حکیم مهر: رئیس سازمان نظام دامپزشکی در سمینار راهکارهای برونرفت از مشکلات فعلی مجموعه دامپزشکی کشور که در فرهنگستان علوم برگزار شد، گفت: موضوعی که به عنوان یک چالش در سال گذشته و سال 96 مطرح شد، موضوع انتقال تشکیلات دامپزشکی به وزارت بهداشت و یا انتقال آموزش دامپزشکی به وزارت بهداشت بود.
به گزارش حکیم مهر، «دکتر محمدرضا صفری» افزود: ما این موضوع را در شورای مرکزی سازمان نظام دامپزشکی بررسی کردیم؛ شورای مرکزی با کلیت انتقال آموزش دامپزشکی به وزارت بهداشت موافق است، زیرا در وزارت علوم کفایت لازم را برای مدیریت پذیرش دانشجو و کیفیت آموزش مشاهده نکردیم و از سوی دیگر، خود دانشکده های دامپزشکی هم موافق این امر بودند.
وی افزود: شاید این انتقال، یک ابزار و یک فرصت برای توجه نگاه به دامپزشکی باشد و موضوعی است که کماکان پیگیرش هستیم.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی تصریح کرد: موضوع انتقال تشکیلات سازمان دامپزشکی کشور به وزارت بهداشت هم موضوعی است که اخیراً در سطح دولت هم مطرح شده است که باید در مورد آن بیشتر صحبت شود.
تجربه 40 سال گذشته نشان داد که وزارت رانت پرور و بدون مسئولیت جهادکشاورزی سنخیت و شایستگی لازم و حداقلی را برای کفالت سازمان سلامت محور دامپزشکی ندارد و بایستی هر جه زودتر این سازمان بسیار حساس در راستای منافع تولیدکنندگان و سلامت و بهداشت آحاد مردم مستقل شود و انتقال آن به صورت یک تشکیلات کاملا تخصصی مستقیم زیر نظز شخص وزیر بهداشت بدون اجازه هر گونه موازی کاری و تداخل با دیگر بخش های وزارت بهدلشت بر مبنای اصل حیاتی و راهبردی بهداشت واحد (One Health) تحقق یابد.
میشه بفرمایید دامپزشکی کشور در اجرا مشکل داره یا آموزش؟؟؟؟؟؟؟
اگه تو آموزش مشکل داشت که این همه که لقب دکتر را یدک می کشند باید بساط را جمع کنند برن جای دیگر بساط کنند!!!!!
سازمان دامپزشکی فلج است چه ربطی به دانشکده دامپزشکی داره؟!
بعد از انقلاب فرهنگی ! تعداد قابل توجهی از اساتید با سواد و کارآمد را اخراج کردند ، دانشکده اهواز تا مدتها تعطیل بود ، و در همان ابتدای بازگشایی دانشگاهها ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشکده های دامپزشکی که بسیاری از اساتید آنها را اخراج کرده بودند ، دو برابر کردند . حال بماند که شرایط جنگی هم در کشور مزید بر مشکلات و کمبودها بود .
با پایان جنگ و افزایش بی رویه تاسیس دانشکده های دامپزشکی و جایگزینی اساتید با تجربه با مربیان و بعد با تاسیس دوره های من در آوردی تخصص ، استفاده از افرادی با عنوان ظاهری متخصص ، روند مشوش آموزش دامپزشکی بدور از اصول درست و استاندارد پیش رفت . البته بماند از آن عده ای که با تلاش و خود ساختگی تا حدی قابل قبول آثاری بر آموزش داشتند .
بعد از تاسیس بی رویه دانشکده ها که بنظر می آید همچنان ادامه دارد ، چندین سال است که چشممان به پذیرش نجومی دانشجو هم روشن شده ، دولتی ها با دوره های شبانه و آزاد هم کاملا" آزاد تا هر جا که توانستند از 150 تا 300 و حتی گاهی بیشتر بدون آن که صندلی و کلاس داشته باشند تا این همه پذیرش را در آن جای دهند ، از کمیت و کیفیت مدرس و امکانات آموزشی و غیره که دیگر هیچ !!
و جالب آنکه شنیده نشده تا بحال کسی از این پذیرشها فارغ التحصیل نشوند و عنوان دکترا یا فوق دیپلم یا کارشناس را یدک نکشند !! و فکر میکنید بخش اجرا را چه کسانی در اشغال دارند !!؟؟ حتی بخش آموزش را در بسیاری از این دانشکده های دامپزشکی بیشمار در کشور را !!؟؟ همین فارغ التحصیلان با همین سطح فاجعه بار آموزش. !! و هر چه جلوتر برویم وضع بدتر و بدتر از این خواهد شد و حالا این روزهای خوبمان است که هنوز چند پیشکسوتی و با تجربه و با سابقه ای و تا حدی درست آموزش دیده ای ، آن هم به تعداد کم در بعضی دانشکده ها و مناصب اجرا وجود دارد .