حکیم مهر: رئیس گروه تخصصی دامپزشکی وزارت علوم و معاون آموزشی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در سمینار راهکارهای برونرفت از مشکلات فعلی مجموعه دامپزشکی کشور که در فرهنگستان علوم برگزار شد، به مشکلاتی که از یک دهه قبل در خصوص آموزش دامپزشکی در محافل دامپزشکی مطرح است، اشاره کرد و گفت: «گسترش بیرویه دانشکدههای دامپزشکی و تعداد زیاد دانشآموختگان یک بحث و ناکارآمدی این دانشآموختگان بحث دیگری است. در فرایند پذیرش دانشجو در این دانشکدهها، دیدهای کلاننگر حاکم نبوده است.»
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، «دکتر سید مصطفی پیغمبری» ضمن گلایه از تعداد پایین اعضای هیاتعلمی بسیاری از دانشکدههای دامپزشکی، تصریح کرد: «دانشکدهها امکانات لازم را ندارند و نتیجه اینکه دانشآموخته کارآمدی به جامعه تحویل نمیدهند. پایینترین حد اعضای هیات علمی مورد نیاز برای یک دانشکده دامپزشکی ۳۷ نفر است، در حالی که به جز ۲ واحد دانشگاه آزاد، مابقی واحدها فاقد هیات علمی مورد نیاز هستند. از طرفی تعداد اعضای هیات علمی بسیاری از دانشگاههای دولتی نیز رو به افول است.»
وی با بیان اینکه تا حدود ۱۰ سال پیش، تعداد اعضای هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ۱۰۵ نفر بود، خاطرنشان کرد: «این تعداد در حال حاضر به ۸۸ نفر رسیده است و علت آن عدم جذب نیروی جدید برای هیات علمی است. کمااینکه اعضای قدیمی بازنشست شدند و کسی جایگزین آنها نشده است.»
پیغمبری با تاکید بر اینکه حدود ۵۲ رشته تحصیلی در دامپزشکی داریم، گفت: «دانشگاه آزاد بحث پذیرش بیرویه، بی ضابطه و غیر قانونی را در دستور کار قرار داده و دانشگاهی غیرپاسخگو است که به مکاتبات هم پاسخ نمیدهد. ما برای تمام دانشکدههای دامپزشکی دانشگاه آزاد ظرفیت اعلام میکنیم اما متاسفانه مسئولین این دانشگاه مسیر خود را میروند و خصوصا در سال ۹۷ به میزانی که خودشان خواستهاند، اعلام ظرفیت کردهاند.»
وی با بیان اینکه همواره در بحث گسترش، مراکز آموزش عالی دولتی هم فشار میآورند، افزود: «رئیس دانشگاه دولتی رفسنجان میگوید ۶ هزار اسب در منطقه داریم و برای افزایش ظرفیت به ما فشار میآورند. اما با مکاتبات خوبی که داریم، حمایتهای وزارتخانه در خصوص دانشگاه دولتی مثال زدنی است و آنها حرف ما را گوش میکنند. در واقع در بحث گسترش دولتی، کنترل دست ماست اما در دانشگاه آزاد مشکل داریم.»
رئیس گروه تخصصی دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن اظهار تاسف از اینکه نمیدانیم با ناکارآمدی دانشجویان چه کنیم، تصریح کرد: «باید در برنامه آموزشی بازنگری کنیم. کمااینکه محور اصلی خدمات دامپزشکی در همه جای دنیا دامپزشکان عمومی هستند نه متخصص. ما باید دامپزشکان عمومی تربیت کنیم تا خدمات خوب ارائه دهند.»
وی با تاکید بر اینکه باید آییننامههای گروههای دامپزشکی را عوض کنیم، ادامه داد: «در برنامه جدید ۶ ترک داریم که دانشجو در ترم اول برنامه یکسان میخواند و از ترم یازدهم در یکی از این ترکها قرار میگیرد. در دوره دستیاری دامپزشکی نیز بازنگری انجام شده و باز هم باید بازنگری شود تا به سمت تخصصی کردن پیش برویم.»