حکیم مهر - اولین همایش کشوری تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک، 27 اردیبهشت ماه سالجاری با حضور رئیس سازمان دامپزشکی و جمعی از مسئولین محلی در استان گیلان برگزار گردید.
خبرنگار حکیم مهر در حاشیه این همایش گفتگوی کوتاهی با دکتر دستور، رئیس سازمان دامپزشکی کشورمان داشته که بدین شرح است:
حکیم مهر : سازمان دامپزشکی چه برنامهای دارد تا مردم علیرغم قیمت بالاتر نسبت به مرغهای معمولی، به مصرف مرغهای بدون آنتیبیوتیک تشویق شوند؟
با توجه به روند تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک و هزینههایی که بر تولیدکنندگان وارد می شود، قیمت اینگونه مرغها گران نیست! سازمان دامپزشکی کشور هم با ایجاد امکانات آزمایشگاهی در مراکز استانهای تولیدکننده مرغ بدون آنتیبیوتیک به کاهش هزینه کمک کرده و با نظارت دقیقی که دارد به مردم اطمینان میدهد مرغی که مصرف میکنند کاملا سالم است و از این بابت خیالشان راحت باشد.
حکیم مهر : آیا واحدهایی که بعنوان تولیدکننده مرغ بدون آنتیبیوتیک فعالیت میکنند همه ظرفیتشان را به این نوع تولید اختصاص میدهند یا فقط یک یا چند سالن در یک مجموعه به این مسئله اختصاص مییابد؟!
بله ، این واحدها همه ظرفیتشان را به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک اختصاص میدهند.
حکیم مهر : اگر در یک واحد تولیدکننده مرغ بدون آنتیبیوتیک ، بیماریهای باکتریایی بروز کند چه باید کرد؟ و آیا آنتیبیوتیک در این شرایط مصرف میشود؟
هر زمان چنین گلهای درگیر بیماری شد، بلا فاصله این واحد از چرخه خارج می شود. ضمن اینکه با نظارت دقیقی که سازمان دامپزشکی کشور بر روند تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک دارد و سه مرحله هم آزمایش باقیمانده دارویی روی نمونههای ارسالی به آزمایشگاه انجام میشود، در صورتی که وجود هرگونه باقیمانده دارویی اثبات شود، آن واحد تولیدی از چرخه مرغ بدون آنتیبیوتیک خارج خواهد شد.
حکیم مهر : سازمان دامپزشکی کشور چه کار دقیقی در مورد پایش باقیمانده دارویی (آنتیبیوتیک) انجام داده و آیا برآورد دقیقی از میزان بقایای آنتیبیوتیک در مرغهای گوشتی دارید؟
در این زمینه در حال اجرای پروژهای هستیم که نتایج اولیه آن سال گذشته منتشر شده و در سازمان دامپزشکی موجود است و به زودی نتایج نهایی هم اعلام میشود.
خبر مرتبط :