حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: هفته گذشته، اعضای هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی داروخانههای دامپزشکی سراسر کشور، روزهای پر مشغلهای را گذراندند که از جمله مهمترین فعالیتهای این نهاد صنفی، میتوان به برگزاری دو جلسه جداگانه، یکی با رئیس سازمان نظام دامپزشکی و دیگری با معاونت تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور اشاره کرد.
رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی داروخانههای دامپزشکی سراسر کشور در گفتوگو با حکیم مهر، به بیان جزئیات این جلسات میپردازد. «دکتر سعید فروتن» به گلایههای انجمن در خصوص افزایش غیر معمول و کارشناسی نشده تعرفههای صدور پروانه تاسیس و تمدید اشاره میکند و میگوید: «پیشنهاد شد با توجه به وسعت بخش خصوصی و نقش سازمان دامپزشکی در حل مشکلات همکاران، یک نفر رابط میان سازمان و بخش خصوصی تعیین گردد.»
حکیم مهر: آقای دکتر، در جلسه با رئيس سازمان نظام دامپزشکی کشور چه گذشت؟
در این جلسه اهم موضوعات مطروحه در ۲ بخش مورد بررسی قرار گرفت که ابتدا مشکلات عمومی که تهدیدکننده امنیت شغلی و جایگاه اجتماعی کلیه دامپزشکان هستند مطرح شد.
حکیم مهر: آیا در خصوص مسائل عمومی به نتیجهای رسیدید؟
نتیجهای که گرفتیم ارائه راهکارهایی در خصوص کاهش جذب دانشجو توسط دانشکدههای دامپزشکی و بهویژه دانشگاه آزاد بود. همچنین پیشنهاد برگزاری آزمون فعالیت حرفهای برای دامپزشکانی را دادیم که قصد دریافت پروانه دارند.
از طرفی مشکلات اختصاصی داروخانهها مشتمل بر ایراداتی که در ویرایش دوم سیاستگذاری تأسیس داروخانهها وجود دارد، مطرح شد.
حکیم مهر: چه ایراداتی؟
اصلیترین ایراد آن حذف پروانه مسئول فنی است که این معضل برای بسیاری از همکاران شاغل در داروخانهها تحت عنوان مسئول فنی، موانع بزرگی ایجاد کرده است؛ مثلا سبب به مخاطره انداختن شخصیت حقوقی داروخانهها شده و مشکلات عدیدهای را برای برخی از موسسین و کلیه مسئولین فنی شاغل در این حوزه ایجاد نموده است.
مطلب مهم دیگری که در این جلسه مطرح شد، اعتراض به افزایش غیر معمول و کارشناسی نشده تعرفههای صدور پروانه تاسیس و تمدید بود که مقرر شد در اسرع وقت جلسهای جهت بازنگری تعرفهها و اصلاح آن برگزار شود. در مورد هزینه کلاسهای بازآموزی نیز انتقاداتی مطرح شد که در نهایت مقرر شد با ایجاد تغییر در نحوه برگزاری، مبلغ پرداختی کاهش یابد.
در پایان جلسه مذکور نیز توافق صورت گرفت که از این پس در مورد تصمیم گیریها برای همکاران بخش خصوصی، حتما مشاوره با کانونها یا انجمن صنفیهای هر گروه انجام و نظرات آنان لحاظ شود.
حکیم مهر: جلسه با معاونت تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور چطور بود؟
در این جلسه که در دفتر دکتر رضاییانزاده برگزار شد، عموم مطالب مطرح شده در خصوص همان مشکل پیشگفت یعنی ایرادات دومین ویرایش سیاستگذاری تأسیس داروخانه بود. ما این معضل را با دکتر رضاییانزاده هم مطرح کردیم. مهمترین ایراداتی هم که به آن اشاره کردیم، شامل ایرادات وارد بر نحوه امتیازبندی بود. همچنین درخواست کردیم ترتیبی اتخاذ شود تا فروش دارو تنها و تنها از طریق داروخانه صورت پذیرد.
یکی دیگر از معضلات اصلی ما کمبودهای دارویی وسیع داروهای مجاز است، درحالی که همین داروها به شکل غیرمجاز به وفور در دسترس هستند. ضمنا بسیاری از داروهای اسب و حیوانات خانگی خارج از فارماکوپه هستند که کمبود آنها کاملا ملموس است. عملکرد متفاوت پخشهای استانی در استانهای مختلف و عدم تطابق میزان توزیع دارو با نیاز استان یکی دیگر از مشکلاتی بود که در جلسه به آن اشاره کردیم.
از طرفی فروش وسیع دارو اعم از داروهای فارماکوپه یا خارج از آن، خارج از چرخه تعریف شده و بهصورت غیرمجاز که سبب به مخاطره افتادن بهداشت عمومی میشود، مساله دیگری بود که به آن اشاره شد.
حکیم مهر: بهعنوان حرف آخر...
در پایان این جلسات مقرر شد جلسهای مشترک با نمایندگان نظام و کانون در خصوص اصلاح ویرایش دوم و بازنویسی ویرایش سوم سیاستگذاری تاسیس و تمدید پروانه داروخانهها برگزار شود و نظرات کارشناسی شده و مستدل کانون دریافت تا در حد قوانین و مقررات موجود اعمال گردد.
ضمنا پیشنهاد شد با توجه به وسعت بخش خصوصی و نقش سازمان دامپزشکی در حل مشکلات همکاران، یک نفر رابط میان سازمان و بخش خصوصی تعیین گردد تا همکاران بطور مستمر با ایشان در ارتباط باشند. این پیشنهاد مورد استقبال آقای دکتر رضائیانزاده قرار گرفت.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.