مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران گفت: قیمت دام زنده نسبت به سال 97 نزدیک به 30 درصد کاهش داشته است، هرچند این تغییر قیمت در دامداریها رخ داده اما عملا کاهش قیمت در بازار ایجاد نشده است و این متاثر از نفوذ افرادی است که مانع از کاهش قیمت گوشت در بازار می شوند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از موج، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران با اشاره به اینکه امسال بعد از چند سال خشکسالی وارد ترسالی شدیم و همین موضوع روی پرورش و زایش دامهای سبک تاثیر گذاشت، گفت: بارش اخیر باران و آغاز ترسالی باعث شد دامهای سبک دوباره زایی و دوقلو زایی داشته باشند، به عبارت دیگر دامهایی که در پاییز زایش داشتند در بهار نیز زایش داشته باشند و همین موضوع باعث شد در میزان تولید دام کشور تاثیر مثبتی بگذارد.
«سعید سلطانی» با بیان اینکه در یک سال اخیر مبارزه با قاچاق دام نیز بیشتر از گذشته جدی گرفته شده است، افزود: علاوه بر این اقدامات افزایش تخصیص ارز برای واردات گوشت و کاهش قدرت خرید مردم در روند کاهش قیمت گوشت قرمز نیز تاثیر داشته است، به طوری که به تازگی قیمت دام زنده نسبت به اوج قیمت گوشت در سال 97 نزدیک به 30 درصد کاهش داشته است، هرچند این تغییر قیمت در دامداریها رخ داده اما عملا کاهش قیمت در بازار ایجاد نشده است و این متاثر از نفوذ افرادی است که مانع از کاهش قیمت گوشت در بازار می شوند، در حالی که دامداران گوشت را 30 درصد کمتر از قیمت های قبلی عرضه می کنند.
او با تاکید بر اینکه سیاست تخصیص ارز 4200 تومانی برای واردات گوشت قرمز نه تنها موجب کاهش قیمت گوشت قرمز نشد، بلکه بخش عمدهای از منابع ارزی کشور از این طریق خارج شد، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت دام زنده از ابتدای سال 98 تاکنون نزدیک به 30 درصد کاهش یافته است، هرچند در بازار اثر آن برای مردم دیده نمیشود که این ناشی از ضعف نظارتی و نبود نهادی واحد برای پذیرفتن مسئولیت بازار است. برای نمونه اتحادیه دامداران در بخش تولید فعالیت دارد و انجمنی برای واردات گوشت زیرمجموعه اتاق بازرگانی تشکیل شده است، همچنین انجمنی برای صادرات گوشت تشکیل شده که به نفع تولیدکنندهها و مصرفکنندهها نیست و تنها عدهای خاص از بازار گوشت سود میبرند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران با تاکید بر اینکه در سال 98 نزدیک به 6 درصد افزایش تولید گوشت قرمز در کشور داشتهایم، گفت: در حال حاضر صادرات ممنوع است و عدهای هنوز به واردات گوشت ادامه میدهند در شرایطی که بازار تغییر قیمت نداشته است، در شرایطی که با ایجاد بهرهوری میتوان میزان نیاز بازار را به طور کامل در داخل تامین کرد.
او با تاکید بر اینکه گفته می شود سال گذشته 180 هزار تن گوشت قرمز وارد شده است، اما شواهد حاکی از این است که یکسوم این گوشت بیشتر در بازار عرضه نشده ، اظهار کرد: وقتی به آمار واردات و میزان عرضه گوشت قرمز در بازار توجه میکنید نشان میدهد یا این میزان واردات انجامنشده است یا با وجود واردات دو سوم آن به بازار عرضه نشده است.
سلطانی با بیان اینکه نیاز کشور به واردات گوشت قرمز در کشور 70 تا 80 هزار تن است، گفت: در شرایط کنونی نزدیک به 800 تا 900 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که بر مبنای تقاضای بازار میزان نیاز به واردات 10 درصد است و اگر بهرهوری لازم برای افزایش وزن لاشه گوشت به میزان 30 درصد انجام شود با همین میزان تولید داخلی نیاز به واردات به طور کامل برطرف می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران با تاکید بر اینکه برنامهریزی برای واردات گوشت قرمز در کشور وجود ندارد، گفت: در شرایطی که یک برنامه منسجم وجود ندارد و سازمان واحدی نیز مسئولیت نظارت بر آن را به عهده نمیگیرد بهطورقطع این روند بینظمی در واردات و عدم تعادل قیمت در بازار گوشت قرمز ادامه خواهد داشت.
بنابراین این همه صحبت های طولانی خسته کننده و بدون حساب و کتاب که گوشت در این شرایط چند برابر شدن هزینه های تولید بایستی ارزان بشود،
نشان از عدم صلاحیت این فرد برای تصدی این مسئولیت است یا اینکه خودش را به خواب زده است!
بعنی ایشان نمی داند که در کشوری با تابستان های جهنمی مثل ایران، چگونه می توان با این کمبود شدید آب و مراتع و با یونجه و جو کیلویی 2500 تومان به بالا گوسفندان را به فرض افزایش بارندگی در اوایل بهار در کل طول سال تعلیف کرد؟؟!
در ضمن آیا با توجه به گفته ایشان در مورد تولید تا 900 هزار تن گوشت قرمز در ایران در سایه پر برکت وزارت جهادکشاورزی، واقعا هر نفر ایرانی؟؟؟ سالیانه 10 تا 12 کیلوگرم گوشت گرم قرمز داخلی کیلویی 120 هزار تومان می خورد!
آیا دروغ از این شاخدار تر هم می شود گفت؟؟؟