حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: میزان شیوع بیماری های استراتژیک دامی با اقدامات موثر و به موقع این سازمان بین ۳۵ تا ۷۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر علیرضا رفیعی پور» ظهر روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری همایش سراسری مدیران کل دامپزشکی سراسر کشور در محل هتل زاگرس بروجرد اظهار داشت: در حوزه بیماری های طیور نیز در سال ۹۷ به میزان ۹۷ درصد با کاهش بیماری ها مواجه بودیم که در مجموع از نظر کنترل و پیشگیری از بیماری های دامی و طیور سال ۹۷ الگوی موفقی به شمار می رود تا در سال ۹۸ نیز از اقدامات آن الگو گرفته شود.
وی افزود: در حوزه بیماری های استراتژیک دامی با بیماری هایی همچون تب مالت، لمپی اسکین، سیاه زخم، تب مالت، هاری و آبله مواجه هستیم که با اقدامات موثر و به موقع با کاهش میزان این بیمارها مواجه خواهیم بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: در حوزه بیماری های طیور نیز مهمترین بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است، که دوره طغیان این بیماری شهریور هر سال تا پایان خرداد ماه است که در این بخش نیز در سال ۹۷ موفق به کنترل ۹۷ درصدی آن شدیم.
رفیعی پور اضافه کرد: در بیماری فوق حاد پرندگان و آنفلوانزای مرغی نیز برای موج سال ۹۸ و ۹۹ این بیماری تمهیدات و برنامههای کنترل و پیشگیری انجام شده است تا با بروز اپیدمی آنفلوانزا مواجه نشویم.
وی با اشاره به شیوع بیماری نیوکاسل در کشور ادامه داد: این بیماری، بومی و موارد شیوع آن بصورت تکی در استانهای مختلف کشور همه ساله گزارش میشود که از گذشته تا کنون این بیماری وجود داشته اما با اقدامات کنترل و پیشگیری که انجام شده و یا اینکه در حال انجام است، به اپیدمی تبدیل نشده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: در حوزه بیماری های طیور، سال گذشته برنامه های کنترل، متمرکز بر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بود که این پروتکل برای سال ۹۸ به برنامه کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و نیوکاسل تغییر کرد.
رفیعی پور با بیان اینکه نیوکاسل ابتلای آن تک گیر بوده است، گفت: این بیماری بصورت انفرادی در استانهای مختلف گزارش شده است اما موارد تک گیر آن می تواند خسارت هایی در پی داشته باشد که به همین خاطر برنامه کنترل این بیماری در سال ۹۸ در کنار آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به برگزاری همایش مدیران سازمان دامپزشکی کشور به میزبانی لرستان گفت: استان لرستان در سال جاری با واقعه سیل مواجه بود که با مجموعه اقداماتی که توسط مسئولان و ستاد مدیریت بحران و دامپزشکی این استان صورت گرفت از وقوع یک اپیدمی بیماری های طیور و دام بعد از سیل پیشگیری شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور میزبانی لرستان برای این همایش را نوعی قدردانی از استان در حوزه کنترل بیماری های دام و طیور بعد از سیل عنوان کرد و گفت: در عین حال برگزاری چنین همایش هایی به میزبانی استان هایی غیر از استانهای برخوردار همچون تهران می تواند نقطه آغازی برای سهیم کردن این استان ها در توسعه و دیده شدن آنها در بخش های توزیع اعتبارات و تجهیزات باشد.
همایش مدیران کل دامپزشکی کشور روز گذشته در هتل زاگرس بروجرد آغاز به کار کرد و ظهر روز پنجشنبه به کار خود پایان داد.
اشتباه جهادکشاورزی و وابستگی 90 درصدی کشور به واردات ذرت و سویا
و اخیرا واکسن و رخت بر بستن
گوشت قرمز از سر سفره های اکثر مردم به دلیل گران تمام شدن بیش از حد که هم اکنون در قصابی ها کیلویی 110 هزار تومان است، دیگر حرفی را برای افتخار کردن وزارت جهاد کشاورزی باقی نگذاشته است!