نشست هماهنگی کشتارگاه های طیور با حضور مدیرکل دامپزشکی استان کرمان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان، جمعی از روسای ادارات ستادی و شهرستان ها و نیز مسئولین واحد نظارت شبکه های دامپزشکی شهرستان ها و مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاه های طیور شهرستان های کرمان، سیرجان، رفسنجان، بردسیر، زرند، بم و بافت به صورت ویدیو کنفرانس برگزار گردید.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر حسین رشیدی» مدیرکل دامپزشکی استان کرمان هدف از این نشست را هماهنگی در اجرای بخشنامه ها و دستورالعمل های نظارت بهداشتی و قرنطینه ای درکشتارگاه های طیور اعلام کرد و گفت: مسئولین فنی کشتارگاه ها به نوعی نیروی غیر مستقیم ادارات دامپزشکی شهرستان ها می باشند که ارتباط و تعامل دوسویه مابین آنها و روسای ادارات دامپزشکی شهرستان ها ضرورت داشته و حائز اهمیت ویژه می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد: مسئولین فنی کشتارگاه ها دارای وظایف و مسئولیت های مهم می باشند که از جمله این وظایف نظارت بهداشتی و تشخیص بیماری ها در مراحل کشتار (قبل، حین و پس از کشتار) بمنظور سلامت محصول نهایی و رعایت استانداردها می باشد. که این امر به حضور فعال آنها در کشتارگاه ها و دارا بودن اطلاعات علمی و فنی کافی وابسته است.
وی با اعلام اینکه لازم است تمامی کشتارگاه ها به کانتر (شمارش گر) مجهز باشند، افزود: مسئولین فنی کشتارگاه ها بر فرایندهای حمل محموله های دارای مجوز نظارت داشته باشند و تطابق طیوری که مجوز بهداشتی قرنطینه ای کشتارگاه دارند و طیوری که کشتار می گردد توسط آنها چک گردد، ضمن اینکه با لحاظ نمودن دستگاه شمارش گر تفاوت تطبیق مابین تعداد طیور کشتارشده و طیور دارای مجوز کشتار مشخص می گردد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه تطابق طیور کشتارشده و مجوزهای صادرشده (طیور حمل شده) بسیار حائز اهمیت می باشد، گفت: مسئولین فنی کشتارگاه با چک نمودن مجوزها و طیور کشتارشده به نوعی بر روند تنظیم بازار نظارت دارند.
وی با تاکید بر حضور فعال کارشناسان در محل کار و لزوم دارا بودن اطلاعات علمی و فنی کافی آنها، افزود: بررسی نمودن این مجوزها از این منظر نیز حائز اهمیت می باشد که در صورت مشاهده تفاوت تطبیق این امر نهایتا منجر به عواقب بهداشتی و به خطر افتادن سلامت مردم می گردد.
دکتر رشیدی اظهار کرد: کارشناسان فنی می بایست در برابر وظیفه خود پاسخگو بوده زیرا مسئولیت نهایی این عدم تطابق ها و تایید تخلیه ها و بلاتکلیف ماندن محموله ها بر عهده آنها می باشد و در صورت مشاهده هر گونه سهل انگاری، آنها از نظر حقوقی با توجه به تعهدی که دارند دچار مشکل خواهند شد.
وی اعلام کرد: لازم است نیروهای کشتارگاه ها گزارشات خود را بموقع ارسال نمایند و با شبکه های دامپزشکی در تماس باشند و در صورت هرگونه مشکل و سوال، آنها توسط مسئولین ادارات راهنمایی خواهند شد.
دکتر رشیدی افزود: روسای ادارات در صورت مشاهده بلاتکلیف ماندن محموله ها و کم کاری در مبحث نظارت های بهداشتی به تذکر و راهنمایی و اتمام حجت با مسئولین فنی پرداخته و اگر باز هم سهل انگاری و مماشات از سوی آنها صورت پذیرفت، با آنها برخورد قاطع نمایند.
وی در پایان اعلام داشت: دراین مقطع زمانی مسئولیت کار بسیار پیچیده تر است و لازم است کنترل بر ورود و خروج کشتارگاه ها و نظارت های بهداشتی سامانه ها دقیق ثبت گردد تا مشکلی رخ ندهد.
در ادامه «دکتر علیرضا سلطانی» رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی بیان داشت: در خواست ما از مسئولین فنی این است که سامانه های مربوط به حوزه قرنطینه را به صورت روزانه و حتی ساعتی چک و تعیین تکلیف نمایند ضمن اینکه در خصوص محموله های طیور کشتاری ظرف 48 ساعت تعیین تکلیف در سامانه مربوطه صورت پذیرد.
وی گفت: روسای ادارات، در صورت تغییر مسئولین فنی کشتارگاه ها بلافاصله این اداره کل را مطلع سازند زیرا تغییر رمز جدید برای کارشناس جدید در سامانه قرنطینه می بایست در اسرع وقت صورت پذیرد.
وی گفت: مسئولین فنی تعهد حقوقی داده است و می بایست در برابر آن وظایف خود را بنحو احسنت انجام داده و جوابگو باشد.
دکتر سلطانی اعلام داشت: تغییر مقصد محموله ها (داخل شهرستانی و داخل استانی) در سامانه قرنطینه امکان پذیر است و مسئولین فنی در خصوص محموله هایی که وصول نشده اند با هماهنگی با ادارات شهرستان عدم تایید تخلیه را ثبت نمایند و در صورت ثبت عدم وصول، کد رهگیری خودروهای مربوطه غیر فعال خواهد شد.
رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی بیان داشت: کشتارطیور بدون گواهی بهداشتی قرنطینه ای دامپزشکی و نیز صدور گواهی خارج از سامانه قرنطینه (دستی) ممنوع می باشد.