مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور، شهروندان باید در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی توجه کنند .
به گزارش حکیم مهر به نقل از عصر هامون، «دکتر مهدی حسینی» افزود: ویروس عامل بیماری کووید19در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است .
این مقام مسئول تصریح کرد: شهروندان باید در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام کنید .
حسینی اذعان کرد: مردم باید در خرید ماهی قرمز دقت و ماهی قرمز را از مراکز مجاز تهیه کرده و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری کنند، همچنین در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود، حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود، از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود .
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در خصوص شرایط نگهداری ماهی قرمز نیز توصیه کرد: پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام و ماهی ها به ظروف دهانه باز جهت تبادل اکسیژن با محیط منتقل شده و در صورت استفاده از آب شهری باید کلرزدایی آب صورت گیرد .
حسینی خاطر نشان کرد: میزان آب موردنیاز برای هر ماهی مقدار یک لیتر و دمای آب مناسب 22-26 درجه سانتیگراد می باشد، آب تعویضی ماهی باید مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود، غذای ماهی قرمز از فروشگاه های عرضه ماهی زینتی تهیه و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود .