کد خبر: ۶۰۶۱
در این گزارش به صراحت از معدوم سازی واحدهای بزرگ مرغداری از حاشیه اتوبان قم تا روستایی در آذربایجان شرقی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سخن گفته شده / مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر دخالت برخی از سازمان‎های غیرمسئول بعنوان مانع انجام صحیح وظایف سازمان دامپزشکی ، مسئولین ذیربط در موضوع مقابله با این بیماری را به فرافکنی متهم کرد!...
30808-123824

حکیم مهر - مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی وضعیت شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان را بررسی کرد و ضمن تأکید بر دخالت برخی از سازمان‎های غیرمسئول بعنوان مانع انجام صحیح وظایف سازمان دامپزشکی ، مسئولین ذیربط در موضوع مقابله با این بیماری را به فرافکنی متهم کرد!

در این گزارش به صراحت از معدوم سازی واحدهای بزرگ مرغداری از حاشیه اتوبان قم تا روستایی در آذربایجان شرقی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سخن گفته شده و خسارات ناشی از شیوع بیماری آنفلوآنزا مرور شده است.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز با بیان این مطلب که برای توسعه ظرفیت های تولیدی در صنعت طیور کشور، به رعایت استانداردها و قواعد و مقررات بهداشتی لازم توجه کافی مبذول نشده و ایجاد این صنایع عمدتا بر مبنای توجیهات اجتماعی، اشتغال‌زایی، توسعه منطقه‌ای و ملاحظات سیاسی صورت گرفته است، افزود: به عبارت دیگر عدم پیوند بین سیاست‌های محلی و منطقه ای با سیاست‌های عمومی (بهداشت)، منشا بسیاری از مشکلات در تولید شده است.

این گزارش می‌افزاید: اگر چه روند رشد فزاینده ظرفیت‌های تولیدی در کشور با اهمیت و قابل ارج‌گذاری است، اما نادیده گرفتن نکات فنی، مهندسی، بهداشتی در ایجاد ابنیه و تاسیسات، علاوه بر اینکه بر هزینه‌های تولید اثر منفی می‌گذارد، منشا شیوع و بروز بیماری‌های مختلف از جمله آنفولانزای مرغی تلقی می‌شود. به عبارتی در فرآیند افزایش ظرفیت‌های تولیدی، چگونگی افزایش ظرفیت‌ها به همان اندازه مهم و ضرروی است که در این صنعت به آن توجه کافی مبذول نشده و مجموعه‌ای از حداقل معیارهای مورد نیاز برای ایجاد صنعت مرغداری فراهم نشده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بروز مکرر بیماری‌های مسری در این صنعت جامعه تولیدی را تهدید می‌کند. فقدان اراده مناسب در دستگاه‌های ذیربط برای مهار بیماری ها و شیوع بیماری، بزرگ ترین بداقبالی صنعت در چند سال اخیر است، ضمن اینکه متولیان بخش بهداشت و تغذیه و درمان جمعـــیت انســــانی نیز عــواقــب این نوع بیمــاری ها را بر سلامـــت انســـانی کم اهمیـــت می انگارند.

بررسی ها نشان می دهند که علیرغم گذشت بیش از سه ماه از شیوع بیماری آنفولانزای مرغی به کشور هنوز عامل این بیماری مهار نشده و در هفته‌های اخیر نیز نشانه هایی از شیوع بیماری در برخی از واحدهای تولیدی مشاهده شده است.

همچنان دستگاه های مسئول در امر بهداشت دام و طیور با ارائه توجیهات فنی، مالی و اداری، فقدان اختیارات، تعدد مراجع تصمیم گیری، ابهام در قوانین و مقررات را به عنوان عامل ناکارآمدی تشکیلات در مهار بیماری ها ذکر می کنند.

ساده انگاری ضوابط قرنطینه ای ، عدم استقرار و یا عدم اجرای ضوابط قرنطینه ای، سهل انگاری در اجرای این ضوابط از بازدارندگی این ضوابط به شدت کاسته است.

گفتنی است چندی قبل مدیرمسئول حکیم مهر در نامه به رئیس سازمان دامپزشکی کشور عدم اعلام دقیق علت معدوم سازی پرندگان را سبب ایجاد حساسیت در میان نمایندگان مجلس دانسته و نسبت به این موضوع هشدار داده بود.

دکتر محمد لطفی‎زاده در بخشی از نامه خود خطاب به دکتر دستور نوشته بود : "نظر به گفتگوهای اخیر جنابعالی با رسانه‎های مختلف و اعلام دو عبارت (عوارض تنفسی) و (بیماری تنفسی) شیوع یافته در مرغداری‎ها ، یادآور می‎شوم این سکان هدایتی که به امانت به حضرتعالی سپرده شده متعلق به یک سازمان تخصصی است و ذکر عبارات غیرتخصصی یا دوپهلو و مبهم از سوی سکاندار به کاهش وجهه و ایجاد خدشه در ماهیت علمی و فنی آن سازمان می‎انجامد و زمینه را برای حساسیت مضاعف جامعه و حتی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نظیر آنچه اخیراً مشاهده فرموده و از آن اطلاع دارید مهیا می‎سازد."

نکته قابل تأمل در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی آن است که در انتهای این گزارش در میان منابع برای تحقیق، نام سایتی تبلیغاتی و غیرعلمی به چشم می‎آید که استناد یک مرکز معتبر پژوهش‎محور به چنین مراجعی از اعتبار چنین پژوهشهایی از حیث علمی یقیناً خواهد کاست!

 

متن کامل گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این خصوص را در 39 صفحه با کلیک روی آدرس زیر و سپس دانلود فایل pdf.10797 مطالعه نمایید :

http://rc.majlis.ir/fa/mrc_report/show/790722

 

 

خبر مرتبط :

نظر شما
ادامه