مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: هیچ گوشتی در بنادر دپو نشده و گوشت موجود منتظر جواز ترخیص و طی مراحل اداری برای ارسال به استانهای مختلف است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «حمید ورناصری» در خصوص ادعای مطرح شده در زمینه ارز اختصاص یافته به واردات کالاهای اساسی، اظهار کرد: در این زمینه بحث رفع تعهدات ارزی مطرح است و با این موضوع که کالایی وارد نشده باشد، بسیار متفاوت است.
وی افزود: رفع تعهدات ارزی در ارتباط با شرکتهای دولتی به این معنا است که کالا وارد بندر شده و تخیله بار صورت گرفته، اما بنابر دلایلی مانند نقص در اسناد یا به دلایل گمرکی این کالا ترخیص نشده است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: از آنجایی که این کالاها هنوز ترخیص نشده برگ سبز گمرکی را بانک به آن کالا اختصاص نمیدهد، بنابراین با تمام ارزی که از بانک مرکزی دریافت شده کالا خریداری و به کشور وارد شده است و این کالاها منتظر تخلیه است؛ حتی مازاد بر ارز اختصاص یافته کالا وارد شده است.
وی تاکید کرد: پس تخلفی انجام نشده و تنها یک پروسه اداری است که باید طی شود و تا این پروسه طی نشده، کالا ترخیص نمیشود.
ورناصری درباره با ادعای مطرح شده در زمینه دپوی گوشت قرمز در بنادر و عدم اجازه ترخیص آن بیان کرد: هیچ گوشتی در بنادر دپو نشده و گوشت موجود منتظر جواز ترخیص و طی مراحل اداری برای ارسال به استانهای مختلف است که این کار در حال انجام است و مراحل آن بهزودی نهایی خواهد شد.
به گفته وی، گوشت قرمز از کالاهایی است که پیش از این ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکرد، اما در سال جدید باید واردکنندگان ما به التفاوت آن با ارز نیمایی را پرداخت کنند تا اجازه ترخیص داده شود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در پایان تصریح کرد: البته گوشتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط واردکنندگان سفارش داده شده باید ما به التفاوت آن با ارز نیمایی پرداخت شود تا بتوانند از گمرک ترخیص کنند و به بازار برسانند.
ضمن اینکه صادرات قانونی پایدار دام های پرواری مجاز باشد. هم اکنون مشاهده می شود با وجود واردات گسترده دام زتده و گوشت قرمز باز هم گوشت قرمز داخلی از کیلویی 100 هزار تومان پایین تر نیامده و کسادی و رکود گسترده ای در کار دامداران و کلا سرمایه دامی اسیر دست وزارت رانت پرور جهادکشارزی فراگیر شده است و همین سیاست مخرب است که در طول 40 سال گذشته باعث تخلیه روستاها از دام و دامداری شده است.
به طوری که الان کسی جرات نمی کند حتی مرغ و خروس به دلیل سر و صدا و بوی آنها در بافت روستایی؟؟! کند و همسایه های مدل جدید قرن 21 روستایی از دامداری متنفرند و در حقیقت به حاشیه نشینان اقماری شهرهای بزرگ تبدیل شده اند!