کد خبر: ۵۰۸۵۶
تعداد نظرات: ۶ نظر

«اعتدال» نوشت:

موضوع محافظت از محیط زیست و عدم آلودگی زیست بوم ها یکی از مواردی است که همواره نهادها و سازمان دولتی مردم را نسبت به آن تشویق می کنند و البته مبالغ بسیاری را نیز در راه تبلیغات شعاری خود هزینه می کنند. اما هنگامی که پای عمل به این شعارها به میان می آید، برخی ازسازمان های دولتی در صف اول تخریب محیط زیست قرار می گیرند.

در عجیب ترین نمونه تخریب و آلودگی محیط زیست، اوایل تیرماه سال جاری اداره دامپزشکی شهرستان رزن نسبت به امحا و دفن حدود 15 تن داروی دامی تاریخ مصرف گذشته جمع اوری شده از سطح داروخانه ها و شرکت های پخش دارویی استان همدان در محل قرنطینه دامی رزن، بدون اخذ مجوزهای قانونی و بصورت مخفیانه اقدام نموده است.

بر اساس این گزارش داروهای دفن شده در محل قرنطینه دامی از سال 1391 لغایت 1398 جمع اوری شده اند.

قابل تامل اینکه، داروهای دفن شده بدون رعایت تشریفات قانونی، بدون اطلاع دستگاه قضایی و بدون اخذ دستور دادستانی، بدون هماهنگی و جانمایی محل امحا و دفن توسط محیط زیست و مرکز بهداشت، بصورت کاملا مخفیانه در محل قرنطینه دامی رزن دفن شده است.

داروهای فوق شامل انواع سموم خطرناک ارگانوفسفره، ارگانو کلره، آنتی بیوتیک های تزریقی و خوراکی، انواع ضدالتهاب ها، ضدعفونی کننده ها، شوینده های و سایر اقلام دارویی سمی، تاریخ منقضی، قاچاق و خارج از شبکه توزیع بوده است.

توجه به این نکته ضروری است که مقامات قضایی ابتدا از این اقدام غیرقانونی اطلاع نداشته اند. حال اینکه پس از اطلاع دستگاه قضایی از این اقدام غیرقانونی، بنا به دستور دادستان شهرستان رزن، نسبت به بررسی موضوع و خارج نمودن داروهای دفن شده از زیرخاک اقدام می گردد. اما متاسفانه با عدم صداقت مسوولین دامپزشکی و لاپوشانی آن ها، حجم عمده ای از داروهای دفن شده همچنان در محل دفن باقی مانده و تاکنون از زیرخاک خارج نگردیده است.

این در حالیست که با توجه به خطرات زیست محیطی و امکان وجود بارش های فصلی، عدم خروج داروهای دفن شده از زیر خاک، مشکلات بهداشتی و زیست محیطی فراوانی را رقم زده و امکان آلودگی آب های زیرزمینی این منطقه به عناون منبع اصلی تامین آب شرب رزن را فراهم می سازد.

مطابق دستور العمل امحا و معدوم سازی داروهای دامپزشکی، سموم و داروهای ویژه و خطرناک باید در کوره های معدوم سازی دارای مجوز فعالیت از سازمان حفاظت محیط زیست معدوم شود که متاسفانه در این مورد توسط اداره دامپزشکی شهرستان رزن به صورت غیرقانونی دفن گردیده اند.

ضمن اینکه تمامی داروها بایستی در حضور نماینده دادستانی، محیط زیست، بهداشت، شهرداری، اداره مالیاتی، دامپزشکی و مالک یا مالکین کالا لیست برداری و قیمت گذاری شده و جهت ادامه روند قانونی، صورت جلسه تنظیمی به تعداد افراد امضا کننده تکمیل و تحویل آن ها گردد. حال اینکه در این مورد این داروها و مواد سمی به صورت مخفیانه و بدون رعایت تشریفات قانونی دفن شده و حتی پس از اطلاع و دستور دستگاه قضایی، مسئولان دامپزشکی همچنان بخشی از این مواد مدفون نگه داشته اند.

حال این انتظار از دستگاه قضا و همچنین سازمان حفاظت از محیط زیست می رود که برخورد با این خاطیان را در اولویت قرار داده و نسبت به امحا قانونی این مواد سمی طبق آیین نامه مربوطه اقدام کنند. اقدامی که می تواند از شدت آلودگی محیط زیست در این منطقه کاسته و هشداری گردد برای سایر متخلفان و دست اندازان به محیط زیست چه در نهادها و سازمان های دولتی و چه در میان اقشار جامعه.


انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۷
1
4
امیدوارم با رسیدگی و پیگیری مناسب از طرف مسوولین سازمان دامپزشکی کشور ،مشکلات ایجاد شده توسط کارکنانی که سبب ایجاد هزینه و از بین رفتن اعتبار و حیثیت دامپزشکی می شوند مرتفع گردد.
ع
|
United States of America
|
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۷
2
4
درود بر افشا کنندگان این تخلف بزرگ
پاسخ ها
محمدی
| United States of America |
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۸
اون شبه همکار محترمی که مخالف این پست بوده ! یعنی اینکه منافع عده ای را مهمتر از منافع عموم دانسته! واقعا جای تاسف داره!
محمدی
|
United States of America
|
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۸
0
3
قوانین شانگهای برای نحوه دور ريختن زباله‌ و بازیافت


محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
0
5
شانگهای برای تفکیک زباله‌ها دسته‌بند‌هایی فراتر از خشک و تر دارد. نظارت‌های نیز زیادی بر درست انجام شدن این دسته‌بندی‌ها صورت می‌گیرد و جریمه‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است.

برای مثال باتری‌ها بسته به مواد شیمیایی درونشان به دسته‌های جداگانه تبدیل می‌شوند. کسانی سگ های خود را به خیابان می‌آورند نباید مدفوع آن‌ها را در سطل زباله بیاندازند. باید آن را جمع کرده و از طریق دستشویی خانه‌ها وارد فاضلاب شوند.

همچنین گیلاس‌های که دورریختنی شده است باید جدا از هسته‌هایش دور ریخته شود.
دکتر دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
0
0
خواهشمند است در صورت امکان در این مورد مصاحبه ای با مدیرکل محترم استان همدان داشته باشید.

با سپاس فراوان از دست اندرکاران محترم سایت حکیم مهر
نظر شما
ادامه