حکیم مهر - مدیر مسئول مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی (حکیم مهر) ، با بیان اینکه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها برای کشور لازم و ضروری است، گفت : البته باید تولیدکننده در تامین مایحتاج خود حمایت شود یعنی اگر قرار باشد با این قانون قیمت سوخت را افزایش بدهیم و بعد به مرغداریها تسهیلات مناسبی برای تامین سوخت نداده و امکانات مناسب در اختیار آنها قرار ندهیم به طور حتم این قانون برای آنها صرفهای نخواهد داشت و جلوی آن موضع میگیرند.
دکتر محمد لطفی زاده در گفت و گو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینکه آموزش به بخش دامپروری بسیار مهمتر ازاجرای صرف قانون هدفمند کردن یارانهها است، گفت: باید بخش دامپروری کشور اعم از تولیدکننده و حتی مسوولان فنی و بهداشتی بدانند که این هدفمند شدن یارانهها کجا را و چرا تحت تاثیر قرار می دهد و راهکار صرفهجویی و بهتر مواجه شدن با این قانون و تاثیرات آن چیست؟
وی تاکید کرد: اگر در این زمینه آموزش لازم داده نشود نمیتوان بسیار راحت این قانون را برای تولیدکنندگان اجرا کرد و نمی توان از تولیدکنندگان انتظار داشت که از این قانون به خوبی استفاده کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: متاسفانه هنوز دامپروری را مساله اول کشور نمیدانیم و به رغم کارهای بسیاری که در این زمینه انجام شده هنوز دامپروری مسئله یک کشور نیست.
لطفی زاده با تاکید بر اینکه باید روی دامپروری به عنوان مساله یک کشور حساب شود، افزود: اگر این اتفاق بیفتد بسیاری موظف می شوند که به این صنعت کمک کنند و بسیاری از سرمایه دارها نیز سرمایههای خود را به سمت این صنعت سوق می دهند.
وی با بیان اینکه بعد از صنعت نفت دومین صنعت بزرگ کشور ما صنعت پرورش دام و طیور است، ادامه داد: به این ترتیب حجم بسیاری از گردش مالی در این صنعت در حال اتفاق است که باید به آن توجه شود.
مدیر مسوول مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی، افزود: متاسفانه به رغم تربیت نیروهای بسیار دانشگاهی برای بحث دامپروری نتوانستهایم به شکل مناسبی از آنها در محل کار و دامداریها و روی زمین و نقاطی که نیاز عملیاتی و کاربردی است استفاده کنیم و صرفا این نیروها به عنوان یک نیروی اداری و پشت میزنشین به جای نیروی کاربردی تربیت شده اند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در صنعت دامپروری در بحث بهداشت نیز ارتباط مناسبی بین مسوولین بهداشتی که دامپزشکان هستند با دامپروران برقرار نیست، اظهار کرد: البته در برخی نقاط این روابط به صورت شخصی و براساس تجربیات دامپروران با دامپزشکان خیلی تقویت شده است اما شکل منسجمی ندارد و به همین دلیل تنها در زمان شیوع بیماریها و اتفاقهای بزرگ به یاد دامپزشک میافتند در حالیکه کار از کار گذشته است و به جای زمان پیشگیری در زمان درمان مراجعه میکنیم.
لطفی زاده با بیان اینکه واردات گوشت، مرغ و دام زنده در سالهای اخیر به اشتباه در حال انجام است، افزود: این مسئله به مصلحت کشور ما نیست و متاسفانه این مسئله توسط برخی افراد همچنان ادامه دارد در حالی که واردات به این شکل علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی، تولیدکننده را از تولید مایوس میکند ضمن اینکه بازار رقابت داخل را به شدت تضعیف میکند به همین دلیل در حال حاضر نیز در واردات گوشت بازار داخلی با رکود مواجه هستیم.
خبر مرتبط :