کاهش شدید کیفیت بهداشت محیط در مناطق سیلزده استان گلستان زمینهساز بروز برخی بیماریهای واگیردار و پوستی در منطقه خواهد شد که خطرناکتر و کشندهتر از سیل خواهدبود؛ هشداری که اگر برای آن چارهای اندیشیده نشود، فاجعهای جدید را رقم خواهدزد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، گلستان نخستین استانی بود که با شروع سال جدید گرفتار سیل شد، بحرانی که با وجود گذشت بیش از دو هفته، همچنان پابرجاست و مردم، مسئولان و گروههای امدادرسان را درگیر خود کرده است. اگرچه خبرها از کاهش ارتفاع آب در برخی مناطق این استان خبر میدهند، اما شواهد حکایت از احتمال وقوع بحران دیگری دارد که اگر بهموقع از آن پیشگیری نشود، هزینههایی بیش از آنچه تا به امروز ایجاد شده، روی دست مسئولان و مردم منطقه خواهد گذاشت.
کاهش شدید کیفیت بهداشت محیط در مناطق سیلزده
در حالی که در یکی دو روز اخیر خبرهایی از سیل ویرانگر در استانهای جنوبی و بیخانمان شدن هزاران نفر از هموطنانمان در این مناطق سر خط خبرهاست، اما گروههای کمکرسان از گلستان خبر میدهند که تخلیه نشدن آب از مناطق مسکونی، کاهش شدید کیفیت بهداشت محیط بهواسطه جمعآوری نشدن لاشه حیوانات و تخلیه شدن فضولات انسانی و حیوانی در آبهای راکد، باعث شیوع بیماریهای واگیردار بهصورت محدود در منطقه شده است که اگر بهموقع جلوی آن گرفته نشود، میتواند به بحرانی جدید در استان سیلزده گلستان تبدیل شود.
فضولات انسانی در آب رها میشود
«مریم علیمحمدی» یکی از اعضای مستقر جمعیت امام علی علیهالسلام در استان گلستان است که براساس مشاهدات تیم شناسایی و ارزیابی این جمعیت در مناطق سیلزده استان گلستان، به ایرناپلاس میگوید: در مناطق ایثار، تازهآباد و معلم آق قلا که حجم روانآبها هنوز فروکش نکردهاند و آب راکد همچنان وجود دارد، به دلیل نبود سرویس بهداشتی، فضولات انسانی در آب رها و تخلیه میشود که باعث شده کیفیت بهداشت محیط بهشدت کاهش پیدا کند. علاوه بر این، لاشه حیوانات نیز همچنان بعد از گذشت دو هفته در آبها و منازل رها شده است و یکی از اقدامات عملیاتی پیشگیرانه این است که بهسرعت این لاشهها جمعآوری و دفن شوند.
نگهداری لاشههای دام برای دریافت خسارت
در این میان، گویا برخی خانوادههای سیلزده برای دریافت خسارت از دولت، لاشه دام و طیور خود را نگه میدارند. به همین دلیل نیاز است تا در اسرع وقت اطلاعرسانی دقیقی به این خانوادهها درباره عواقب این کار و لزوم دفن آنها انجام شود.
به گفته علیمحمدی، این مسائل میتواند زمینهساز بروز بیماریهایی مثل اسهال و استفراغ در میان برخی خانوادهها شود. در این میان، حتی برخی خانوادهها در گمیشان و مناطق روستایی اطراف آن از احتمال ابتلا به بیماریهای پوستی خبر دادهاند و به همین دلیل مسئولان باید بهصورت جدی به این موضوع وارد شوند.