کد خبر: ۶۵۲۴۸

حکیم مهررییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: برای نجات گاومیش‌ها در مناطق حمیدیه، دشت آزادگان و هویزه که در معرض خطرات ناشی از خشکسالی و کمبود آب قرار دارند استخرهایی در کنار رودخانه‌ کرخه ساخته می‌شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «خدارحم امیری» زاده روز یکشنبه در نشست کار گروه مقابله با خشکسالی در سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: کار ساخت استخر در حمیدیه شروع شده و در دشت آزادگان وهویزه نیز در حال اقدام است.

وی گفت: مه پاشی برای گاومیش‌ها نیز پیشنهاد شده که این امر نیز به خنک ماندن گله‌های گاومیش کمک خواهد کرد.

مدیر کل دامپزشکی خوزستان نیزدر این نشست با اشاره به وجود حدود ۹۰ هزار راس گاومیش در استان گفت: حیات گاومیش به عنوان یک ذخیره ژنتیکی ارزشمند، وابسته به آب و شناور شدن این دام درآن است.

«دکتر مصطفی کنارکوهی» اظهار داشت: سه طرح احداث حوضچه و تامین آب، دوش دادن گاومیش ها و انتقال و استفاده از گل ناشی از لایروبی سطح رودخانه و انتقال آنها به جایگاه دام ها طرح های پیشنهادی ما برای بقای حیات گاومیش‌های  خوزستان است.

وی واکسیناسیون گاومیش‌های منطقه حمیدیه و هورالعظیم برای مقابله با بیماری های پوستی و تامین نهاده های بهداشتی از جمله سم و داروهای ضد انگل را از جمله اقدام‌های صورت گرفته دامپزشکی برای این مناطق عنوان کرد.

کنارکوهی به بازگشت آب دریا و شوری آب در مسیر کارون بخصوص در شهرهای آبادان و خرمشهر اشاره و اضافه کرد: زندگی آبزیان نیز با شوری آب به خطر خواهد افتاد و با افزایش شوری آب  بامشکلات جدی تنفسی رو به رو خواهند شد.

وی در ادامه بیان داشت: در دام سبک کمبود آب، بیماری های گوارشی و انگلی، کاهش سیستم ایمنی بدن و در طیور نیز علاوه بر موارد ذکر شده کاهش وزن گیری و مساعد شدن شرایط بیماری را به دنبال خواهد داشت.

رییس سازمان سازمان جهاد کشاورزی در ادامه این نشست گفت:خشکسالی شدید و بی سابقه صدمات جبران ناپذیری بر بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

امیری زاده افزود: خشک شدن بخش زیادی از تالاب هورالعظیم در چند هفته های اخیر به دلیل تامین نشدن کامل حقابه آن، موجب وارد آمدن خساراتی به دام سنگین هورنشینان و نیز آبزیان این تالاب شده است.

وی ادامه داد: ما  مایل نیستیم به خاطر کشاورزی هور خشک شود و اگر امسال برنج کشت نکنیم شاید بر ما فشار وارد شود اما سال دیگر باران می‌آید و جبران می‌شود، ولی خشک شدن هور قابل جبران نیست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود:بی آبی موجب شد تا شلتوک کاری در تابستان امسال در خوزستان ممنوع شود و الگوی کشت ما که سال زراعی گذشته حدود ۳۰۰ هزار هکتار بود به ۸۸ هزار هکتار کاهش یافت.

امیری زاده بیان کرد: در سال زراعی جاری هیچگونه مجوز شلتوک کاری در هیچ یک از حوضه‌های دز، کارون، کرخه و مارون داده نشده و هرکسی کشت کرده غیرمجاز بوده است ، شلتوک کاری تابستان امسال در خوزستان مساوی ضربه زدن به کشت پاییزه است.

تولیدات سالانه زیرمجموعه بخش کشاورزی خوزستان ۱۷.۵میلیون تن است. پیش بینی شده با بروز خشکسالی شدید ، میزان تولیدات کشاورزی خوزستان در سال زراعی جاری ۲۰تا ۲درصد کاهش یابد.

 

نظر شما
ادامه