حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «اگر سال آینده ماجرای تعرفه تکرار شود و در پایان خرداد ماه با هر مسئولی که در وزارتخانه مشغول به کار میشود، این مشکل را داشته باشیم، خودمان دست به کار شده و تعرفهها را بر اساس نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی افزایش میدهیم. چون واقعا شرایط کار کردن، بحرانی است»؛ این کلام آخر رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه است.
«دکتر کامیار محمدزاده» که شکایتی را در قالب یک نامه به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس فرستاده، معتقد است که اولین موردی که دیر یا زود به مشکل بر میخورد، طرحهای ملی سازمان دامپزشکی است. کمااینکه نیروی واکسیناتور با آن تعرفه بسیار ناچیز که الان هزینه ایاب و ذهاب هم به آن اضافه شده است، کار نخواهد کرد.
حکیم مهر: آقای دکتر، ماجرای ارسال نامه چیست؟
نامه را قبل از ماجرای قطع اینترنت ارسال کردیم. در چند سال گذشته برای دستیابی به تعرفهای که متعلق به خودمان و حق خودمان است، بارها مجبور به مکاتبه شدیم. در آخرین رایزنیمان با نمایندگان کرمانشاه، نظر آنها این بود که باید به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کنیم که ما هم همین کار را انجام دادیم.
حکیم مهر: وضعیت کنونی تعرفهها چگونه است؟
شاید رقمی در کشور به صورت توافقی اخذ شود اما واقعیت این است که این تعرفه در این شرایط کشور که ما از هر طرف تحریم هستیم، زیبنده نیروهایی که بهعنوان خط مقدم تامین بهداشت و پروتئین مورد نیاز مردم هستند، نیست. با این نرخ تورم، ما همچنان باید با تعرفه ۲ سال قبل کار کنیم که این مساله ظلم دو سویه به جامعه دامپزشکی است. امروز در شرایطی با تعرفه سال ۹۶ کار میکنیم که هیچ یک از هزینههای موجود مثل سال ۹۶ نیست. کمااینکه تعرفه سال ۹۶ در پایان همان سال آمد، تعرفه سال ۹۷ که اصلا نیامد و در تعرفه سال ۹۸ نیز از زمان قانونی که برای وزیر جهاد کشاورزی تعیین شده، ۶ ماه گذشته است. بزرگترین معضل ما این است که هر سال باید برای چیزی که حقمان است، مکاتبه کنیم.
حکیم مهر: مقصر اصلی کیست؟
اگر در وزارت جهاد کشاورزی دید صحیحی حداقل در زمان وزارت مهندس حجتی نسبت به دامپزشکی وجود داشت، باید این اتفاق سر زمان خود میافتاد. وقتی تعرفه سایر بخشهای مرتبط به وزارت جهاد کشاورزی مثل تعرفههای نظام مهندسی سر موقع ابلاغ میشود اما تعرفه دامپزشکی ابلاغ نمیشود، ایراد کار کجاست؟ از طرفی ساختار نیز مشکل دارد. اینکه یک تعرفه را بخش خصوصی پیشنهاد دهد، به وزارتخانه برود، در آنجا کارشناسی شود و برگردد و ایراد بگیرند و نگیرند، همه اینها جای سؤال است.
حکیم مهر: راهکار شما چیست؟
راهکار ما بهعنوان انجمن صنفی کرمانشاه این است که اگر سال آینده این اتفاق تکرار شود و در پایان خرداد ماه با هر مسئولی که در وزارتخانه مشغول به کار میشود، این مشکل را داشته باشیم، خودمان تعرفهها را براساس نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی افزایش میدهیم، چون واقعا شرایط کار کردن، بحرانی است. کمااینکه بحث افزایش قیمت بنزین هم مشکل مضاعف شد و ما از این جهت در تنگنا هستیم. شغل اکثریت ما خارج از محدوده شهری است. هم ما و هم کسی که به ما مراجعه میکند، نیازمند حمل و نقل هستیم. با تعرفه سال ۹۶ نهایتاً شاید بشود تا یک ماه دیگر ادامه داد. الان طرح واکسیناسیون، مسئول فنی کشتارگاهها، خوراک دام را داریم و همکاران ماده ۱۹ هنوز قرارداد ندارند و هزینه رفت و آمد آنها ۳ برابر شده است. لذا ما این نامه را نوشتیم تا همه بدانند اگر با رفتن مهندس حجتی، دید نسبت به دامپزشکی عوض نشود، ما سال آینده سعی میکنیم به صورت انجمن و اتحادیه سراسری، تمهیداتی را در این خصوص در نظر بگیریم.
