حکیم مهر - یک دانشمند زیستشناس در دانشگاه کارولینای جنوبی در حال تلاش برای حل بحران جهانی غذا در سالهای آینده است.
دکتر ولادیمیر میرونوف که زیست شناس و مهندس بافت است یکی از محدود دانشمندانی در سراسر جهان است که در مهندسی زیستی «کشت گوشت» دست دارد.
به اعتقاد وی این محصول میتواند در آینده به حل بحران جهانی غذا که در نتیجه کاهش تعداد زمین برای پرورش گوشت به سبک قدیمی (حیوانات) به وجود میآید کمک کند.
به گفته میرونوف، تولید گوشت کشتی یا آزمایشگاهی در هلند در حال انجام است اما در آمریکا این مساله هنوز در حد علمی و در مرحله تقاضا و کمک مالی باقیمانده است.
میرونوف که ریاست مرکز پیشرفته بافت زیستساخت را در دپارتمان پزشکی احیا کننده و زیستشناسی سلولی در دانشگاه پزشکی بر عهده دارد، اکنون در درجه اول در مورد مهندسی بافت یا پرورش اندام انسانی تحقیقات انجام میدهد.
به ادعای دانشمندان در صورت فراگیر شدن این محصول، انسانها میتوانند هرنوع گوشت با هر طعم یا میزان چربی یا کالری دلخواه داشته باشند.
دکتر میرونوف از سلولهای بنیادی میوبلست یک بوقلمون استفاده کرده و آنها را در حمام مواد مغذی سرم گاوی در یک داربست پلیمری شستوشو داد تا بافت ماهیچههای اسکلتی حیوان را پرورش دهد.
به گفته دانشمندان این نوع گوشت از گوشتهای حیوانات مزرعه بسیار ارزانتر است.
3 درصد سطح زمین با تولید پروتئین حیوانی در مزارع مرتبط است. حیوانات برای تولید نیم کیلو گوشت بین دو تا پنج کیلو مواد مغذی نیاز دارند که چندان بهینه نیست.
این مساله باعث میشود که در آینده افراد برای بهینه سازی زندگی خود به مصرف این نوع مواد غذایی روی بیاورند.