوریت اقداماتی از قبیل پوشش کامل واکسیناسیون، محدودیت حمل و نقل دام، برگزاری دوره های آموزشی و نصب بنرهای اطلاع رسانی در مراکز درگیر و پرتراکم انجام گیرد .
همگی میدانیم سرایت این بیماری بسیار سریع صورت میگیرد و از عمدهترین علایم کلینیکی آن مطلع هستیم.ایا بهتر نبود بجای بکارگیری اقدامات کنترلی ، از تیزر مراقبت_ بررسی _ کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی استفاده میگردید.؟
هر چند این بیماری یک معضلی اقتصادی در جهان میباشد ، و Eradication آن در برخی کشورها آن هم بدلایل تدابیر خاص و الزام به رعایت بی چون و چرای موارد مربوط به این بیماری صورت گرفته است، اما از منظر این حقیر ما نیز میتوانیم ،با آگاهی و بکارگیری توانمندیهای خود در سالیان نچندان دور شاهد دام های عاری از این بیماری مهلک اقتصادی باشیم .
دام مبتلا به FMD ضمن آلوده کردن دامهای اطرافش ،در مدت زمان کوتاهی میتواند منطقهای را آلوده سازد، همین طور این ویروس قابلیت زنده ماندن را خصوصأ در سرما را داراست، به همین خاطر در ناحیه ای باقی میماند ،و در آتیه ای نا معلوم به آسانی کانونی مجدد برای بروز بیماری و آلودگی نقاط دیگر میگردد.
ویروس تب برفکی از قدرت تغییر پذیری فوق العاده ای برخوردار بوده تا آنجا که حتی در حین پاساژ دادن ویروس در سطح آزمایشگاه و سرولوژی از سویه ای به سویه دیگر تبدیل شود.
نظارت بخش دولتی در اجرای واکسیناسون ها ، خصوصأ بر عملکرد مراکز مایه کوبی ، (کالیبراسیون و مانیتورینگ ) پر اهمیت میباشد.
در راستای ارتقاء کیفیت عملیات واکسیناسیون از جمله واکسیناسیون استاندارد که نتیجه اش پیشگیری استاندارد خواهد بود، و ارج نهادن به عملکرد واکسیناتور ها و نیز ایجاد انگیزه و تشویق اکیپ مراکز مایه کوبی از سوی بخش نظارتی بی تردید مهار بیماری را در آن منطقه در پی خواهد داشت.
با احترام.