حکیم مهر: چه تمهیداتی؟
حداقل بر اساس آخرین نرخ تورم و آخرین رقم تعرفه اعلام شده و مقایسه آن با افزایش قیمت سایر بخشهای خدماتی، ما هم تعرفه خود را در پایان مهلت قانونی افزایش میدهیم.
حکیم مهر: آیا این کار قانونی است؟
قانونی نیست اما شرط بقاست. با این شرایط ما خواستههای خود را در حد بقا پایین آوردهایم. تعرفهها خیلی پایین است و هزینه حمل و نقل همه ما ۳ برابر شده است.
حکیم مهر: پیشبینی شما از اتفاقات آینده چیست؟
اولین موردی که دیر یا زود به مشکل بر میخورد، طرحهای ملی سازمان دامپزشکی است. نیروی واکسیناتور با آن تعرفه بسیار ناچیز که الان هزینه ایاب و ذهاب هم به آن اضافه شده است، کار نخواهد کرد. کمااینکه همینطوری هم متقاضی شرکت در آن روز به روز کاهش پیدا میکرد و افزایش قیمت بنزین تیر خلاص به اجرای آن بود. اگر قرار باشد این طرح اجرایی شود که در واقع شده است، باید برای آن راهکار در نظر بگیرند. این راهکار میتواند تخصیص بنزین باشد یا یارانه. در غیر این صورت با این هزینهها اگر تعرفه ها افزایش پیدا نکند، به مشکل بر میخوریم.
حکیم مهر: در نامهای که به کمیسیون اصل ۹۰ نوشتید، انتقادات شما متوجه عملکرد وزیر جهاد کشاورزی بود. بعد از استعفای ایشان، آیا به نظر شما شرایط بهتر میشود؟ انتظار شما از وزیر جدید چیست؟
این که با رفتن یک فرد در سطح وزارتخانه انتظار داشته باشیم تفکر بنیادی شده در آن سیستم، یک شبه عوض شود، صحیح نیست. به هرحال فرد جدیدی هم که میآید، معمولا از مجموعه وزارتخانه است و قطعا اولین کاری که میتواند برای اثبات حسن نیت خود انجام دهد، ابلاغ تعرفه سال ۹۷ و ۹۸ است.
سرپرست جدید وزارتخانه شاید امور مهمتری داشته باشد اما این مساله حیاتیترین مساله فعلی جامعه دامپزشکی است که انتظار داریم در اسرع وقت با توجه به تاخیر یک سال و نیمه در اولویت قرار بگیرد. من نه خوشبین هستم و نه بدبین و باید دید که روند به چه شکلی پیش میرود. به طور کلی انتظار ندارم با تغییر یک نفر در رأس یک وزارتخانه، آن هم بعد از مدت مدیدی که مسئولیت داشته، دید کلی وزارتخانه نسبت به بخش خصوصی دامپزشکی و جامعه دامپزشکی تغییر پیدا کند.
ما همچنان خواسته کاملا صنفی خود را از طریق نمایندگان استانی هم پیگیری میکنیم و در گام اول امید ما این است که اگر قرار باشد سازمان دامپزشکی به عنوان طرف مشورت قرار گیرد، چالش بزرگی را که الان پیش روی فعالیتهای دامپزشکی است، تبیین کند. اگرچه پیشنهاد را سازمان نظام میدهد اما من مطمئن هستم با توجه به اینکه بخشی از این تعرفهها مربوط به بحث پیشگیری بوده و سازمان دامپزشکی هم در آن دخیل است، امیدوارم با توجه به شرایطی که خود سازمان را درگیر میکند، تلاش کنند تعرفههای ابلاغی سازمان نظام نظر مثبت سرپرست جدید را جلب کند و ابلاغ شود.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.