حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با تشدید شدید در امر واکسیناسیون سراسری طیور در کشور، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تا حدود ۹۷ درصد کنترل شده و جای نگرانی نیست.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر علیرضا رفیعی پور» در حاشیه سفر به شهرستان آمل، اظهار داشت: در سال جاری با افتخار باید اعلام کنم که با کنترل بیماریها در حوزه دام، طیور و آبزیان اکنون بزرگترین خدمت را به تولید کنندگان کشور داشتیم.
وی ادامه داد، با کاهش هزینهها در حوزه درمانی برای صنعت دام و طیور کشور، قطعاً سود و درآمد آن عاید تولیدکنندگان و رونق تولید و اشتغال در کشور خواهد شد.
وی یادآورشد که متأسفانه شیوع دامنه دار بیماری فوق حاد پرندگان در سال ۹۶ و اوایل ۹۷ خسارتهای زیادی به تولیدکنندگان دام و طیور کشور وارد شده بود، به طوری که با بسیج همگانی و واکسینه کردن همه طیور، بیماری آنفلوانزای پرندگان در پایان سال به طور کامل کنترل و ریشه کن شد.
جلوی واکسن فروشی بی ضابطه را میگیریم
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین در پاسخ به پرسش در خصوص گلایههای مطرح شده در خصوص واکسن فروشی بی ضابطه نیز گفت، فروش واکسن دام توسط اکیپهای دولتی یا در قالب خرید خدمت از بخش خصوصی و با ضابطه انجام میشود.
دکتر رفیعی پور، افزود: مطمئن باشید که با همکاری تشکلهای مرغداران و دامداران جلوی برخی از این موارد گرفته شده و واقعاً نگرانی بابت تأمین واکسن مورد نیاز دام و حتی طیور در کشور وجود ندارد.
ثبت سفارش واردات ۱۰ درصد گوشت
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین در خصوص اینکه واردات گوشت قرمز به کشور انجام میشود؟ گفت: در سالهای اخیر ۱۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور به مقدار ۱۴۰ تن با واردات تأمین میشد، و امسال نیز به همین میزان ثبت سفارش آن انجام شده است.
دکتر رفیعی پور افزود: سفارشهای داده شده از کشورهایی که سلامت گوشت تولیدی آنها از هر جهت تأیید شود، واردات گوشت گوسفند گرم و گوشت گاوی و گوسفندی منجمد اقدام خواهد شد.
حمایت از طرح پرورش ماهی در قفس
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین به اجرای طرحهای پرورش ماهی در قفس به عنوان یکی از طرحهای نو با هدف اشتغالزایی و تولید بیشتر دراین بخش خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی از سرمایه گذاران و متقاضیان این طرح در قالب پرداخت تسهیلات مورد نیاز حمایت و سازمان دامپزشکی نیز حمایتهای فنی، عملی و بهداشتی خواهد داشت.
دکتر رفیعی پور یادآور شد، اجرای این طرح دراستان های شمالی کشور با توجه به شرایط اقلیمی خاص منطقه تاکنون موفقیتهای زیادی به همراه داشته است.
آنفولانزای فوق حاد در هر پنج سال یک سال طوفانی و چهار سال آرام داشته است مگر سال ۹۰ واکسن مصرف شدهبود که ۹۱ خبری نبود