حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران و عضو شورای نظام دامپزشکی استان در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، این ارگان را جزئی از پیکره دامپزشکی کشور برشمرد و گفت: «از نظر اعضای شورا، نظام دامپزشکی جدا از مجموعه دامپزشکی کشور نیست. کمااینکه قانون نیز وظایف و ماموریتهایی به نظام دامپزشکی داده و قسمتی از اموری که قبلا به صورت حاکمیتی درمجموعه سازمان دامپزشکی کشور انجام میشد، حالا به نظام دامپزشکی تفویض شده است.»
«دکتر سعید کرمی» ضمن اشاره به اینکه نظام دامپزشکی برخاسته از مجموعه پرسنل و همکارانی است که در حوزه دامپزشکی فعالیت میکنند، تصریح کرد: «در این ساختار، بخش خصوصی یا دولتی تفاوتی نمیکند. هر ۲ بخش، با ۲ هویت مختلف، اما یک هدف دارند.»
وی ضمن اشاره به انتخابات شورا و ترکیب جدید اعضا، خاطرنشان کرد: «خوشبختانه در سال ۹۷ با انتخابات جدید و تغییر ترکیب شورا، تعامل ما نسبت به شورای قبلی خیلی بیشتر شد. کمااینکه در شورای قبلی به مدت چندین سال دچار مشکلاتی از جمله انتخابات اعضای قانونی و... بوده و لذا نتوانسته بودیم هارمونی لازم را بین نظام دامپزشکی و تشکیلات دامپزشکی دولتی ایجاد کنیم. در سال ۹۸ بعد از انتخابات و ترکیب جدید، حداکثر همگرایی را داشتیم و توانستیم توفیقات زیادی داشته باشیم.»
کرمی اصلاح برخی امور در فرایند صدور پروانهها، ساماندهی دقیق صدور پروانه بر مبنای دیدگاه کارشناسی، دوری گزیدن از امور صرف بوروکراسی دفتری و ادرای و پرداختن به مباحث کارشناسی را ازجمله توفیقات شورای نظام دامپزشکی استان تهران در دوره جدید خود برشمرد و اضافه کرد: «در شورای جدید مبنای کار را بر بحث کارشناسی قرار داده و به همین دلیل بدنه کارشناسی شورا را تقویت کردیم. در این مسیر استخدام کارشناسان جدید، آموزش و ارتقای سطح دانش حرفهای آنها به ما کمک کرد تا در حوزه صدور و تمدید پروانهها بتوانیم این مهم را به حد اعلای خود برسانیم و واحدهایی داشته باشیم که از این نظر کمترین مشکل را داشته باشند.»
وی کاهش مدت زمان رسیدگی به پروندهها را یکی دیگر از توفیقات شورای نظام دامپزشکی استان برشمرد و تصریح کرد: «در کنار آن، تعیین مسئول فنی بهداشتی برای واحدهای تولیدی اقدامی بود که سال ۹۸ آن را به صورت اصولی و پایهای بر مبنای قوانین و مقررات اجرا کردیم. بر این اساس همه واحدهای تولیدی چه در مرحله تمدید و چه در صدور پروانه، بر مبنای شیوهنامهای که در آن منافع طرفینی دیده شده است باید یک دکتر دامپزشک به ما معرفی کنند؛ این به معنای آن است که ما تولیدکننده را هم دیده و منافع او را نیز لحاظ کردهایم.»
این عضو شورای نظام دامپزشکی استان تهران توضیح داد: «در فرایند صدور پروانه قسمتی از کار را شورای نظام و بخشی دیگر را اداره کل دامپزشکی استان انجام میدهد. این حضور کمک زیادی به مجموعه دامپزشکی دولتی میکند از این حیث که درخصوص آنچه میگذرد و در واحد اتفاق میافتد و اعمال سیاستها و نظامات بهداشتی در واحدهای تولیدی از طریق این مسئولین فنی بهداشتی اطلاعرسانی داشته باشد. به یاری خدا قرار است که با یک برنامه نرمافزاری و سامانه که خود شورا در حال پیگیری آن است، به این فرایند یک قالب سیستماتیک بدهیم که بتوانیم از نظر فنی، کیفی و حرفهای، فعالیت و نظارت دامپزشکی را در واحدهای تولیدی نهادینه کنیم. این توفیقی بود که در این همگرایی ایجاد شد.»
کرمی در پایان گفت: «در بحثهای آموزشی با ایجاد کلاسها و دورههای آموزشی، استفاده از فضای اداره کل دامپزشکی استان برای آموزشهای نظام و استفاده از پرسنل و اساتیدی که در حوزه دامپزشکی دولتی فعالیت دارند، مشورتهایی که برای آموزش میدهیم، کمیسیونهایی که در این بحث وجود دارد که اعضای خود دامپزشکی دولتی هم در کمیسیونهای نظام شرکت میکنند و در آنجا ارائه نظر کارشناسی میدهند، مجموعه این فعالیتها نوید این را میدهد که ما در سالهای پیشرو توفیقات خیلی خوبی از نظر ارتقای سطح بهداشتی واحدها و نظارتهای بهداشتی خواهیم داشت.»