به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی ادازه کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، امروز یازدهمین گفتگوی هفته را می خوانید؛ این مصاحبه را با رییس شبکه دامپزشکی شهرستان خواف انجام داده ایم. با ما همراه باشید .
1. لطفا خودتان را به طور کامل معرفی کنید؛
محمد باصری ازغندی متولد 1365 شهرستان تربت حیدریه میباشم. مدرک دکترای حرفهای دامپزشکی خود را در سال 1393 از دانشگاه سراسری ارومیه اخذ نمودم، از سال 1393 تا 1394 به عنوان معاون مرکز رشد شهید امینی مشغول به فعالیت بودم و از اردیبهشت 96 بصورت نیروی طرح در شبکه دامپزشکی مشغول به کار شدم و از خرداد 98 با سمت سرپرست شبکه به مردم شریف خواف خدمت مینمایم.
2. عناوین مهم ترین دستاوردهای آن شبکه را در سال گذشته و امسال ذکر نمایید :
- افتتاح بیمارستان دامپزشکی در خواف
- افتتاح درمانگاه و مرکز فروش دارو در روستای برآباد
- پیگیری جهت فعالیت مسئول فنی در کارخانه خوراک دام شهرستان
- افتتاح دومین مرکز واکسیناسیون مستقل در شهرستان
3. برای تحقق شعار سال چه اقداماتی را در نظر دارید؟
باتوجه به اینکه در سال رونق تولید قرار داریم و بر همه دستگاه ها واجب است که کمک به تولید را تسهیل نمایند، از اینرو شبکه دامپزشکی با افزایش حساسیت در راستای ایمن سازی و ریشه کنی بیماری های واگیر حداکثر توان خود را به کار گرفته است. از سویی دیگر با توجه به رغبت مردم به سرمایه گذاری در حوزه دامداری و دامپروری شبکه دامپزشکی با رعایت کلیه موارد بهداشتی سعی در تسهیل فرآیند اخذ مجوزها نموده است. از سویی با توجه به مرزی بودن شهرستان خواف شبکه دامپزشکی توان همکاری جهت واردات دام را دارد.
4. ضمن برشمردن امکانات شبکه، مهم ترین ظرفیت های مرتبط با بهداشت و تولید دام و طیور شهرستان را ذکر کنید :
شهرستان خواف دارای جمعیت 339 هزار دام سبک و 2786 دام سنگین با ظرفیت طیور صنعتی یک میلیون و 400 هزار قطعهای و جمعیت 800 نفری شتر میباشد. دارای 2 کشتارگاه سنتی دام در شهر خواف و سنگان همچنین یک کارخانه خوراک دام و 3 مرکز جمعآوری شیر میباشد. شهرستان خواف با توجه به مرزی بودن توانایی واردات دام را نیز دارا میباشد.
5. چه تعداد پرسنل در شبکه و پست های تابعه آن فعال هستند؟ آیا این تعداد با حجم عملیات مختلف همخوانی دارد؟ در این خصوص توضیح کامل ارائه نمایید :
شهرستان خواف دارای دو پست تابعه یکی در چمنآباد و دیگری در شهر قاسمآباد می باشد. در پست چمنآباد در حال حاضر یک نیروی رسمی مشغول به فعالیت می باشد. همچنین پست قاسمآباد دارای دو نیروی عملیاتی (یک پیمانی و یک طرحی) و یک راننده بخش خصوصی میباشد. در خود شبکه دامپزشکی شهرستان 8 نیرو مشغول به فعالیت میباشند که از این تعداد یک نیرو طرحی و یک نیروی حجمی میباشد. با توجه به وسعت بالای شهرستان (9797 کیلومتر مربع) و پراکندگی 98 روستای شهرستان تعداد نیرو با حجم عملیاتی همخوانی ندارد و باعث فرسودگی نیروها و استهلاک خودروها میگردد.
6. تعداد مراکز تولید و توزیع فرآورده ای خام دامی شهرستان را ذکر کرده و نحوه نظارت بر آن ها را شرح دهید
شهرستان خواف دارای 10 واحد گاوداری صنعتی، 60 واحد فعال مرغداری گوشتی به ظرفیت 1423150 قطعه و یک واحد مرغ تخمگذار میباشد. همچنین شهرستان دارای 185 واحد مرکز توزیع فرآوردههای خام دامی میباشد که این مراکز با توجه به کمبود نیرو در شهرستان ولی با همت و تلاش بالای مسئولین نظارت بصورت دوره ای بین 35 تا 45 روز یک بار بازرسی میگردند.
