معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به توانمندی بالای موجود در موسسات تحقیقاتی همچون موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در زیر مجموعه این سازمان گفت: وجود این نوع موسسات، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را به عنوان یک سازمان منحصر به فرد در خاورمیانه معرفی کرده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «دکتر کامبیز بازرگان» با اشاره به اینکه در وزارت جهاد کشاورزی از 100 سال گذشته موسسسات تحقیقاتی داریم که برگرفته از کشورهای پیشرفت دنیا است؛ اظهار کرد: مجموعه عظیم تحقیقاتی وجود دارد که دانشگاهها نیز در کنار آنها فعالیت می کنند و زیر چتر واحدی هستند.
وی افزود: موسسات تحقیقاتی مانند موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و غیره در این راستا در کشور ایجاد شد تا در نهایت در سال 1353 سازمان تحقیقات کشاورزی ایجاد شد و اکنون به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تغییر یافته که چتر هماهنگ کنندهای است و تمام موسسات تحقیقاتی بخش کشاورزی در مجموعهی این سازمان قرار دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: مهمترین وظیفه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی آن است که به دنبال راهکار برای چالشهای بخش کشاورزی باشد و هرساله این سازمان نتایج تحقیقات خود را به صورت یافته ارائه میدهد و سعی می شود تا آن را به عرصههای کشاورزی نفوذ دهند.
وی افزود: داشتن مراکز تحقیقاتی در تمام استانهای کشور و یاری رساندن به بخش کشاورزی و جمع آوری داده ها مربوطه در کل کشور باعث مباهات است؛ که این امر منجر شده تا در بسیاری از بخشهای کشاورزی، ایران وضعیت منحصر به فردی در خاورمیانه داشته باشد.
دکتر بازرگان با اشاره به اینکه وضعیت ما در تولید واکسنهای دامپزشکی و ذخایر ژنتیکی در منطقه ویژه است و هیچ کشور همسایهای چنین شرایطی ندارد، تصریح کرد: در بانک های ژنتیکی ایران یک نسخه از تمام گونه ها وجود دارد و برخی از آنها منحصر به کشور ایران است.
وی با بیان اینکه سالانه میلیونها دُز از انواع واکسن های انسانی، دام و طیور توسط مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی تولید می شود، گفت: در تولید واکسن های دامی خوداتکا هستیم ، حتی بخش قابل توجهی از واکسن های انسانی در کشور در این مؤسسه تولید می شود؛ همچنین در بخش واکسنهای طیور نیز بخشی از نیاز کشور تولید میشود که به خاطر سرمایه گذاری در بخش علمی حوزه کشاورزی است.