رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان گفت: برای نخستین بار فرآورده های لبنی از گلپایگان به کشور استرالیا صادر می شود که ارزآوری خوبی برای کشور به همراه خواهد داشت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر امیر مسعود شهبازی» در ارتباط با جلوگیری از تنش و التهاب در بازار مرغ شهرستان گلپایگان اظهار داشت: اسفند سال ۹۹ ظرفیت تولید مرغ در کشتارگاه طیور این شهرستان نسبت به روزهای عادی چند برابر افزایش یافته است، و حجم کشتار نیز افزایش سه تا چهار برابری داشته است.
توقیف ۳۰ محموله مرغ در گلپایگان
وی بیان کرد: شبکه دامپزشکی کار نظارت بر محورهای مواصلاتی گلپایگان در تردد حمل و نقل محمولههای صادراتی با جدیت بیشتری انجام میشود که سال ۹۹ در انجام این امر ۳۰ محموله حمل مرغ غیر مجاز که از شهرستان تردد داشتند توقیف، به کشتارگاه مرغ شهرستان منتقل و محموله با قیمت تنظیم بازار توزیع شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان افزود: همکاری خوبی میان مسئولان ستاد تنظیم بازار گلپایگان وجود دارد تا محصول مرغ با کیفیت مرغوب به دست مصرف کننده برسد، با توجه به اینکه قیمت مرغ مصوب در استان اصفهان ۲۱,۵۰۰ تومان بود اما گلپایگان نخستین شهرستان استان بود که قیمت مصوب را رعایت کرد که نتیجه تلاش مجموعه تنظیم بازار با مدیریت فرمانداری است.
تصمیمات جزیرهای سبب قیمت نامتعادل در بازار قیمت مرغ شد
وی متذکر شد: تصمیمات جزیرهای سبب شد هر استان یک قیمت برای مرغ مصوب کند به نوعی که برخی استانها تا ۳۰ هزار تومان قیمت تعیین کردند.
شهبازی گفت: از کشتارگاه گلپایگان، روزانه چهار کامیون حمل مرغ با ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ تن در دو شهرستان گلپایگان و خوانسار توزیع میشد، در اسفند سال ۹۹ نزدیک به ۲۰ کامیون مرغ برای کشتارگاه حمل شد و این در حالی است که اسفند ماه سال گذشته ۱۲ خودروی مرغ داشتیم.
تغییر کاربری برخی واحدهای مرغ گوشتی در گلپایگان در سال گذشته
وی خاطرنشان کرد: سالهای گذشته واحدهای مرغ گوشتی شهرستان گلپایگان به دلایلی به تولید مرغ رنگی تغییر کاربری دادند و اکنون تنها در هشت واحد مرغداری، تولید مرغ گوشتی داریم که این امر سبب شده است تا شهرستان گلپایگان وارد کننده مرغ گوشتی شود.
رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان تصریح کرد: یکی از دلایل التهاب بازار مرغ در استان اصفهان به این دلیل بود که برخی واحدها، نهاده طیور دریافت کردند اما به تعهد خود نسبت به تولید مرغ گوشتی عمل نکرده بودند.
وی ادامه داد: از این پس از واحدهایی که جوجهریز میکنند تعهد گرفته میشود که در مقابل دریافت نهاده گوشت مرغ تحویل دهند، در گلپایگان از زمانی که توزیع مرغ مصوب با ارائه کارت ملی به منظور یک بار دریافت الزامی شد صف مرغ تعطیل شد.
روزانه به توزیع هفت تن مرغ گوشتی نیاز داریم
شهبازی گفت: جمعیت ۹۰ هزار نفری شهرستان گلپایگان بر اساس جدول تعیین میزان مصرف روزانه به هفت تن مرغ گوشتی نیاز دارد و این در حالی بود که این مدت روزانه ۱۴ تن مرغ توزیع میشد.
وی ادامه داد: اگر شهرستانی اعلام کرده است که ۲۰ تن مرغ توزیع میکنیم کمتر از ظرفیت مصرف اعلام کرده است چراکه حداقل نیاز به مصرف ۲۷ تن مرغ دارند.
شهبازی بیان داشت: در عید نوروز سال ۹۸ قیمت مصوب مرغ حدود ۱۳ هزار تومان بود اما بازاریان از مرغدار کیلویی هفت تومان خرید میکردند و این در حالی است که سال ۹۹ قیمت مرغ به سه برابر رسید.
شهبازی گفت: در شهرستان گلپایگان هشت واحد مرغ گوشتی با ظرفیت ۴۰۰ هزار قطعه در یک دوره دو ماهه فعالیت دارند و تعداد واحدهای مرغ تخم گذار ۱۲ واحد است.
وی با بیان اینکه در کشتارگاه دام گلپایگان روزانه ۱۰۰ رأس دام سبک و ۱۰ رأس دام سنگین ذبح و به قصابی توزیع میشود، گفت: در شهرستان گلپایگان اکنون ۲۰ هزار رأس دام مولد سنگین و ۱۰۰ هزار رأس دام مولد سبک پرورش داده میشود، ظرفیت کشتار دام نیز در کشتارگاه دام گلپایگان در آستانه سال جدید افزایش داشت که در این زمینه با توجه به اشتغالزایی که ایجاد شده است روند کار به خوبی پیشرفت دارد.
رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان با بیان اینکه صادرات فرآوردههای لبنی از گلپایگان به کشورهای حوزه قفقاز، روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و عراق انجام میشود، افزود: برای نخستین بار از کارخانه گلپایگان فرآوردههای لبنی به استرالیا صادر میشود که منجر به ارزآوری و تولید ناخالص ملی در بخش فرآوردههای غیر نفتی کشور میشود.