7. تعداد مراکز درمانی بخش خصوصی و جمعیت شاغل در این بخش را ذکر کنید؛ چه تعاملاتی با این بخش از سوی شما ایجاد شده است؟
بخش کلینیکی شهرستان دارای یک بیمارستان دامپزشکی در بخش مرکزی، 2 داروخانه دامپزشکی و یک درمانگاه و مرکز فروش دارو در بخش سنگان همچنین یک مرکز اشتغال به امور درمان و فروش دارو در بخش سلامی میباشد. همچنین دو مرکز مایه کوبی مستقل در سطح شهرستان فعال میباشد. سعی بر این شده به صورت ماهانه یا هر دو ماه یکبار جلسات هم اندیشی با بخض خصوصی در راستای افزایش همکاری بین بخشی صورت پذیرد
8. برای ارتباط بهتر با بهره برداران و اجرای موفق عملیات از جمله پیاده سازی عملیات واکسیناسیون چه راهکارهایی را انجام می دهید و چه پیشنهاداتی در این زمینه دارید
برگزاری جلسات با اتحادیه و تعاونیها و همچنین جلسات با بخشداران و دهیاران جهت افزایش هماهنگی در شهرستان صورت میپذیرد. از سوی سامانه های ارسال پیامک و دسته بندی بهره برداران کمک شایانی در امر ارتباط گیری و موفقیت در اجرای سیاست های ابلاغی دارد.
9. سختی های کار همکاران دامپزشکی در آن شهرستان شامل چه مواردی است؟
شهرستان های با وسعت بالا و نیروی کار کم با معضلی به نام فرسودگی روبرو میباشند، از سوی دیگر خودروهای اداره این شهرستانها به دلیل پراکندگی دچار استهلاک بالایی میشوند که شهرستان خواف با توجه به اینکه جز وسیعترین شهرستانهای استان میباشد از این موضوع مستثنی نیست. احتمال درگیری به بیماری های مشترک بین انسان و دام با توجه به اینکه در خط مقدم مبارزه با این بیماریها کارکنان دامپزشکی حضور دارند.
10. چالش های پیش روی آن اداره کدام موارد و مهم ترین خواسته های شما از اداره کل دامپزشکی چیست؟
با توجه به نزدیک شدن موعد بازنشستگی برخی از همکاران کاهش شدید نیروی انسانی در شهرستان رخ میدهد که نیاز به همت اداره کل در جهت تامین نیروی انسانی در شهرستان میباشد.
با توجه به جمعیت بالای دامی شهرستان نیاز به تامین به موقع واکسنهای ابلاغی میباشد که مساعدت بالای اداره کل در تامین به موقع این واکسن ها را میطلبد.
وجود نیروی حجمی با سابقه 10 سال خدمت در شهرستان یکی از چالش های این شبکه میباشد که نیاز به مساعدت و همکاری اداره کل در جهت تبدیل وضعیت این نیروی فعال میباشد.
11. سایر مواردی که لازم است در مصاحبه ذکر شود را اعلام فرمایید.
با سپاس فراوان از وقتی که به اینجانب داده شد تا مواردی از اقدامات این شبکه در سال گذشته را بیان نمایم. مظلومیت دامپزشکی در بین دستگاههای نظارتی – بهداشتی نیاز به اطلاع رسانی بیشتر در خصوص اقدامات، رایزنی ها در سطح کلان و پیگیری مطالبات برحق این قشر مظلوم در مجلس شوارای اسلامی میباشد.
در پایان باید جامعه دامپزشکی همچون پزشکان، پرستاران، معلمان و دیگر اقشار گرامی داشته شوند چرا که این عالمان نجیب، خدوم، گمنام و بی ادعا برای حراست از سلامت جامعه در صف اول مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام هستند و خطر ابتلا به بیماریهای ازقبیل هاری، بروسلوز، آنفلوانزا و ... را برای حفظ سلامت هموطنانشان به جان میخرند.