حکیم مهر: استاد بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر ضمن انتقاد از لغو اعزام ناظر بهداشتی به کشورهای مبداء گوشتهای وارداتی، گفت: «از آنجا که ما خریدار گوشت هستیم، کارشناسان ما باید روی کیفیت و بهداشت آن اعمال نظر کنند، کمااینکه هیچ کشوری به کیفیت پایین گوشت صادراتی خود اعتراف نمیکند.»
«دکتر افشین آخوندزاده» با تاکید بر اینکه اعزام ناظر بهداشتی به کشور مبداء صادرکننده گوشت، صرفاً مختص به کشور ایران نیست، تصریح کرد: «خیلی از کشورها به منظور کنترل بهداشتی گوشت، بازرس به کشور مبداء اعزام میکنند. من نمیدانم سیاست وزارت جهاد کشاورزی چیست که مسئولین فنی بهداشتی را که از ایران به کشور مبداء اعزام میشدند، حذف کرده است. قطع به یقین زمانی که دامپزشک ما در آنجا مستقر است و کیفیت گوشت را کنترل میکند، گوشت با کیفیت بهداشتی بیشتری وارد خواهد شد.»
وی با بیان اینکه خیلی از بیماریهای دامی را صرفاً از روی لاشه گرم دام میتوان تشخیص داد، خاطرنشان کرد: «سل یکی از این بیماریهاست که ممکن است بعد از کشتار دام و از روی گوشت منجمد شده نتوان آن را تشخیص داد. همچنین بعضی ضایعات در گوشت منجمد شده خود را نشان نمیدهند. وقتی گوشت منجمد میشود حتی بعضی کیستها از جمله کیست سارکوسیستوز را نمیتوان به راحتی تشخیص داد.»
سن دام از روی گوشت منجمد شده قابل تشخیص نیست
آخوندزاده در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص نقش ناظر بهداشتی در زمینه کیفیت گوشت، گفت: «به طور کلی وقتی دامپزشک در کشور مبداء حضور داشته باشد و روی کشتار دام نظارت کند، کل پروسه را تحت بازرسی خود قرار میدهد و صد درصد نتیجه بهتری را رقم خواهد زد.»
وی ادامه داد: «سالهای قبل معمولا وقتی میخواستند خرید گوشت انجام دهند، چند نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها را برای بار اول به کشور مبداء میفرستادند تا در آنجا وضعیت بهداشتی اولیه را مورد تایید قرار دهند و ما شاهد بودیم دامپزشکی که در کشور مبداء بود، تمام پروسه تولید را تحت اختیار خود قرار داده بود.»
این استاد بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با بیان اینکه سن دام را به هیچ عنوان نمیتوان از روی لاشه تشخیص داد، گفت: «وقتی دام ذبح شود، نمیتوان تشخیص داد که پیر یا جوان بوده است. همچنین با این حجم بالای گوشت وارداتی، نمونهگیری به شکل تصادفی به هیچ عنوان جوابگو نیست. بلکه فرایند نظارت بهداشتی باید از مزرعه تا سفره باشد. اینکه نمونه نهایی و محصول نهایی را بخواهیم نمونهبرداری کنیم، هیچ وقت جوابگو نخواهد بود.»
منتظریم تا برخی مسعولین ................. نظر اساتید دانشگاه رو هم نقد و نقض کنن...