حکیم مهر: رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا ترکیب جدید شوراهای استانها را نویدبخش بهبود اوضاع در حوزه دامپزشکی دانست.
به گزارش حکیم مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نظام دامپزشکی استان تهران، «دکتر محمدرضا صفری» ضمن بیان اینکه 70 درصد ترکیب شوراها در دوره جدید از بخش خصوصی است، گفت: «شورای جدید استانها ترکیب خوبی در کل کشور دارد. نگاه ما تقویت جایگاه بخش خصوصی بوده است در همین راستا 70 درصد ترکیب شوراها در دوره جدید از بخش خصوصی هستند. همچنین اکثر اعضای شورای نظام دامپزشکی استانها کسانی هستند که قبلا عضو شوراها نبوده اند. در واقع در شوراها تجدید قوایی صورت گرفته است.»
دکتر صفری با اشاره به ترکیب شوراها و حضور مسئولین فنی، داروخانه، کلینیک، آزمایشگاه ها، بخش دولتی و همکاران سایر رده ها گفت: «حضور همکاران صنفی مختلف نوید بخش این است که دوره چهارم شوراها دوره ای است که در راستای اجرای قوانین و مقرراتی که مسئولیتش بر عهده ما گذاشته می شود، حرکت های بزرگ تر و قوی تری صورت می گیرد.»
وی در خصوص دوره چهارم شورای نظام دامپزشکی استان تهران نیز گفت: «استان تهران به دلیل پایتخت بودن ویژگی متفاوتی دارد. نظام تهران قریب به 6 هزار عضو را نمایندگی می کند. مسائل کلان دامپزشکی در تهران بسیار متفاوت تر از سایر استانها است و مسائل بخش خصوصی هم به تبع آن متفاوت است. همیشه در همه حوزه ها وقتی تهران کاری را انجام دهد و پیشرو باشد دیگر استانها هم به سرعت انجام می دهند و دنبال می کنند. به همین دلیل استان تهران برای ما اهمیت ویژه ای دارد.»
دکتر صفری افزود: «ترکیب شورای تهران ترکیب متنوع و خوبی است و از همه اقشار دامپزشکی حضور دارند. تعامل بسیار نزدیکی بین اداره کل دامپزشکی و نظام دامپزشکی استان وجود دارد و مشارکت اعضای شورا در امور نظام دامپزشکی در تهران بسیار قوی است و با فاصله بسیار زیاد با سایر استانها جلسات متعدد شورا برگزار می شود.»
رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا در خصوص پیشبرد اهداف حوزه دامپزشکی گفت: «در حال حاضر در مقطعی از تاریخ کشور قرار داریم که همه انرژی ما باید در یک مسیر و یک بردار باشد و آن هم توسعه کشور است. برای این موضوع هم لازم است همه کسانی که توان و موضوع مشترک دارند توان خود را برای حل آن موضوع بکار گیرند.»
در حرفه دامپزشکی هیچ جدایی بین نظام دامپزشکی و تشکیلات دولتی وجود ندارد
دکتر صفری ضمن تاکید بر این موضوع که در حرفه دامپزشکی هیچ جدایی بین نظام دامپزشکی و تشکیلات دولتی وجود ندارد، تاکید کرد: «در حرفه دامپزشکی در هم تنیدگی و به هم پیوستگی فراوانی وجود دارد. بدینگونه که ما مجری بسیاری از سیاست های سازمان دامپزشکی هستیم. آنها نیز ناظر بر عملکرد ما و هدایت کننده هستند. ما در قانون مسئول ساماندهی و تنظیم روابط حرفه دامپزشکی هستیم.»
رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر بزرگ ترین دغدغه و نیاز حرفه دامپزشکی گفت: «در بازه ای از زمان در گذشته بزرگ ترین دغدغه حرفه دامپزشکی را پذیرش زیاد دانشجو، عدم کفایت لازم مراکز آموزش عالی دامپزشکی در اکثر دانشکده ها برای آموزش با کیفیت متناسب با نیاز روز می دانستیم، اما امروز پاسخ متفاوت است. ما با مجموعه ای از اتفاقات روبرو هستیم که رخ داده و همچنین اتفاقاتی که در آینده ممکن است رخ دهد.»
انسجام و وحدت درون سازمانی، بزرگ ترین نیاز امروز حرفه دامپزشکی است
دکتر صفری تصریح کرد: «امروز مهم ترین نیاز حرفه دامپزشکی برای فائق آمدن بر مشکلات، انسجام و وحدت درون حرفه دامپزشکی، هدف گذاری های روشن و ارتقای سطح حرفه ای، ارتقای سطح دانش تخصصی، بحث هایی مثل تایید صلاحیت های حرفه ای، رتبه بندی فارغ التحصیلان و دفاع اصولی از جایگاه حرفه دامپزشکی است. همچنین معرفی صحیح حرفه دامپزشکی به مجامعی که تصمیم گیر و تصویب ساز هستند.»
وی در توضیح بیشتر افزود: «ما امروز متناسب با تلاشی که در سلامت و اقتصاد از خود نشان می دهیم بهره بسیار کمی از هر دو حوزه داریم. حوزه دامپزشکی نقش محوری در تامین سلامت غذا و کنترل بیماری مشترک انسان و حیوان و نیز بهبود بهره وری در تولید و اقتصاد دارد اما سهم بری حرفه ای ما از این دو بخش بسیار پایین است. این یک اشکال درونی است. برداشت بنده این است که اگر درست فکر کنیم، کنار هم باشیم و مسائل را به صورت مشترک دنبال کنیم، حق حرفه دامپزشکی در کشور بسیار بسیار فراتر از این خواهد شد.»