حکیم مهر: یک کلینیسین دامپزشک گفت: طبق مطالعات انجام شده توسط پژوهشگران آمریکا و چین، ویروس کرونا از حیوانات خانگی مانند سگ و گربه جدا شده، اما باعث بروز علائم نمیشود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر مصطفی اصغری» با بیان اینکه در واقع سگها و گربهها در مورد بیماری کرونا میتوانند مخزن باشند، افزود: در مورد دامهای صنعتی مانند گاو و گوسفند و بز و شتر و... علائم یا نشانههایی دال بر وجود ویروس در حیوانات مذکور دیده نشده است.
این کلینسین دامپزشکی با بیان اینکه آنفلوآنزا ویروسی است که چند تیپ دارد و هر تیپ تحت چند تیپ است، تصریح کرد: تحت تیپهای ویروس آنفلوآنزا بین گونههای مختلف حیوانات قابل انتقال است، اما همیشه بیماری زا نیست.
اصغری با بیان اینکه ویروس آنفلوآنزای پرندگان همانند ویروس آنفلوآنزای انسانی از نوع تیپ A است، اما تحت تیپ آن متفاوت است، افزود: تحت تیپ آنفلوآنزای انسانی H1N1 است، اما تحت تیپ آنفلوآنزا پرندگان معمولا H5N1 یا H5N8 است با این حال تحت تیپهای دیگری هم وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین نگرانی در مورد ویروس آنفلوآنزا این است که قابلیت تغییرات آنتی ژنی دارد، اظهار کرد: این امر به این معنی است که قابلیت این را دارد که در گذر زمان به یک تحت تیپ دیگر که برای انسان به شدت بیماریزا و کشنده باشد را دارد.
این کلینسین دامپزشکی با اشاره به بیماریهای شایع این فصل در حیوانات، افزود: عفونتهای چرکی مجاری تنفسی و ریه، عفونتهای پستانی در گاو (ورم پستان)، بیماری آنتروتوکسمی (اصطلاح محلی سرخ روده)، هایپوکلسمی پس از زایش (اصطلاحا تب شیر)، انتریت (عفونت دستگاه گوارشی) و اسیدوز و سایر بیماریها است.
مشکلات تهیه دارو
اصغری با بیان اینکه از نظر دارو در یک مقطع زمانی کمبود داشتیم، افزود: بعدا متوجه شدیم کمبود دارو به دلیل احتکار بوده تا قیمت داروها افزایش پیدا کند و سپس روانه بازار شود.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی کمبود دارو نیست بلکه کیفیت دارو است، اظهار کرد: داروها گاهی کیفیت ندارند و پاسخ درمانی نمیدهند؛ البته همه داروها اینگونه نیست، اما اکثر داروهای اصلی و پرکاربرد به شدت بی کیفیت شده است.
این کلینسین دامپزشکی با بیان اینکه قیمت داروی خارجی که باکیفیت است نیز بسیار بالاست، افزود: دارو وجود دارد، اما توان خرید نیست.
اصغری با اشاره به بحث واکسیناسیون، تصریح کرد: واکسنها با استفاده از توان بخش دولتی و خصوصی عرضه میشوند و برخی واکسنها توسط همکاران بخش دولتی به صورت رایگان توزیع میشوند.
وی ادامه داد: در مورد واکسنهای بخش خصوصی غیررایگان چون هزینههای واکسیناسیون به شدت افرایش یافته تمایل افراد برای تهیه واکسن کاهش یافته و بسیاری از دامداران توانایی تهیه واکسن را ندارند.
این کلینسین دامپزشکی با اشاره به اینکه تاخیر یا عدم واکسیناسیون ناشی از عدم تمایل دامدار برای تهیه واکسن است، اظهار کرد: با توجه با پیشرفت علم و افزایش نفوذ فضای مجازی در زندگی انسانها تبادلات فرهنگی به شدت در حال گسترش است.
اصغری ادامه داد: این تبادلات خواه درست یا اشتباه در حال افزایش بوده و نگهداری حیوانات خانگی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی با بیان اینکه در پنج سال اخیر، روز به روز به تعداد افراد حامی یا نگهدار حیوانات خانگی افزوده میشود و افزایش مراجعه حیوانات خانگی به دلیل کرونا نبوده است، افزود: رعایت اصول بهداشتی در محیط نگهداری و محل زندگی حیوان، تغذیه مناسب حیوان، واکسیناسیون مرتب و به موقع و اخذ شناسنامه معتبر از مراکز دامپزشکی از مهمترین توصیهها برای نگهداران حیوانات خانگی است.
البته منکر بی کیفیتی مواد اولیه نیستیم که باعث شده بعد از فرموله کردن شلف لایف دارو ها کاهش پیدا کنه